Hát nem érzed?
Látod? Kertész a szél, aki kinevette
növényeink. Most bámul az égre.--
A napot – a szürkületit –
elringattad. Végre, oh végre
vagyok virrasztó.
Reszkető, rút hallgatások közepette
tőled egy átmelegítő,
szép szó mikor várható?
Jaj, hát nem érzed?
Előttünk egyre kabátosabb,
zavartabb pillanat hal-
ad.—
A kertünk kinézete átalakul.
Például: a virágaink elfagynak.
Hideg haverságuk már
most fáj, bár
befűtött évszakodtól
még lángol a táj.
Nélküled csak
hamucsönd mar-
ad.
Jaj,
hát téged ez nem mar?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.