metonímia
(szinekdoché)
egész
versemben csak a csonkok
fülledt terek és a gond
sztaniolba csomagolt
(másod-)
jelentéseket latolgatva
(egy esőáztatta kéziraton)
megcsúszol te is
(s én is olykor)
ami
(mindezek mögött) marad:
az ember
(és az emésztő indulat)
egészben a rész
versemben csak a csonkok
fülledt terek és a gond
sztaniolba csomagolt másod-
jelentéseket latolgatva
egy esőáztatta kéziraton
megcsúszol te is
s én is olykor
ami mindezek mögött marad:
az ember
és az emésztő indulat
részben az egész
versemben csak a csonkok
fülledt terek és a gond
sztaniolba csomagolt
jelentéseket latolgatva
megcsúszol te is
ami marad:
az ember
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.