DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2835 szerző 38305 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Németh Bálint
  Extrasystole
Új maradandokkok

Csurgay Kristóf: Haiku
Kosztolányi Mária: széljegyzet a várpalotai katonai gyakorlótér eseménynaplójába
Vezsenyi Ildikó: Ez nem vicc
Konta Ildikó: a kicsi kert
Csapó Angéla: T. Cs. egy versére
Bara Anna: marasztaló - 2
Valyon László: Őszi szonáta
V. Szabó Mátyás: EGY MAGYAR REKVIEM (ELŐHANG) (2022)
Albert Zsolt: Csak a reggel van
Ötvös Németh Edit: lapok romjai
FRISS FÓRUMOK

Pálóczi Antal 4 órája
Kiss-Teleki Rita 4 órája
Vasi Ferenc Zoltán 20 órája
Karaffa Gyula 22 órája
DOKK_FAQ 23 órája
Farkas György 2 napja
Gyors & Gyilkos 3 napja
Emilia Al-saig 3 napja
Csurgay Kristóf 3 napja
Vezsenyi Ildikó 3 napja
Tóth Gabriella 3 napja
Varga Árpád 3 napja
Albert Zsolt 3 napja
Ötvös Németh Edit 3 napja
Szilágyi Erzsébet 5 napja
Tóth János Janus 6 napja
Bara Anna 7 napja
Bátai Tibor 8 napja
Gyurcsi - Zalán György 8 napja
V. Szabó Mátyás 10 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 3 órája
Az amazonok rejtett zugai 16 órája
Hordalék 19 órája
Bátai Tibor 23 órája
PIMP 1 napja
Sáfély 1 napja
Minimal Planet 2 napja
Baltazar 2 napja
az univerzum szélén 3 napja
Zúzmara 4 napja
A vádlottak padján 4 napja
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN II. 4 napja
ELKÉPZELHETŐ 5 napja
nélküled 6 napja
Bak Rita naplója 7 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: az univerzum szélén
Legutóbbi olvasó: 2023-03-30 13:11 Összes olvasás: 31849

Korábbi hozzászólások:  
497. [tulajdonos]: 2023-03-27 13:18
*

néhány hete kiruccantunk a Fóti-Somlyó tanösvényt bejárni négyesben, a nyújtózkodó időjárás és közérzet megünneplésére, néhány palack minőségi kísérővel. pazarul éreztük magunkat, én úgy voltam, hogy tombol bennem az élet és a szeretet, egyesültünk picit a természettel, láttunk koránkelt, megtévesztésből kamikaze-sorsra jutott pillangókat a ködszűrte napfényben fel- s alárebbenni, a lányok bepisiltek a röhögéstől, satöbbi. a négyórás elfoglaltság után beugrottunk a Fáyi Présházhoz címzett közétkeztetőbe, amelynek főépületét megtoldották egy 40x40-es zártszelvényekből összehegesztett, plexiablakos kalodával, itt foglaltunk helyet. a pincérek száma az évad fejezetéhez képest meglepően magas, átlagéletkoruk 50 év, véralkohol szintjük középértéke meghaladja a másfél ezreléket, elsőre ezt tudtam megállapítani, ill. a műbőrkötéses menüt megpillantva egyből tudtam, hogy nem vagyok éhes az évtizedekkel ezelőtt generalizált harcsa-csusza, rostélyos, lecsóstarja és somlói bűvköréből fogyasztani, nagy nehezen, hogy a társaságból ki ne lógjak, választottam az adekvát rántott camembert-t, azzal nem lehet tévedni, hiszen sajt, ezen felül ínyencfalatként a sültkrumplilottó izgalmai is felfokozódnak, ahogy közeledik a tányér és a pillanat, amikor kiderül, hogy mai, vagy tegnapi-e. a nekem szánt mannát késve hozták ki, zavartan javasoltam a többieknek, hogy fogyasszatok nyugodtan, míg én kicsit attól szorongtam, hogy az agyhalálig kiégett pincérek elfelejtenek. megkönnyebbülésemre néhány perc elteltével elém rakták a lehető legéretlenebb és legsajátmárkásabb camembert-t, prézliben megmelegítve, de legalább friss sültkrumplival. a lakoma maradványait eltakarító pincért Or megkérte, hogy legyen szíves hozni még két cappuccino-t, mire az készségesen válaszolt, hogy 'azonnal uram! egyet?', s amikor fizettünk, a számlát átadva megkért rá, hogy nézzük át újra, mert neki fogalma sincs, hogy mit rendeltünk, a véralkohol szintje már bőven kétezrelék fölé terpeszkedhetett, meg is jegyeztem, kivetve a kommunikációs hálót, hogy tökmindegy, olyan részegek vagyunk, hogy akár ki is rabolhatna minket, mire előzékenyen hárított, nem álltam meg anélkül, hogy rákontrázzam, igaz, én is inkább a parkolóban várnám meg a kapatos klienst, erre már egyetértően vigyorogva bólogatott, szóval mindannyian derűs hangulatban hagytuk el az estét. kivéve a Bródy Jánost, aki a mögöttünk lévő asztalnál fogyasztott töltöttkáposztát két nagyon idős ember társaságában, akikről az a lehetetlen benyomásom támadt, hogy a szülei, Bródyról meg az, hogy egy olyan megmásíthatatlanul megfáradt és idős kutya, aki nem tudja eldönteni, hogy a gazdáját vagy a halált várja jobban haza.

