DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2835 szerző 38305 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Németh Bálint
  Extrasystole
Új maradandokkok

Csurgay Kristóf: Haiku
Kosztolányi Mária: széljegyzet a várpalotai katonai gyakorlótér eseménynaplójába
Vezsenyi Ildikó: Ez nem vicc
Konta Ildikó: a kicsi kert
Csapó Angéla: T. Cs. egy versére
Bara Anna: marasztaló - 2
Valyon László: Őszi szonáta
V. Szabó Mátyás: EGY MAGYAR REKVIEM (ELŐHANG) (2022)
Albert Zsolt: Csak a reggel van
Ötvös Németh Edit: lapok romjai
FRISS FÓRUMOK

Pálóczi Antal 4 órája
Kiss-Teleki Rita 4 órája
Vasi Ferenc Zoltán 20 órája
Karaffa Gyula 22 órája
DOKK_FAQ 22 órája
Farkas György 2 napja
Gyors & Gyilkos 3 napja
Emilia Al-saig 3 napja
Csurgay Kristóf 3 napja
Vezsenyi Ildikó 3 napja
Tóth Gabriella 3 napja
Varga Árpád 3 napja
Albert Zsolt 3 napja
Ötvös Németh Edit 3 napja
Szilágyi Erzsébet 5 napja
Tóth János Janus 6 napja
Bara Anna 7 napja
Bátai Tibor 8 napja
Gyurcsi - Zalán György 8 napja
V. Szabó Mátyás 10 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 2 órája
Az amazonok rejtett zugai 15 órája
Hordalék 18 órája
Bátai Tibor 22 órája
PIMP 1 napja
Sáfély 1 napja
Minimal Planet 2 napja
Baltazar 2 napja
az univerzum szélén 2 napja
Zúzmara 4 napja
A vádlottak padján 4 napja
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN II. 4 napja
ELKÉPZELHETŐ 5 napja
nélküled 6 napja
Bak Rita naplója 7 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: A vádlottak padján
Legutóbbi olvasó: 2023-03-30 04:39 Összes olvasás: 32624

Korábbi hozzászólások:  
436. [tulajdonos]: Mától2023-03-26 11:19
Nem csodálkoznék, ha mától a Dokkon TOTÁLIS CSÖND LENNE!!

Ugyanis ha valami olyasmit mond valaki, ami nem tetszik valakinek, íme, akár egy nagyon jó havi fizetés is lehet a büntetés!!!!!!!

Tudom, még rám is vár egy ilyen "határozat", de hogy én nem fogok fizetni, az biztos! Megnézem belülről azt, amit dolgozóként már láttam 15 éven keresztül.

Jó dokkolást kedvesek, ez vár rátok, ha kinyitjátok a szátok!

435. [tulajdonos]: Marschalkó2023-03-21 09:23
Ez a világ…

(„a semmiért is repülj, ha szárnyat kaptál!)
Marschalkó Zsolt: Rebbenő madárMegszülettem. Talán ember lettem.
Eldönteni sohase kerestem, csak tettem a dolgom,
hol fát vágva, hol papírra írva. De sohase sírva!

Néha csalódtam. Sokszor becsaptak.
Volt, hogy magamat vertem át naiv hitemmel,
mert szerettem azt ki gyűlölt, aki tán embert ölt.

Nem vagyok hős. Csak húsból vagyok.
Vérem is olyan mint akárki másnak: élénk és piros,
és ugyanúgy ömlik a földre, s halok meg hörögve.

De addig repülök. Szárnyaim még épek,
lelkemet fel, magasra repítik a tiszta kék égre;
innen mindent látok. Ne féljetek! Vigyázok rátok.


2023.03.15. Karaffa Gyula

434. [tulajdonos]: Mindenkitől elnézést kérek2023-03-11 00:12
Minden Dokkos szerzőtől és a Dokk estek stábjától elnézést kérek. A vitát valójában én indítottam el ezzel a bejegyzésemmel:

"""422.     [tulajdonos]: Dokk est    2023-03-01 14:44

Mély fájdalommal és szomorúsággal jelzem, hogy a Nagyorosziban tartott Dokk estre eddig egyetlen visszajelzést sem kaptam, mint bemutatkozó Dokkos szerző.

Még fájdalmasabb dolog, hogy a két résztulajdonos említésre méltónak sem tartotta az estet, nemhogy a vendéglátó-bemutatkozó szerzőt, pedig elméletileg az ő szekerük is az, amit tolunk mi, szerzők.

Már most elnézést kérek minden jóakaratú Dokkos szerzőtől, ugyanis nem balhét akarok, hanem egyszerűen csak normális életet a Dokkon, amibe pl. az is beletartozik, hogy egy tulajdonos pl. megköszöni a felvételt, az estet stb."""Ám ha van mentségem, akkor az az, hogy eszembe se jutott az, hogy épp VA-nak származik majd kára abból, hogy szerettem volna visszajelzést kapni, mert fájt a csend.

