Oroszi fecskedal
Elmegy, elmegy a fecske,
az őszi időt hozza,
a szép évet viszi,
a begye fehérke,
a háta fekete.
Szénabáládat gördítsd
be száraz helyre,
vidd a boroskancsót
a pince mélyére.
Nem eszik idén a fecskéd
szúnyogot, sem kövér legyet,
csak majd ha visszajön.
Elmenjünk vele?
Vagy jut tavaszig valami nékünk is?
Maradunk, mert ha mi nem maradnánk itt,
ki őrizné téli hidegben a kapufélfát,
s asszonyunk, ki bent ül a melegben,
kicsike ő, akár csak egy gyermek.
Ha nem is kapunk semmit az időtől,
istállónk nyitva áll a fecskék előtt!
-Hisz nem vagyunk mi vének, játszani szeretnénk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-12 12:15:31
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-12 12:15:31