DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2783 szerző 35534 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Halmai Róbert
  Kellemes föveny
Új maradandokkok

Bakkné Szentesi Csilla: a hálátlan asszony
Francesco de Orellana: A helyzet reménytelen és egyre romlik
Kosztolányi Mária: gombóc sirató
Szikora Erzsébet: Time-out (jav.2)
Kiss Anna Mária: péntek esti blues
Czékmány Sándor: árkok keretben
Kosztolányi Mária: kutyák
Biró Erika: Hinta
Francesco de Orellana: Harmincegy
Burai Katalin: Feltámadás
FRISS FÓRUMOK

Nagyító 6 perce
DOKK_FAQ 54 perce
Francesco de Orellana 1 órája
Markovics Anita 1 órája
Bakkné Szentesi Csilla 2 órája
Kiss Anna Mária 2 órája
Tóth Gabriella 2 órája
Szilágyi Erzsébet 2 órája
Gyurcsi - Zalán György 2 órája
Vajdics Anikó 2 órája
Farkas György 2 órája
Tóth János Janus 2 órája
Bakos Fanni 2 órája
Pálóczi Antal 2 órája
Szikora Erzsébet 2 órája
Ilies Renata 2 órája
Mórotz Krisztina 2 órája
Szoboszlai Judit 2 órája
M. Szabó Mihály 2 órája
Balassa Olivia 2 órája
FRISS NAPLÓK

 N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 55 perce
Seholsincs 1 órája
Jó, ha a vége jó 1 órája
Sorrento 2 órája
weinberger 4 órája
Graffiti 4 órája
P 4 órája
Kicsi Ólomkatona 5 órája
Baltazar 6 órája
DOKK estek 6 órája
PIMP 6 órája
Zúzmara 10 órája
leállósáv 16 órája
Frady Endre 18 órája
Szerdánként, kávé helyett 18 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK
nélküled bloggernek 4 feldolgozatlan üzenete van.
Kezelésükhöz itt léphet be.


NAPLÓK: nélküled
Legutóbbi olvasó: 2018-09-23 14:56 Összes olvasás: 63343

Korábbi hozzászólások:  
711. [tulajdonos]: költözés2018-09-18 19:55
Az egyik visszatérő álmom a kölktözés. Egy csomó ideig ez afféle vágyteljesítő, problémamegoldó dolog volt. Az új házban rendszerint sokkal több a hely, és mindig be van rendezve régi bútorokkal, amik tele vannak holmival, ami vagy megoldás problémákra, vagy pl egy könyv, ami végre vhova elvezet. Mindig jó érzés, megkönnyebbült boldodság volt a költözés, amiből csalódottan riadtam a valóra.
Később, mikor már itt laktunk, ahol most, visszavágytam, nemcsak azért mert időnként elég meredek helyekre költöztünk álmomban, hanem mert álmomban is tudtam, h ez a hely jó volt hozzánk/nekünk, az egyetlen dolog, ami stimmelt. Pech, h nem a megfelelő településen van.
Nem emlékszem viszont, h lett volna olyan, amit tegnap éjjel álmodtam. Tudniillik, h benn vagyok a házban, ahova költöznénk, megint berendezve, megint nagyobb, tán még jó helyen is van, de álmombanb is tudom, h csak úgy teszek, csak jó lenne, mert nem tudunk költözni, nincs meg a rávaló. Nem lesz több költözés.
Gyerekkoromban egy ideig járt a Kincskereső folyóirat, abban olvastam egy Nemere-novellát egy pasasról, aki arra használta jövőbelátó képességét, h megnézte a lottószámokat. Nem vitte túlzásba, meggazdagodott, aztán, mikor fogytán volt a pénz, megnézte megint. Vmi folyosófélén úszott át, csütörtökből a péntekbe. Aztán egy nap nem sikerült. A péntek előtt áthatolhatatlan fal fogadta. Rájött, h ez azt jelenti, h számára nincs már holnap. Másnap holtan találták.
*
Keresek egy idézetet, amit sajnos dunsztom nincs hol olvastam mostanában. Állítólag vmi egyiptomi írótól van, akinek a nevét szerencsésen elfelejtettem, s vmi olyasmi, h nincs szomorúbb tanúbizonysága a ...(na, minek is?), mint az öregedő emberi test. Jó lenne megtalálni, ha költözöm, ha nem.

710. [tulajdonos]: tw2018-09-09 10:42
tegnap meglegyintett a boldogság
régen volt utoljára ilyen
óvatosan szemügyre vettem
mitől is lehet
a be nem ágyazott kanapén egy naptócsában ültem
egy könyvvel, amit volt még időm olvasni
megtévesztő béke
nem vártam senkit, nem kellett máshova mennem
máshova figyelni- az is ráért éppen
és úgy tűnhetett
hogy falakon túl
még megvan
még megvannak az emberek

709. [tulajdonos]: bele2018-09-04 20:14
Mindenki az időmet viszi. Ami könnyű: vásárolni. Felhalmozni. Ami nehéz: megszabadulni. Eltüntetni.
Teleírni könnyű. Telezsúfolódni. Összekötőződni. Aminek engedsz, azt ismered el gazdádnak. Akié az időd.
Hogyan juthatnék lélegzethez? Hogyan juthatnék időhőz? Mi tart rabságban engem?
Nem hiszem, h munka szempontjából még bármi jó történhetne velem. A legjobb, amit el tudok képzelni, h túlélem. A holnapot, a hetet, a tanévet. Hogy nem bukom bele, nem omlok össze, se testileg, se lelkileg. Óriási teher. Miért csinálom? Pénzért, h a családot. Pedig a legszívesebben leülnék sírni. Vagy elmennék a hegyre és aludnék meg hallgatnék. De a gyerekek előtt nem lehet ilyen példa. Meg szükségük is van rám. Az ép elmémre is pl. Ezért úgy teszek, mintha lenne.

708. [tulajdonos]: oktpol2018-08-29 18:47
Az új iskolámban nem biztos, h lesz órarend szeptember 1-re, mert tegnap felmondott egy újabb kolléganő. Ö a hetedik június óta. Az indoka ugyanaz, mint annak, akinek a helyére engem felvettek: annyi a plusz, estébe nyúló tanításon kívüli program, h nincs ideje a gyerekével lenni. A tantestületben riasztó számban vannak 1-2 évee elvált kolléganők.
Ezek azok a dolgok, amik nem látszanak, mikor állásra jelentkezel. 24 évig tanítottam az első munkahelyemen. A dolgok számomra az új Köznevelési törvény bevezetésétől fordultak drasztikusan rosszra. Volt a Tanítanékkal a Lázadás éve, amikor próbáltunk, közel ezer iskola, a pedagógusok 25%-a tenni vmit, h ne ez legyen. Ma is Requiem for a Dream mappában vannak lementve azok a dolgok nálam. Mikor legutóbb belenéztem, sírva fakadtam.. Ez, a 2015-2016-os év, volt nálunk az igazgatóválasztás éve is. Nem szavaztuk meg. Mégis kinevezték azt, aki 20 éve belegonoszult a hatalomba.
Egy évre rá jöttem el. Van hova menni. Csak eddigi tapasztalataim szerint azért van, mert mindenhonnan menekülnek. Mindenhol sok az olyan kolléga, aki csak pár éve (5-) van ott, mert vhol máshol már nem bírta tovább elviselni ezt, vagy azt, de ami a közös az összes eddig hallott történetben az az, hogy végső soron az igazgatót.
Még júliusban vettem egy használt biciklit egy K-i rendőrtől, aki mikor meghallotta, h hova jövök dolgozni, kifakadt, h pár éve az itteni tanárok olyanok, mint a legyek, csapatostul szállnak fel, h aztán más elrendezésben foglalják el ugyanazokat a helyeket.

707. [tulajdonos]: gotcha2018-08-28 18:19
Megvan mindkét naplóíróm. :)

***
Zsúfolásig tömve az életem kacattal. Fontoskodik. Nem sikerült elmennem a Hegyre meghallani a saját gondolataimat. De néha felbukkan a víz alól ez meg az. Hogy jó vagyok matekból. Úgyhogy miközben lelépek a járdáról arra gondolok, h ha elég soká nézem, akkor ahogy anno a matekfeladatok, a saját kacatos, kusza életemben is fel fogja magát fedni az, amitől rájövök, h miről is van szó.

Olvasói hozzászólások nélkül
706. nélküled: munkaerő[tulajdonos]: élek2018-08-25 14:00
A nyilvánvalón túl ez azért is jó hír, mert mikor el kellett volna mennem orvoshoz, épp 2 állás közt voltam, ígéret volt, de szerződést még nem írtam alá. Mikor ez megtörtént, akkor mentem, de a szerződés szerint 3 hónap próbaidőn vagyok, mialatt indoklás nélkül megválhatnak tőlem. A nyilvánvalón túl munkaügyi szempontból is fatális lett volna egy pozitív eredmény.
Az irrealitás érzésem megszűnt, valószínűleg a vázoltak okozták.

705. [tulajdonos]: élek2018-08-23 20:38
Az eredményem negatív. Nem szenvedek halálos kórban.


704. [tulajdonos]: Prédikátor könyve 9,4-202018-08-21 22:49
Ma kezdtem az új helyen. Az a legnagyobb bajom, h teljesen valószerűtlennek tűnik az, h ott fogok dolgozni. Várok egy orvosi eredményre, talán ezért, remélem nem az orvosi eredményt jelzi előre ez az érzés.
Református Középiskola, áhítattal kezdtünk, feláll a helyettes, h felolvassa az igeszakaszt, s ahogy ott ülök jön az érzés, h ez most rólam fog szólni.
Ez volt:
" Minden megeshet mindenkivel: ugyanaz eshet meg az igazzal és a gonosszal, a jóval, a tisztával vagy a tisztátalannal, azzal, aki áldozik, és azzal is, aki nem áldozik, a jóval és a bűnössel egyaránt, azzal, aki esküszik, és azzal is, aki fél esküdni.

5 Az ég alatt való minden dologgal az a baj, hogy mindenkit ugyanaz érhet. Az emberek fiainak szíve tele van gonoszsággal, és amíg élnek, szívükben mindenféle bolondság lakik, végül pedig a halottak közé jutnak.

6 Mert mindenkinek van reménysége, aki az élők közé tartozik. Mert jobb az élő kutya, mint a döglött oroszlán.

7 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és jutalmuk sincs többé, mivel még az emléküket is elfelejtik.

8 Szeretetük, gyűlöletük és vágyaik is immár mind elmúltak, és többé nincs semmi részük abban, ami a nap alatt történik.

9 Edd hát csak örömmel kenyeredet, és igyad jó szívvel borodat, mert immár kedvesek Istennek a cselekedeteid!

10 Ruháid legyenek mindig fehérek, és fejedről ne hiányozzon az olaj.

11 Élvezd az életet feleségeddel együtt, akit szeretsz, hiábavaló életedben, amelyet Isten adott neked a nap alatt, hiábavaló életed minden napján, mert ez az osztályrészed életedben és munkádban, mellyel fáradozol a nap alatt.

12 Ami kezed ügyébe kerül, vidd véghez erőd szerint, mert nem lesz cselekvés, megfontolás, tudás és bölcsesség a holtak hazájában, ahová mész.

13 Még azt is láttam a nap alatt, hogy nem a gyorsak győznek a futásban, és nem az erőseké a diadal, nem a bölcseké a kenyér, nem az okosaké a gazdagság, és nem a tudósoké a jóindulat. Mert minden a maga ideje és sorsa szerint történik.

14 Az ember nem ismeri a számára kijelölt időt. Amint a halakat kifogja a veszedelmes háló, és amint a madarakat tőrbe ejtik, úgy ejtik el az emberek fiait a gonosz idején, amikor az hirtelen rájuk tör.

15 Ezt is nagy bölcsességnek láttam a nap alatt:

16 Volt egy kicsiny város, és abban egy kevés ember. És eljött az ellenség: egy hatalmas király, aki körülvette, és nagy ostromművet épített ellene.

17 De találtak a városban egy szegény embert, aki bölcs volt, és bölcsességével megszabadította a várost, ám senki sem emlékezett meg arról a szegény emberről.

18 Akkor azt mondtam: jobb a bölcsesség, mint az erő, de a szegény bölcsességét lenézik, és beszédét nem hallgatják meg.

19 A bölcsek nyugodt beszédére kell inkább hallgatni, mint a bolondok közt uralkodónak kiáltására.

20 Jobb a bölcsesség a harci szerszámoknál, de egy bűnös sok jót leronthat."

A nyaram.

Olvasói hozzászólások nélkül
703. nélküled: igény[tulajdonos]: digitális bennszülők2018-08-19 15:19
Hogy akasszák a hóhért is: sikerült egy mondaton belül háromszor használnom az előadás szót mellőzve a lehetséges utalószavakat, illetve a férjem kétszer is 'mondja' egy mondatát először előtte, aztán utána. Mindez azért, mert nem olvastam vissza, mert nehézkes a bolhabetűk és a kicsi szövegdoboz miatt, amit 4 sor után görgetnem kell. Vannak tehát digitális mentségeim nekem is.
Attól még igénytelenség ez is.

702. [tulajdonos]: digitális bennszülők2018-08-19 14:45
Szomorúan látom, h legkedveltebb naplóíróim valószínűleg nem regisztráltak. Nem meglepő, mindketten azt írták a téma felvetődésekor, h nem fognak, mégis sajnálom, h nem olvashatom őket.

+

A férjem újságíró itt helyben, egy személyben írja tele a kisvárosi hetilapot, tördeli, szerkeszti és terjeszti. Sztem nemigen van belőle több az országban, a kisvárosoknak jellemzően önkormányzati lapjaik vannak, vagy pártlapok, az, h vki független vidéki kistelepülésen annyira ritka, h 2013 óta próbálunk jártunkban-keltünkben hozzá hasonlót találni, de sehol az országban eddig nem sikerült.
No, azt mondja nekem tegnap ez az újságíró férjem, h a helyi színjátszók, akik a szeptemberi Falunapon mindig új előadással rukkolnak, úgy hívták meg az előadásra, h átlőtték az előadás plakátját fészen egy árva szó nélkül. Ez tahóság, mondom. Á, mondja ő, tudod milyen nehezen fogalmaznak meg bármit írásban, mondja legyintve. Akkor is igénytelenség, erősködöm.
Erre ma megkapom a régen várt levelet a jónevű fővárosi kollégiumból, ami a gyerekem beköltözésével kapcsolatos infókat tartalmazza egyenesen az igazgató úrtól. Tárgymegjelölés nincs, egy árva szó nélkül csatolva a gépelt levél linkje.
Úgy látszik trend.
És én még mindig azt gondolom, h tahóság.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 22:52 Kosztolányi Mária
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
2018-08-14 19:14 Bátai Tibor szubjektív
2018-08-11 07:26 Bakkné Szentesi Csilla
2018-08-10 18:27 Szemezgető/Ivànyi Mònika
2018-08-10 18:21 Szemezgető
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-09-23 14:51       ÚJ bírálandokk-VERS: Berki Barbara Izabella Vég
2018-09-23 14:50   NAGYÍTÓ /Mórotz Krisztina:Köszönöm!/
2018-09-23 14:17   Új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2018-09-23 14:00   Napló: N. D. S. L. (Vajdics Anikó)
2018-09-23 13:54   Napló: Seholsincs
2018-09-23 13:50   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-09-23 13:50   Napló: N. D. S. L. (Vajdics Anikó)
2018-09-23 13:48   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-09-23 13:46   Napló: Seholsincs
2018-09-23 13:44   Napló: Seholsincs