Elnézést kérek. Egy jó darabig nem tartom illendőnek, hogy jelen legyek a Dokkon.

Viszont olvasásra!

433. [tulajdonos]: Kijelentés2023-03-10 15:54
KIJELENTÉSEM!!!

Kijelentem, hogy az idézett könyvet tegnap éjszaka töltöttem le, és kezdtem bele az olvasásába!!

Az idézésekor eszembe sem jutott Pálóczi Antal, nem neki, nem róla tettem fel ezt az idézetet, hanem figyelmeztetésül, hogy a mai világ egyre inkább ilyen viselkedés felé megy el!!!

Tehát SEMMI KÖZÖM A PÁLÓCZI ANTAL ÁLTAL ÍRT NAPLÓBEJEGYZÉSEKHEZ, ám abban a nevemmel megint nemtelen játékot játszik, amikor is Kararaffa Gyula-ként említ.


Fentebb említett (v)észtulajdonos a Dokknak akkora károkat okoz folyamatosan, hogy ideje lenne másik két tulajdonostársának nyilvánosan elhatárolódni és Pl. megint kitiltani a Dokk felületéről!

Uff.

432. [tulajdonos]: Nár cisz mol2023-03-10 13:23
""A klinikailag narcisztikusnak diagnosztizált emberek a pszichológusok tűrhetően egybehangzó véleménye szerint a népesség egy-két százalékát teszik ki. De a kérdésben minden kutató más és más számot mond, képtelenek megegyezni egymással. így hát mondjuk azt, hogy a népesség egy vagy
egy pár százaléka. Nem olyan vészesen sok, gondolhatnánk.
Elvégre egy százalék elenyészően kicsi, ennyi erővel akár félreszámolás eredménye is lehet ez az adat. Másrészről viszont egy százalék azt jelentené, hogy az aprócska Svédországban, ahol lakom, valahol 100-200 ezer között van a narcisztikusok száma.
Az egész világra levetítve mindez 70-140 millió közötti narcisztikust jelent. Hanem döntő különbség van aközött, hogy valakit klinikáikig diagnosztizálnak nárcisztikus személyiségzavarral (NPD), vagy csak nárcisztikus viselkedési mintázatot mutat. Ez utóbbit olyan embereknél látjuk viszont, akik nyilvánvaló nárcisztikus viselkedésjegyeik ellenére nem rendelkeznek klinikai diagnózissal. Később majd mondok
néhány példát arra, amit nárcisztikus kultúrának nevezek, tehát amikor nárcisztikus tendenciák terjednek a társadalom különböző szintjein. Egyike ezeknek az, ha a kelleténél nagyobb fókuszt irányítunk önmagunkra. Amennyiben hihetünk a nemzetközi kutatóknak, ez a szám a nyugati
világban inkább valahol 10 százalék körül van, vagy talán még annál is több: egyes kutatók szerint 15-20 százalék körül.
És ha ezt most felszorzod a világ népességével, akkor az a gyanúm, hogy sietve keresel egy széket, amire leülhetsz.
Tulajdonképpen mit is foglal magában a klinikai nárcizmus? Az efféle emberek többek között irreális önképpel rendelkeznek, önmagukkal foglalkoznak, különlegesnek tartják magukat, csak magukról tudnak beszélni, nem nyitottak a kritikus vagy negatív megjegyzésekre, nem érzik azt, hogy szabályokat kellene követniük, és gyakorlatilag kizárólag jutalomra és közfigyelemre törekszenek. Mindenki más - szó szerint mindenki - legyen kedves arrébb menni, elvégre itt jövök én!
A narcisztikusok valójában a tökéletességre törekszenek, főleg mások szemében. Azt akarják, hogy mindenki őket tartsa a legszebbnek, legintelligensebbnek, legokosabbnak, legedzettebbnek és legjobban öltözöttnek, a legtehetősebbnek, a legeslegsikeresebbnek és a legboldogabbnak az egész
hatalmas világon. Nyilvánvaló, hogy mi ezzel a probléma: egy efféle cél egyrészt teljesen irracionális, másrészt abszolút elérhetetlen.
Ennél a jelenleginél is még jobban kiterjedt nárcizmus egyszerűen nem volna kívánatos. De ahhoz, hogy alaposabban megvitathassuk a kérdést, meg kell értenünk, hogy miként jutottunk idáig. És el kell gondolkodnunk annak a gyakorlati következményein, hogy a mostaninál is kiterjedtebb nárcizmus
mit jelentene mindannyiunkra nézve. Más szavakkal: be kell látnunk, hogy valójában mekkora a probléma. Elvégre ha nem tudjuk, milyen problémát kell megoldanunk, akkor nincs is szükség semmiféle megoldásra.
Sok-sok évvel ezelőtt nem voltak utcai terepjárók. Aztán teltmúlt az idő, és már járt néhány utcai terepjáró az utakon. Néhányan vásároltak ilyen autót, aztán magasan, kényelmesen és biztonságosan ültek benne, hiszen kitűnő rálátásuk volt a forgalomra (és közben elállták mások elől a kilátást), valamint azt is jó érzés volt tudni, hogy amennyiben összeütköznének más, szokványos autókkal, akkor nekik maguknak jobb esélyeik volnának a túlélésre. Aki azonban nem utcai terepjárót vezetett, az igencsak veszélyesen élt, hiszen egy utcai terepjáró bármelyik pillanatban elüthette. Az utcai
terepjáró magasabb költségét tehát más közlekedők fizették meg.
Egyre többen kezdtek hát ilyen autót vásárolni, elvégre mindenki biztonságban akarta érezni magát, és mindenki szeretett volna rálátni a forgalomra. És mi lett ennek a következménye? A benzinfogyasztás az egekbe szökött, a bolygó tartalékait még inkább kiszipolyozták, a káros- anyagkibocsátás
egyre csak nőtt… Ha mindenki utcai terepjárót vezetne, akkor az eredeti nyereség, tehát ami miatt ezt a típust választották, nagyrészt eltűnne. Úgyhogy csapdába estünk.
A nárcizmus körülbelül ugyanígy működik. A nárcisztikus ember cselekedeteinek árát mások fizetik meg, mint ahogy az utcai terepjárók hadának árát is más közlekedők finanszírozzák. Egy nárcisztikus ember képes olyan módon megőrizni büszkeségérzetét, hogy pofon vágja azt, aki őt megalázta. Ugyanilyen módon képes folyamatosan mesésen nagyszerűnek érezni magát, hogy mások tollaival ékeskedik.
Menő ember képét alakítja ki magáról azzal, hogy egy halom lehetséges partnerrel randizik, akik viszont egyáltalán nem tudnak egymás létezéséről. A nárcisztikus ember továbbra is csodálatosnak és fantasztikusnak érzi magát, de nagyjából mindenki más szenved majd miatta.
Egyesek szerint a társadalmunk nem bír el ennyi önző egoistát. Ez pedig érdekes kérdést vet fel: mennyi nárcizmust bír el a társadalmunk? Már amennyiben ez a jelenség valóban terjedőben van.""

Thomas Erikson: Nárcisztikusokkal körülvéve...

431. [tulajdonos]: stílusgyakorlatok Petőfire2023-03-08 23:31
Petőfi Sándor: Befordultam a konyhára…


Befordúltam a konyhára,
Rágyujtottam a pipára...
Azaz rágyujtottam volna,
Hogyha már nem égett volna.

A pipám javában égett,
Nem is mentem én a végett!
Azért mentem, mert megláttam,
Hogy odabenn szép leány van.

Tüzet rakott eszemadta,
Lobogott is, amint rakta;
Jaj de hát még szeme párja,
Annak volt ám nagy a lángja!

Én beléptem, ő rám nézett,
Aligha meg nem igézett!
Égő pipám kialudott,
Alvó szívem meggyúladott.


-----------------------------------------------------------

Parapetőfi Sándor: A konyha


Pákosztos macskák a konyhakövön,
pattog a tűz, egy leány szíttya.
Pipafüst keveredik a gőzzel,
látványa szívem elszoríttya.

Pipám már ég, miért is jöttem?
Reméltem, hogy meglátom őt itt.
S lám, valóban, a kályhát rakja,
eszem a szivit, meg a főztyit!

Addig tátogattam rá a számat,
míg a pipám kialudott csendben.
Fene bele, vigye el a kánya,
elfér majd itten a zsebemben.

A szívemben meg a kisleány!
Hogy lobog a láng a szemében!
Hej, csak ne lenne hagymaszag,
meg a fakanál a kis kezében!

Adnék néki csókot, százat,
de így? Félek még megaláz,
s fejemhez vágja kanalát,
hát érte hiába esz a láz!


----------------------------------------------------------

Parapetőfi Sándor: Pipám füstje


Pipám füstje
keveredett
a konyhai szagokkal.
Hányinger!
Mi a nyavalyát
keresek itt,
ha már égek?
Tán az átkozott
szívem hozott,
az vezetett
a konyha melegébe.
Kikacagott
a kisleány is
bajomba,
de ahogy a tűzet rakta...
felszította vágyam!
Ha egyedül lenne
anyává tenném
a konyhaasztalon!
De így
csak
a
két lángoló szemét nézem,
s közben meg-meg szívom...
a pipám.


--------------------------------------------

Parapetőfi Sándor: Haiku

gőz konyhaillat
pattogó tűz pipa ég
szerelem gyullad


------------------------------------------

Parapetőfi Sándor: Óh, kisleány


Óh, kisleány, jerr csak, mondom,
ez itten a te konyhád lész.
Rakj a tűzre, hadd lobogjon,
míg vacsoránk nem lészen kész.

Jöjj kisleány, jerr csak jösszte,
adj egy csókot pipás számra!
Van még idő az öhömnek,
míg rákerül a kanálra.

Addig babám használjuk ki
kevés időnk kellemesen!
Add kezembe a pipámat,

hadd szíjjam meg jó rendessen.
Ropog a tűz, fő a krumpli,
eszem azt az édes szádat!


--------------------------------------------

Parapetőfi Sándor: Fordulj fel, vazze!

(metál-dalszöveg)


Kinek kell ma a romantika,
mondd meg nekem, mi a szerelem.
Egy jó nagy luk, egy jó pina,
hogy farkam legyen hova tegyem.
Az kell ma, csak az kell nekem!

Fordulj fel, fordulj fel,
kit érdekel, hát engem nem!

Kinek kell ma az érzelem,
mondd meg nekem, mi a picsának,
verd ki inkább kislány, verd velem,
dobd a morált oda a halálnak,
vazze, éljünk hát a mának!

Fordulj fel, fordulj fel,
kit érdekel, hát engem nem!

A szép szavak kinek kellenek,
na takarodj innen, te hülye állat!
A faszt se érdekli a lelked,
magyarázz csak az anyádnak!
Ne mutogasd nekem a konyhádat!

Fordulj fel, fordulj fel,
kit érdekel, hát engem nem!


-----------------------------------------------------

Parapetőfi Sándor: Egysoros


a konyha univerzumában szerelemfúzió


-------------------------------------------------------

Parapetőfi Sándor: Konyhai Ámor


Otthonom látom, jókora konyhát, tűzhellyel egybe szemem előtt,
benne leányka, tüzet rak éppen, s annak a lángja jó nagyra nőtt,
annak a lángja égeti szívem, égeti testem vágynak heve.

Óh, te leányka, rózsalugasba jerr velem jáccni hű szeretőt,
jerr velem lyányka, ne hagyd a vágyba, ne hagyd magára hű szeretőd.
Ámor nyilának vashegyű vége sebezte meg ifjú szívemet.

Nincs erre gyógyír, csak a szerelmed, no meg a pipám kézmelege,
zsarátnok kéne rá a dohányra, óh te leányka, hozd csak ide!
Hadd szívjam én ki pipámnak lelkét, de csak miután végeztem veled.430. [tulajdonos]: csak2023-03-07 08:52
Csak V. A.-ra tekintettel nem szólok hozzá a Hármak 52. naplóbejegyzéséhez...

429. [tulajdonos]: élet mód2023-03-06 09:20
Most komolyan:

Milyen az a magyar életmód, amit védeni kell?

428. [tulajdonos]: idézet2023-03-04 17:26
Míg aludtam (irtóztatóan fáj a vállam, gyulladás), valaki (egy dokkos) felhívott, de feleségem vette fel, akit ilyen mondatokkal traktált:

"A kéregetők kullancsok a nemzet f..szán."

"Iványiék élősködő fajta népség."

stb. stb.

427. [tulajdonos]: Műnép? Mese? 2023-03-04 15:22
Ha ezt a magyar népet olyanok alkotják, mint a (v)észtulajdonos, akkor a mesém valóban műnépmese... de... mivel én egyetlen szóval sem mondtam, hogy én népmesét írtam, szegény (v)észtulajdonosunk lukra (nem lájkra) futott! Én írtam egy mesét... slussz.

Már sokadszor ismétli, hogy a "Mohamed est"... van erre egy válaszom, de ahogy a miniszterelnökünk mondta, az édesanyák tisztelete miatt nem írom le...

Egy (v)észtulajdonos részéről egy Dokk estet ilyen dehonesztáló módon emlegetni végtelen nagy f.szság!
Perelj be nyugodtan, de veled lovat lehetne ütni, akkora .... vagy!


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2023-03-30 08:53   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2023-03-30 08:33       ÚJ bírálandokk-VERS: Kiss-Teleki Rita neked akartam írni
2023-03-30 08:30   új fórumbejegyzés: Kiss-Teleki Rita
2023-03-29 23:15       ÚJ bírálandokk-VERS: Kosztolányi Mária egy szerelem története
2023-03-29 21:09   Napló: Az amazonok rejtett zugai
2023-03-29 17:59   Napló: Hordalék
2023-03-29 17:23       ÚJ bírálandokk-VERS: Konta Ildikó Médeia pánikbeteg
2023-03-29 16:01   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2023-03-29 15:46   új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2023-03-29 15:32   új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal