DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2840 szerző 37651 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Ketykó István
  Páros (álom) szonett
Új maradandokkok

Gyurcsi - Zalán György: évi rendes
Szakállas Zsolt: TURBO
Szakállas Zsolt: A VISSZATÉRÉS
Albert Zsolt: Zongorista
Franczen Bea: Nagyi
Pataki Lili: Tiszta
Szilasi Katalin: Vezetőszáron
Szőke Imre: a repülős játék balladája
Tóth Gabriella: a vigasz
Kosztolányi Mária: reinkarnáció
FRISS FÓRUMOK

DOKK_FAQ 1 órája
Albert Zsolt 4 órája
Bánfai Zsolt 5 órája
Szakállas Zsolt 8 órája
Nagyító 10 órája
Bátai Tibor 13 órája
Tóth János Janus 15 órája
Gyurcsi - Zalán György 16 órája
Karaffa Gyula 2 napja
Vezsenyi Ildikó 2 napja
Gyors & Gyilkos 2 napja
Szilasi Katalin 3 napja
Franczen Bea 4 napja
Farkas György 4 napja
Pálóczi Antal 4 napja
Bősz Miklós 5 napja
Tóth Gabriella 6 napja
Czékmány Sándor 6 napja
Bara Anna 6 napja
Kosztolányi Mária 7 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 2 órája
Minimal Planet 4 órája
Ötvös Németh Edit naplója 8 órája
Ingrid 8 órája
PIMP 9 órája
nélküled 15 órája
ELKÉPZELHETŐ 16 órája
Zúzmara 1 napja
Kicsi Ólomkatona 1 napja
leállósáv 2 napja
Juli 2 napja
Gyurcsi 3 napja
Bátai Tibor 3 napja
mix 4 napja
Szőnyeg 4 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE
Legutóbbi olvasó: 2021-05-16 22:58 Összes olvasás: 15826

Korábbi hozzászólások:  
178. [tulajdonos]: ÁBEL AMERIKÁBAN ÉLMÉNY2021-05-10 10:44
IGEN - EZ A LEGFŐBB MONDANIVALÓM (a politikai süketelések itt nem érdekelnek - még az enyéim sem).
ERGO:
Ha én lettem volna tavaly a Dokk főszerkesztője (meg nem választásom zanzája a 173. bejegyzésben), akkor - az összes többi ellenhatás ellenére - ma (ha nem is sokkal előbb) meglenne a Dokk fennállásának 20. évét ünneplő antológiánk.
Kb. 100 oldalon, kemény táblával, mint a kötetem.
Mert kihajtottam volna "magunkból" és még magánmecenatúra támogatást is szereztem volna hozzá!
Erről ennyit.
Így most nincsen meg. Nem baj - majd a 30. évi még meglehet, 9 esztendő múlva.
A keveset akarók győztek.
Az áldemokratikus akarnokok diadala ez. Mert én (szerintük) antidemokratikusan szerettem volna, hogy MEGSZÜLESSEN az antológia.
De mivel ők győztek, így a 20. évi Dokk antológia most DEMOKRATIKUSAN nem született meg.
Ehhez csak gratulálni lehet - de legalább senki ne merjen engem hibáztatni, amiért nincsen!
---
Viszont ha én lennék a főszerkesztő, akkor ma nem foglalkozhatnék az "angol ciklussal" - vagyis a KÉPMONDÁSNAK elkeresztelt twitterekkel. Az erre való energiámat a Dokk videós versmondó műsorainak a szervezése, irodalmi cikksorozatok szervezése (lásd a Google-ban korábbi: "Mire jó a Dokk?" cikksorozatomat - címre kiadja a net), s az újabb magánmecénások felderítése, vagy mindezek hiányában a kudarc feldolgozása kötné le.
Nekem így sokkal jobb. Lásd a twitteroldalamat! Nyissátok fel a követőimet: több külföldi irodalmi lap is van közöttük! Nem én mentem hozzájuk, azok csatlakoztak rám! És ez jó! Mert ezek szerint - nekik - érdekesek lehetnek a KÉPMONDÁSAIM. Aztán majd megint jönnek a magyar versek is. "Ábel Amerikában" élményekkel a vállamon.
https://twitter.com/palocziantal?lang=hu

177. [tulajdonos]: AKCIÓ - REAKCIÓ2021-05-09 17:35
Már hogyan egyoldalú? Vitatkozunk jobb és baloldali dolgokról és egyszer csak kiirtanak az adott posztoló oldalán. Ez kétoldalú. 1.) Az illető kiirt engem. Ez az egyik oldal. 2.) Én megírom, hogy engem kiirtottak egy oldalról. És aki így megsemmisített az véleményfasiszta.
MERT KIIRTOTT.
Akció - reakció.

Olvasói hozzászólások nélkül
176. furim: re[tulajdonos]: MEGKÜZDÜNK VELE2021-05-09 16:11
Egyet is érthetnénk, ha nem volna annyira egyoldalú az a 'Lásd'.

175. [tulajdonos]: MEGKÜZDÜNK VELE2021-05-09 15:59
Hát igen! Ugye, ugye? Megint új szót kell alkotni - eddig ilyen kifejezés nem létezett. A másik megsemmisítése - törlése - a közösségi oldalon ugyanis AZ. Ehhez persze elemezni kell a fasizmus szót amely nem a német fasírozott (vagdalthús) kiejezésből, hanem az olasz fasció. vesszőnyaláb, szövetség stb. szóból ered. S a fasces - az összekötött vesszőnyaláb, élével kifelé fordított bárddal - a birodalom hatalmi jelvénye volt. Amely a szövetség erejét - és egyben büntető hatalmát (!) - fejezte ki.
Tehát nem csak az a fasizmus, amikor a németek a zsidókat bántják, hanem MINDEN SZÖVETSÉG ERŐHATALMA FASISZTA LEHET, HA A MEGTORLÁS BÜNTETŐHATALMÁHOZ, A MÁSKÉNT GONDOLKODÓK MEGSEMMISÍTÉSÉHEZ NYÚL. Lásd mondjuk egy feminista nőszövetség karaktergyilkosságait a neten, a "nem kívánatos" vitapartner megsemmisítésre. Vagy az állatvédők gyilkos indulatait! Vagy a BLM hívők karaktergyilkosságait. A cancel cluture-t. Vagy csak az én véleményem megsemmisítését mondjuk Závoda Péter oldalán! Amely gesztus cseppben az "Atlanti óceán."
Ilyen nincs, mert nem lehetséges - ha pedig mégis van, akkor majd megküzdünk vele.

Olvasói hozzászólások nélkül
174. furim: re[tulajdonos]: NEKEM ÍGY SOKKAL JOBB2021-05-09 15:33
véleményfasiszták... Úristen, hogy lehet ilyet leírni?

173. [tulajdonos]: NEKEM ÍGY SOKKAL JOBB2021-05-09 15:23
Kénytelen voltam a Billy Collins interjút megint föltenni a Nagyítóba, pedig ellenszenves magyar szerző készítette (aki egyszer törölte a kommentemet a facebook-ról - s ezzel a számomra baloldali "véleményfasisztává" vált).
Collins viszont költőóriás, Filip Tamás is lelkesedik érte, s ő itt a lényeg, nem a magyar baloldali véleményfasiszták. Az más kérdés, hogy ebben az esetben Collins költészetét  úgymond "irodalmi csiganyál" nélkül kell megvizsgálni, de érdemes! Ott a linkje a Ketykó István versének nagyítózására írt legutóbbi kommentemben. Kalandra fel!
---
Még ki kell térnem egyik zúgrágalmazóm, Gyurcsi, Nagyítóba írt ostobázatára, miszerint azért nem született meg a Dokk tavalyi, 20. életéve alkalmából kiadandó Dokk antológia, mert túlzásba vittem annak megvitatását, ki kerüljön bele. (A maradanDOKK versek akotói, maradanDOKK verseikkel - ez volt az alapelvem. S továbbra is ez.) S végül a dokkerek (és dokkolók) beleuntak a vitába. Tehát ezért nem készült el az antológia.
Ez hazugság! (Azóta "nem lehetne-e" címmel ismét illetéktelenül alkalmatlankodik a Nagyító "versbonctermében" - de ezt már nem olvasom el, mert nem verselemzés.)
A Dokk 20. évi antológiája ezért nem került kiadásra, mert a Dokk tulajdonosok tavaly nem engem választottak meg főszerkesztőnek.
Semmi más. (A jelenlegi főszerkesztő ajánlására történt meg a voksolás. S 12 tulajdoni résszel /ezt ketten birtokolták/ ketten mondtak rám nemet. És ugyancsak 12 tulajdoni résszel /ezt négyen birtokolták/ négyen mondtak rám igent.
Mégis a kisebbségi "ugyanannyi győzött - a többségi "ugyanannyival" szemben, ma sem tudom miért, de már nem is érdekes.
Viszont azt le kell szögeznem, hogy EZ VOLT AZ OKA (!) a Dokk antológia létre nem jöttének!
Mert ha én lettem volna - akkor - tehát még tavaly a Dokk főszerkesztője, akkor - az összes többi ellenhatás ellenére - ma (ha nem is sokkal előbb)  meglenne az antológiánk.  Kb. 100 oldalon, keménytáblával, mint a kötetem. 
Mert kihajtottam volna "magunkból" és még magánmecenatúra támogatást is szereztem volna hozzá! Erről ennyit.
Viszont akkor nem foglalkozhatnék az "angol ciklussal" - vagyis a KÉPMONDÁSNAK elkeresztelt twitterekkel. Mert az erre való energiámat a Dokk videós versmondó műsorainak a szervezése, irodalmi cikksorozatok szervezése (lásd a Google-ban korábbi: "Mire jó a Dokk?" cikksorozatomat - címre kiadja a net), s az újabb magánmecénások felderítése, vagy mindezek hiányában a kudarc feldolgozása kötné le.
Nekem így sokkal jobb. Lásd a twitteroldalamat! Nyissátok fel a követőimet: több külföldi irodalmi lap is van közöttük! Nem én mentem hozzájuk, azok csatlakoztak rám! És ez jó! Mert ezek szerint - nekik - érdekesek lehetnek a KÉPMONDÁSAIM. Aztán majd megint jönnek a magyar versek is. "Ábel Amerikában" élményekkel a vállamon.
https://twitter.com/palocziantal?lang=hu

172. [tulajdonos]: MÁSNAK IS EZT KÍVÁNOM2021-05-08 10:29
EZ A MAI TWITTEREM - öregségemre "nyelveken kezdek szólni".
Hihetetlen, hogy Rachel Khannal "levelezem". Párizsi színésznő, író, jogász. Fiatalkorában országos bajnokságot nyert síkfutásban. Afrikai apja és lengyel zsidó anyja van. Ő most az rasszistává váló, kommunisztikus BLM-et kritizáló, új antirasszista példaképem. Az univerzalizmus meghirdetője. (Alapeszméje az emberiség sebeinek az összegyógyítása, újak feltépése helyett. ) Néha egy-egy twittert franciára is lefordíttatok - és az a furcsa, hogy "kezdem érteni' - pedig ha van valami, amit hanyagolni igyekeztem, akkor az a francia nyelv. Már az angol sem érdekelt a Nyugat és az EU gyarmatosító nagyképűsége miatt, ezért kezdtem inkább törökül tanulni a német és az orosz mellé. Aztán valami megváltozott - és most Párizs is érdekel... (Persze most is főleg Rilke, Ady, Hemingway miatt.) S értem kicsit a franciát - ami meglep - persze tanultam valamennyit latinul Adamik professzornál történelem szakon, de akkor nem vettem észre, hogy fogott is rajtam.
Nem mindegy,  hogy bezárulást vagy nyitást hoz az élemedett kor.
Úgy látszik, nekem szerencsém van. Illetve a rendszeres mozgás, a természetes életmód és az újabb és újabb újtanulás valamit jó irányba formált át bennem. S most, hogy vége lesz a bérrabszolgaságnak, talán majd kezdek végre olyan lenni kicsit, amilyen mindig is szerettem volna.
Majd még kiderül.
Egyelőre a világjárványt kéne túlélni! Másnak is ezt kívánom!
https://twitter.com/PalocziAntal/status/1390934495893807104/photo/1

171. [tulajdonos]: EGYSZERI ESET2021-04-26 22:56
< Moderálva > DE MEGTEKINTHETŐ

Az alábbi BEJEGYZÉS tartalmával vagy egyes elemeivel a dokk.hu szerkesztősége nem ért egyet, illetve nem vállalja fel.


170. [tulajdonos]: KÁR2021-04-24 09:00
< Moderálva > DE MEGTEKINTHETŐ

Az alábbi BEJEGYZÉS tartalmával vagy egyes elemeivel a dokk.hu szerkesztősége nem ért egyet, illetve nem vállalja fel.


Olvasói hozzászólások nélkül
169. furim: re[tulajdonos]: VIRUSTENYÉSZTŐK KÍMÉLJENEK!2021-04-23 19:15
< Moderálva > DE MEGTEKINTHETŐ

Az alábbi BEJEGYZÉS tartalmával vagy egyes elemeivel a dokk.hu szerkesztősége nem ért egyet, illetve nem vállalja fel.Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2021-03-14 07:31 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-05-17 02:45       ÚJ bírálandokk-VERS: Tóth Gabriella Hangulat
2021-05-17 00:20   Napló: Hetedíziglen
2021-05-17 00:03       ÚJ bírálandokk-VERS: Bátai Tibor a híd
2021-05-16 23:49       ÚJ bírálandokk-VERS: Gyurcsi - Zalán György lomtalanítás
2021-05-16 22:15   Napló: Minimal Planet
2021-05-16 21:56   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2021-05-16 21:22   új fórumbejegyzés: Bánfai Zsolt
2021-05-16 19:03   Napló: Minimal Planet
2021-05-16 18:40   új fórumbejegyzés: Bánfai Zsolt
2021-05-16 18:39   új fórumbejegyzés: Bánfai Zsolt