*Baltazarnak

496. [tulajdonos]: 2023-03-26 15:07
Varga Árpád 187. számú fórumbejegyzésében található a következő gondolat, amelyre beidézettként reagálnom azért szükséges, mert olyan tárgyi tévedéseket tartalmaz, amelyek szerintem károsak lehetnek a közösségünk egészére.

"Zárszámadásként pedig: ennyi dühvel, gőggel, provokálással, irigységgel együtt járó szépirodalmi felülettel még nem találkoztam, mint a Dokk. És itt én is ebbe simulok, kihozza belőlem ezeket a felfortyanásokat, mivel ha magamba zárom, fizikailag mar. És nem igaz, hogy csak én kezelem ezt így, ott volt a néhai Szokolay Zoltán körüli mizéria, vagy nemrég talán Cservinka kapcsán olvastam - de nem akarok újra pontatlanságba esni, ugye, talán rosszul dekódoltam -, hogy majdnem az öngyilkosságba kergették itteni sértések, "események"... "

első pontatlanság:
értem azt a lelkiállapotot, amikor jobb lenne nem élni, azt viszont borzasztónak tartom, ha valaki annyira elveszíti a kapcsolatot a valósággal, hogy úgy dönt. személyes veszteségeket is fel kell dolgoznom, szóval előbukkan az írásaim közt ezeknek a kérdőjeleknek a kigubancolása, de alapvetően olyan ember vagyok, aki ünnepli az életet.

második pontatlanság:
összefüggést lelni tehát akármi között ebben az esetben szintén tévedés, a szubjektumom viszont idekívánkozza, hogy a személyiség fejlődésem nagyott nőtt a szememben az itteni súrlódásoknak köszönhetően, többek között, stb.

495. [tulajdonos]: 2023-03-26 10:14
a történet egyetlen momentumában ott lapul a százszorszép valóság. köszönöm Filip Tamásnak a megértő együttműködést. elhamarkodottan törtem fölötte pálcát, korlátolt értékbecslés alapján, ráadásul a tévedésemnek infantilis módon adtam hangot.

- -

Az Egri Törvényszék bírósági meghagyása

"Rendelkező rész

A törvényszék megállapítja, hogy az Alperes az "dokk.hu irodalmi kikötő" nevű internetes portálon az általa vezetett naplóban mint nyilvános blokkban 2022. augusztus 4-én 19:18 órától kezdődően közzétett (351-354. számú bejegyzéseinek azon a felperesre vonatkozó) kijelentéseivel, hogy "lelkiismeret nélküli semmi ember az ilyen, vagy vak, vagy hülye, vagy egy beképzelt segg", "Filip Tamás szégyen a magyar költészetben, moderáljatok, vagy tiltsatok, mert ez a valóság, amit az értelmesebb ember át is lát" továbbá 2022. augusztus 8-án 18:03 órakor közzétett 366. számú bejegyzése előző kijelentéseihez kapcsolódó azon kijelentésével, hogy "bocsánatot kérnie annak kell, aki meggondolja magát vagy esetleg olyat állít a másikról, ami hazugság" megsértette a felperes becsülethez és jóhírnévhez való személyiségi jogát.

Kötelezi a törvényszék az alperest, hogy a felperes részére akként adjon elégtételt, hogy a bírósági meghagyás rendelkező részét közzéteszi a személyiségi jogsértő bejegyzéssel azonos módon az "dokk.hu irodalmi kikötő" nevű internetes portálon 15 napon belül.

Kötelezi a törvényszék az alperest, hogy ugyancsak 15 napon belül sérelemdíj jogcímén fizessen meg a felperes részére 300.000 (háromszázezer) Ft-ot.

Kötelezi a törvényszék az alperest, hogy fizessen meg a felperes részére 38.100 (harmincnyolcezer-egyszáz) Ft perköltséget.

Kötelezi a törvényszék az alperest, hogy fizessen meg a bírósági meghagyás jogerőre emelkedésétől számított 60 napon belül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 10032000-01070044-09060018 számú illetékbevételi számlája javára 36.000 (harminchatezer) Ft kereseti illetéket.

Az illeték megfizetése során az illetékfizetési kötelezettséget tartalmazó jogerős határozatot hozó bíróság megnevezését, a bírósági ügyszámot, valamint a fizetésre kötelezett adóazonosító számát közleményként fel kell tüntetni.

A jogerős bírósági meghagyás az ítélettel azonos hatályú.

A bírósági meghagyás ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül az Egri Törvényszéknél benyújtott ellentmondásnak van helye."

Eger, 2023. március 9.

Dr. Román Tamás s. k.
törvényszéki bíró

- -

494. [tulajdonos]: 2023-03-23 07:09
(hm. ha Szedlák Niki Orwellként ébred és Orwell magyarhangja James Woods (egyszer odaérünk), akkor az én magyarhangom Szakácsi Sándor, nem?)

493. [tulajdonos]: elsőmondat12023-03-23 06:44
amikor egy reggel Szedlák Nikol nyugtalan álmából felébredt, George Orwellé változva találta magát ágyában.

// ha Z. nem kerül valamikor látótérbe, nincs amatőr csillagászat, csak laposföldhívés van és Orwellt sem valószínű, hogy elkezdem bekebelezni. most az Állatfarm, aztán a Légszomj. a Légszomj szükséges ahhoz, hogy Orwell és én ívet húzzunk.

// Antal, Orwellt szívből ajánlom olvasásra eredetiben, nagyon logikusan, értelmesen és érthetően használja a nyelvet, szerintem a könyveiből akár meg is lehet tanulni angolul, annyira.

// utálok tévedni, a naplók működésével kapcsolatban megtörtént, abban viszont tuti igazam van, hogy ez a zene mennyire szívhezszólóan szép.
492. [tulajdonos]: 2023-03-22 06:00
/verz
a malac, a béka, az oroszlán és a teknős elmentek elefántra vadászni a lepkeboltba, de a Bródy Jánoson kívül mást nem találtak a virágporsárkányok között. talán a hozzáállásuk volt határtalanul aranycsináló, vagy elfelejtették Exupéry-t, ugyanis a béka kalapot viselt, viszont rajta kívül még senki nem tanult meg beszélni, így a béka úgy döntött, nem is figyelmezteti a többieket arra a gyanúra, hogy a Bródy miért csahol, ill. azt a véleményét is a véka alá rejtette, hogy a kígyót kéne megkérdezni az elefánt hollétéről. az események forgatagában arra sem lettek figyelmesek, hogy az üzletbe időközben vérszomjasan betámadó Örkény a színjátékot figyelve már a Bródy térdét csapkodja a röhögéstől, aki ettől menten ihletbe esik, fizet és csóválva távozik. a malac, a béka, az oroszlán és a teknős időzavarba kerülnek és amint leesik nekik a tantusz, pukk!, transzponálnak egy távoli pozícióba. mindig Örkény marad utoljára.

491. [tulajdonos]: 2023-03-21 07:07
Tamara terapeutája szerint disszociatív zavarom lehet és antipszichotikumot kéne szednem rá. Zoli szerint az alkalmatlan kurva feldughatja magának a tévdiagnózisát, hiszen 100 éves módszerekkel dolgozik, nem érdemes különösebben firtatni a faszságait. Nikit hidegen hagyja az ügy, az ő fejecskéjében csupán két végpont szinkronizálása a belső aktuálpolitika: a szőrösödő combok felett érzett elkeseredés érzése kamaszként a fürdőkádban, ill. az a majdani pillanat, amikor végre leszámol a szőrös combok kérdésével. én meg úgy vagyok vele, hogy szerintem látatlanul összekeveri a zsenimet a gyanújával, a pszichém soha nem volt még közel sem annyira egészséges, mint most.
szolgálati: vége

490. [tulajdonos]: 2023-03-19 12:17
(egy angol-japán nyelvű filmet nézünk spanyol felirattal, amit szinkronmagyarítok a lengyel barátnőmnek. én magyar vagyok, értsd: sváb, szláv, zsidó és cigány vér eredéke, a fénylény bennem kontrabasszustól kontratenorig terjed és szerelmes vagyok egy férfiba és szerelmes vagyok egy nőbe. reggelire édesburgonyát sütöttem, vacsorázni savanyított halat fogunk.)

489. [tulajdonos]: 2023-03-14 18:45
"kontrabasszustól kontratenorig terjedek" - érvelt a fénylény a kiereszkedés érdekében, mikor Niki az ajtóban dohányozva megpillantotta a szomszédlányt, aki éppen távozásra készült a saját ajtaján maszatolva, sötét volt, mindenki a fejhallgató csigaháza alatt tombolta a látványt, kivéve a fénylényt, aki mindig csak énekelne. "fuvolatanár" - adta meg magát és ahogy a lány a látóterén kívül érve a lépcsőházban eltűnt, kieresztette magát és utánalendült.

488. [tulajdonos]: 2023-03-10 22:21
ma egy pillanatra átfutott a fejemen, hogy ellopjak egy AA-s ceruzaelemet egy okafogyott füstérzékelőből, amit tévedésből vagy inkább a lereparáláshoz szükséges igénybevételt felmérve lustaságból valamelyik segéd nem bontott le az ingatlan felújítását megkezdő terület-előkészítés során, hogy a hetek óta 12 óra 53 percet jelző faliórát a bérleményem nappalijában újragerjesztett működésre bírjam, de végül úgy döntöttem, hogy mégsem szülöm magamat az alkalomra, valóban igen magasan helyezkedik el az a szerkezet, habár létra, megfelelő, akad, semmi nem garantálja, hogy az elemek aktuális töltöttsége permanens megoldást jelentene a problémára és főleg az zavar, hogy rákérdezés nélkül el nem vinném, hiába fityeg ott sorstalanul, viszont rákérdezni erre milyen ciki helyzet.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2023-03-30 08:53   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2023-03-30 08:33       ÚJ bírálandokk-VERS: Kiss-Teleki Rita neked akartam írni
2023-03-30 08:30   új fórumbejegyzés: Kiss-Teleki Rita
2023-03-29 23:15       ÚJ bírálandokk-VERS: Kosztolányi Mária egy szerelem története
2023-03-29 21:09   Napló: Az amazonok rejtett zugai
2023-03-29 17:59   Napló: Hordalék
2023-03-29 17:23       ÚJ bírálandokk-VERS: Konta Ildikó Médeia pánikbeteg
2023-03-29 16:01   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2023-03-29 15:46   új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2023-03-29 15:32   új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal