DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2792 szerző 35791 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Szakács Eszter
  Életéjek, halálnapok
Új maradandokkok

Farkas György: Transzcendencia
Petz György: Elbeszélés
Kiss Anna Mária: Szavakkal megajándékozva ( Juhász Tibor szerkesztőnek)
Standovár Ágota: láblóbázva
Standovár Ágota: lakótelepi kerengő
Bakkné Szentesi Csilla: Idejétmúlt attrakció
Vajdics Anikó: Bulimia
Wesztl Miklós: nem adom a láb
Farkas György: Csapdák (jav.)
Tiszai P Imre: Egyetlen szentség (vált)
FRISS FÓRUMOK

Várkonyi Miklós 4 órája
Duma György 7 órája
Szilágyi Erzsébet 10 órája
Tamási József 18 órája
Zsuzsanna Grande 1 napja
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Bakkné Szentesi Csilla 1 napja
Gerle Kiss Éva 1 napja
Türjei Zoltán 1 napja
Pálóczi Antal 1 napja
Tóth Gabriella 3 napja
Francesco de Orellana 3 napja
Wesztl Miklós 4 napja
M. Szabó Mihály 4 napja
Nagyító 4 napja
DOKK_FAQ 5 napja
Kiss Anna Mária 5 napja
Berki Barbara Izabella 6 napja
vezsenyi ildikó margit 6 napja
Mórotz Krisztina 6 napja
FRISS NAPLÓK

 Jó, ha a vége jó 14 perce
Bátai Tibor alkotói naplója 5 órája
Játék backstage 10 órája
leállósáv 17 órája
Kicsi Ólomkatona 20 órája
nélküled 22 órája
Sorrento 22 órája
Seholsincs 1 napja
mix 1 napja
weinberger 1 napja
Minimal Planet 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Gyurcsi 1 napja
Conquistadores 2 napja
Szerdánként, kávé helyett 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Gyurcsi
Legutóbbi olvasó: 2018-12-19 15:26 Összes olvasás: 32986

Korábbi hozzászólások:  
634. [tulajdonos]: Bátai Tibinek2018-12-17 16:56
Kedves Tibor!

MINDIG a legnagyobb tisztelettel szóltam hozzád, akár a Dokkon, akár mélben, akár telefonon voltunk kapcsolatban.

Mindig nagyra tartottam költészetedet, műveltségedet. Ha tehettem, ennek hangot is adtam. Kértem, és kaptam Tőled segítséget többször is, amiért hálás vagyok.

Hogy nem gondolkodunk azonos módon, tudtuk, de nem tartottuk olyan fontosnak, hogy az kapcsolatunk rovására menjen.

Éppen ezért nem vártam tőled azt a lealacsonyító, kioktató stílust, amiben értelmi képességeimet vonod kétségbe!

Tudod, a hivatkozó jogszabály tartalmaz MÉG néhány dolgot. Például azt, hogy

"Egyrészt arra kötelezi az állami szerveket, hogy támogassák a képviselőket megbízatásuk ellátásában, adják meg részükre a szükséges felvilágosítást, másrészt a képviselők jogaként fogalmazza meg a valamennyi közintézménybe való bejutást, illetve a dokumentumokhoz, kiadványokhoz való hozzáférést."

A képviselők egyébként beleegyeztek volna abba is, ha nem egy bemutatkozást megtagadó fegyveres őrrel, hanem egy kompetens személlyel beszélhetnek. Ha nem ők olvassál fel pontjaikat, hanem azt a TV munkatársai teszik meg, a műsorrendjükbe illesztve.

A másik, hogy a törvénysértés megakadályozása és a leteperéssel összekötött, a jogos tartózkodási helyről történő brutális kibaszás között még a mostani törvények is találnak különbséget.

Az már csak hab a tortán, hogy a kirakott képviselők ruháit, személyes tárgyait nem adták ki. Persze, nem gondoltak rá, hiszen ott bent nem volt hideg.

De ez mind le van szarva. Egy japán mosolyog, meghajol, és kedvesen ontja ki az ellenfele belét. Ettől még egy rohadt gyilkos.

Az ember nem törődne azzal, hogy a TV fegyveres őrei bunkók és törvényszegők, nem is tudnánk róla, ha a közszolgálati TV úgy működne, ahogy a törvény előírja. Ha a rájuk vonatkozó törvényeket a Médiatanács betartatná velük.

De hát hogyan is várhatnánk el, hogy például betekintést engedjenek az adminisztrációjukba az ezzel felhatalmazott képviselőknek, ha már az őr nevét sem árulják el nekik?

Kedves Tibor! Én nyolc osztályt végeztem az általánosban - a többit nem sorolom, mert csak ezt vontad kétségbe -, és nem a kisegítőben. Ennek ellenére nem tudok olyan cizelláltan írni, mint Te, de olvasni tudok. És értem is, amit olvasok.

633. [tulajdonos]: Tamésnak2018-12-17 14:57
Minimal Planet írja:

"A szemünk láttára szűnik meg a Dokk irodalmi fórum-jellege.

Politikai portállá vált, ami azt is jelenti, hogy nyugodtan lefelejthetjük abbéli reményeinket, hogy valamiféle támogatásra pályázzunk.

Nincs ezzel gond, csak írjuk át az alapszabályt és csatolt részeit, és vezessük be, hogy az egyik rovatunk az ATV adását közvetíti."

Kedves Tamás!

Valamelyik nap írtad, hogy a Mandíneren olvastad - elnézést, ha nem idézem, most nem keresem vissza -, hogy az állatvédők kérték, hogy a hidegben etessék az éhező madarakat, és még erre is kaptak egy diszlájkot, és micsoda világban élünk.

Tudod, hogy itt, a Dokkon, mire kapnál egy valag diszlájkot?

Ha az írnád meg, hogy az - egyébként hivatalosan nem létező - éhező embereket kéne megetetni.

Egyébként ennyit arról, hogy az egyik rovatunk a Mandiner közvetíti.

Igaz, a másik meg az Indexet.

Én egyébként - bár az ATV-n láttam -, egy képviselő élő, egyenes "közvetítését" figyeltem, amit sok egyéb mellett egyetlen más adó nem adott közre.

Azt írod, hogy emiatt majd nem pályázhattok támogatásra.

Aztán Te, mint tulajdonos, ugyan mire költenéd? Néha írsz egy-egy naplót, árgus szemekkel figyeled, hogy valaki ír-e olyat, ami esetleg köthető a hatalomhoz, de nem teszel fel verset, nem meózol, vershez véleményt nem írsz. Mire akarsz nyerni? Így félted az esetleges pénzt, amit olyanok nem kaphatnak meg, akik kritikával élnek?

Vagy egy zsák krumpli a becsület?

Politizálok. Aki közügyeket érint, az politizál. Ha azt írom, hogy mostanában nem késnek a vonatok, vagy azt, hogy egy szolgáltatás mennyit segít a mindennapokban, az politika. Ha azt írom, hogy nem, az is. Ha azt írom, hogy faszom az ilyen-olyan oldalba, vagy általánosítok, vetítek, hazudok, lózungokat szajkózom, az nem politika, hanem csak annak akar látszani.

Nézd végig akár az összes bejegyzésemet, mindig egy-egy konkrét cselekményről, intézkedésről, törvényről írtam, vagy annak esetleges következményeiről. Nem szoktam szidni egyik oldalt sem, mert csak igazság és hazugság van, oldaltól függetlenül. Amikor egy másik gárda volt képes meghatározó döntéseket hozni, és ők tettek olyat, ami ártott embereknek, csoportoknak vagy akár az országnak, akkor is szóvá tettem. Mert az a dolgom. Mert módom van a széleskörű tájékozódásra, és megteszem azok helyett, akik el vannak zárva az információktól.

Nem az ATV-t közvetítem, én az interneten tájékozódom elsősorban. Egy témával kapcsolatban lehetőleg mindent elolvasok. Megnézem a Híradókat.

Érdekes, hogy a közszolgálati, a TV2, az Echo meg a Duna csak az egyik felét mondja a dolgoknak, az ATV meg mind a kettőt. Hogy milyen véleményt fűznek a dolgokhoz, az nem érdekel, én a tények alapján alakítom ki az enyémet. Amikor az ATV-n beszélnek hülyeségeket, ugyanúgy elkeserít, mint amikor egy másikon. Viszont például a tüntetéseken egyetlenegy más TV nem volt kinn. A képviselők ellen elkövetett törvénysértést más TV nem adta le, pedig a fészről ők is megtehették volna.

Politizálok. Leírok egy eseményt, ami a világon mindenhol törvénysértés, és nagyon fáj, hogy ebben az esetben a törvényt a szemembe nevetve tiporják, elvárnám, hogy minden törvénytisztelő ember jelezze, hogy baj van, és megkapom, hogy ez itt szabálytalan.

Lehet. De akkor mit tehetek az elkövetők ellen?

Még a hivatásosok is tehetetlenek, hiszen a törvényes lehetőségek ellehetetlenültek. A Parlamentben viták nincsenek, aki emiatt szól, attól elveszik a szót, kötelező egyeztetések nincsenek, vizsgálóbizottság kényes kérdést napirendre sem vesz.

Jelentsem fel a törvénysértőt? Ha felsorolom a jogszabályokat, melyeket megsértettek, ha filmfelvételt adok a cselekményről, ha tanúkat sorakoztatok fel, vajon indul eljárás? Nem engem ítélnek el?

Szabályt sértek. Igen. Engem és a családomat meg kiraboltak, szétszórtak a világban. Nekem ez fontosabb. Szarok a szabályokra. József Attila szavaival, ha kell, embert is ölök. Még mielőtt valamelyik feljelentene életveszélyes fenyegetésért, képletesen értettem.

Tőlem félted a Dokkot? Akkor nem féltetted, amikor sértődöttségedben odahajítottad egy antiszociális dúvadnak, aztán dörzsölgetve a markodat, önelégülten figyelted a fejleményeket?


Azt hiszem, néhány dolgot tettem a Dokkért. Szerintem többet, mint néhány tulajdonos. Legalábbis, nem ártottam neki. Nem úgy, mint néhány tulajdonos.

Most páran a játékot féltik tőlem. Igazuk van, ha féltik, mert a játék nélkül itt nem sok esemény történne.

Elnézést kérek, ha átmenetileg ingerült voltam, de visszakoztam és közzétettem az eredményt. Nem teszem ki többet a játékot a saját gyengeségemnek.

Amikor még nyomozó voltam, olyan cselekményekben jártam el, melyeket minden korban és rendszerben büntetnek. Rablás, lopás, ölés, stb. Jól éreztem magam, mert sose kellett őrlődnöm, az igazságérzetem és az általam alkalmazott törvények egybeestek.

Manapság nem érezném magam jól, mert a törvények nem mindig esnek egybe azzal, amit jónak tartok, de ha rendőr lennék ma is, akkor legfeljebb rosszkedvűen dolgoznék. Egy darabig, aztán felmondanék. Vagy kirúgnának. Jó, hogy nem vagyok rendőr. A törvényeket akkor is betartanám.

De az, hogy a törvényhozók az általuk, alkalmakra kreált törvények közül csak azt tartsák magukra nézve érvényesnek, melyek az aktuális gondjaikat megoldják, azt nem vagyok hajlandó eltűrni!

Szabályt sértek. Fogok is, nincs más lehetőségem. Tudod, József Attila.

Ha nem tetszik, tegyél róla! Tiltsál ki! Tulajdonos vagy, megtalálod a módját.

Ha nem teszed, akkor ne sumákolj, hogy politikát azt ne (miközben Te is politizálsz, hiszen idézel innen-onnan), hanem próbáld meg bármelyik szavamat cáfolni! Vagy vállald fel, ha valamelyik, általam felvetett konkrét dologgal nem értesz egyet!

Nos, a kitiltásomig meg teszem azt, amit jónak látok. Ahogy Te is.

632. [tulajdonos]: Köszönöm, Tibor!2018-12-17 14:56
Néhányszor megpróbáltam még rámenni, de most már tudom, hogy akkor "görgetted ki" a hibás részt.

Aztán az alt-PrintSceennel lefotóztam gyorsan, mielőtt átvált, de csak a tetejét csíptem el.

Most már el tudtam olvasni, de igazság szerint ezt a cikket már olvastam, ez van. Tartanak mindentől, remélik, hogy ezzel el tudják előre ijeszteni a lehetséges provokátorokat, sose fogjuk megtudni, hogy igazuk volt-e, vagy sem.

Még egyszer, köszönöm!

631. [tulajdonos]: Bátai Tibornak!2018-12-17 11:27
Kedves Tibor!

Néhányszor megkíséreltem elolvasni naplód utolsó bejegyzését, de nem sikerült, mert néhány másodperc múlva átirányított az index.hu-ra.

Kérlek, ha arra szántad írásodat, hogy el is olvassam, tedd lehetővé valahogy! Ha nem, akkor őszintén sajnálom.

630. [tulajdonos]: Csak vicc, nyugi!2018-12-17 06:45
- Józsi! Be akarsz jönni szombaton dolgozni?
- Főnök, én ezt most kihagynám, a gyerek szülinapja lesz, nagyon készültünk rá, anyósomék is jönnek...
- Várjál, másképp kérdezem. Józsi! Be akarsz jönni hétfőn dolgozni?

629. [tulajdonos]: csak úgy2018-12-15 20:05


Ma a Híradóból értesültem, hogy véradást szerveztek kocsmába.

Kitűnő ötlet, bevált, jóval többen mentek, mintha egyéb helyre szervezték volna. A fiatalok külön jó balhénak tartották, hiszen mulatságos úgy megjelölni az úticélt, hogy a kocsmába indulás célja nem a szokásos, hanem a véradás. Sőt, később lehetőség lesz viccesen úgy invitálni a barátokat a krimóba, hogy "- jöttök vért adni?"
- - - R E K L Á M - - -

Gyurcsi szabadidejében a versei piacon áruló Imre Turkálójában kapható melegítőalsókat, pólókat viseli.

Nyugdíjas lévén csak szabadideje van, így gyakorlatilag folyton ezek vannak rajta.

Amikor elkopnak, kilyukadnak, attól kezdve ezek a ruhák felveszik a "munkaruha" előnevet.

Gyurcsi szabadideje ekkor sem minősül át munkaidővé, hiszen az nincs neki.

- - - R E K L Á M V É G E - - -
Mélységesen egyetértek Pimp naplóbejegyzésével, kiegészíteném. hogy Gulyás Gergely miniszter a TV-ben kérdésre úgy nyilatkozott, hogy a kormány nem tartja elképzelhetőnek a hároméves elszámolást. Illetve, az egyévesnél hosszabb idejűt.

Valószínűleg megkapom a magamét, hogy a ballibsi (!) sajtó paneljeivel élek, megsúgom, hogy a valóság nem panel.

- - - R E K L Á M - - -

Gyurcsi ebédidejében a káprázatosan okos és celebszépségű felesége által előállított, harmónikus ízvilágú bablevest fogyasztotta, és hál'Istennek holnap is az lesz. Ez a bab Gyurcsi udvarában termett. Gyurcsi, ha eddig nem is szerette volna feleségét, most akkor is beleszeretne.

- - - R E K L Á M V É G E - - -A végére egy megjegyzés.

Ha valaki elzárkózik egy - általa politikai oldalnak minősített - véleménytől, ami ráadásul semmi másról nem szól, csak egy erőből végrehajtott, a saját sorsunkat, sőt az egész országét érintő brutális támadásról, AZ politika.

628. [tulajdonos]: Vége2018-12-12 13:41
Idáig néztem az M1-en a parlament (Parlament?!!!) ülését, ahol a házszabályok seregének a meghágásával megszavazták a Rabszolgatörvényt, és felszámolták a bíróságok függetlenségét.

Én sajnos már nem érem meg, hogy a jogszabályok ismét az igazságot szolgálják.

Ha fizikailag képes lennék elhagyni hazámat, megtenném.

627. [tulajdonos]: Öregedés2018-12-09 22:26
- Ahogy öregszem, úgy okosodom.

Nem, ez nem igaz. Ezt általában azok mondogatják, akiknek az agysejtjeinek a száma már olyan mértékben lecsökkent, hogy már csak olyan panelekkel tudnak kommunikálni, amilyeneket rohamosan csökkenő memóriájuk pont ilyen célra őrizget a számukra.

Oké, fogalmazzuk át!

- Ahogy öregszem, úgy leszek egyre tapasztaltabb.

Nem, ez sem igaz. A tapasztalat akkor keletkezik, amikor az átélt dolgokból következtetéseket vonunk le, tanulunk belőlük. - Ha ez a Colosseum mesélni tudna! - de nem tud. A történelem egyik meghatározó korszaka zajlott le benne és a környezetében, de ebből semmilyen hasznos - vagy akár haszontalan - következtetést nem volt le.

Tehát, ha valamit átéltünk, de nem tanultunk belőle, akkor az nem tapasztalat, legfeljebb élmény.

Ha az öregedés során csak annyi történik, hogy ugyanazt a hibát van időnk akár többször is elkövetnünk, akkor csak az átélt dolgok száma szaporodott.

Akkor most így biztos jó lesz:

- Ahogy öregszem, egyre több az élményem.

Hát persze, hogy ez sem igaz.

A néhány évtizeddel ezelőtti dolgokra tulajdonképpen nem is emlékszem.

No, a jó sztorikra igen, de csak azért, mert még akkoriban, amikor igaziból is emlékeztem rájuk, annyiszor elmeséltem, hogy rögzült, mint az egyszeregy. Tehát a történet úgy maradt meg, hogy az tulajdonképpen akárkivel is megtörténhetett. Ha nem úgy rögzült volna, hogy az elején "Én egyszer..." vagy "nekem volt...", akkor gondolkodnom kéne, hogy hol is hallottam.

Tehát az igazi élményanyagom nemhogy nőne, de csökken. Egyszerűen megfogalmazva, gyorsabban felejtek, mint ahogy tanulok.

Hát akkor mi az isten nő a korommal?!!!

Mondjuk, a kilóim száma. Azok rajtam nőttek fel. :)

Tulajdonképpen tehát, ha az eredeti panelt személyemre szabottan újra kéne fogalmaznom, az így hangoznék:

- Ahogy öregszem, úgy korosodom.

626. [tulajdonos]: nem legyintek2018-12-04 00:34

Minimal Planet a maga visszafogott, esetlen módján megszólított.

"455.    [tulajdonos]: legyint
2018-12-03 21:30
Próbálok elképzelni egy olyan Dokkot, ahol akkor is sóhajtoznak a sóhajtozók, amikor éppen egy magyar oktatási intézményt lehetetlenítenek el az ukránok, románok, szlovákok.

Tényleg próbálom elképzelni, de nem megy. "
Be lettem skatulyázva.

"Sóhajtozók" lettem.

Már eleve a többes számot nem értettem, mert - sajnos, úgy látom - ebben a témában más nem nyilvánult meg, pedig szentül meg voltam győződve, hogy sokan jelezni fogják egyetértésüket, hiszen egy olyan portálon vagyunk, ahol okos, tájékozott és hazájukat szerető emberek vannak.

Minimal Planet viszont relativizál. És maszatol. Arról, amit én említettem, nincs is véleménye, viszont számon kéri rajtam, illetve a "sóhajtozókon", hogy miért nem sóhajtoztunk akkor, amikor a környező kormányok a magyar iskolákat lehetetlenítették el.

Egy biztos: - Ha Minimal Planet akkor azt szóvá tette volna, én biztosan nem írtam volna rosszalló, értetlenkedő és cinikus megjegyzéseket.

Hát persze, hogy nem értek azzal sem egyet! Viszont azokat a kormányokat mások választották meg, azokra a választásokra nincs befolyásom.

Ez az eset viszont itt van, Magyarországon, és a saját kormányom hozott olyan döntést, amivel szégyent hozott rám is, tehát engem közvetlenül érint. És az itteni választásokra elvileg még befolyásom is lenne.

Bár, ahogy "klubtársam" reakcióját - mint egyedülit ebben a témában - látom, a befolyásom minimális.

Kedves Minimál Planet!

Én szeretnék egy olyan Dokkot elképzelni, ahol a költők, mint az értelmiség krémje, magukon hordozva a szavak mestereinek a terhét és felelősségét, kiállnának az értelmetlenség, az önzés, a szándékos károkozás ellen, segítve azoknak is a tájékozódásban, akiknek erre nincs lehetőségük, akik éppen most kapták a nyakukba az évi 400 óra túlmunka fenyegetését, ezzel ismét egy taszítást a külföld felé, és akiknek még annyi lehetőségük sincs szavuk felemelésére, mint nekünk!

Kérlek, legközelebb szólj, ha olyan ügyben, mint amit említettél, tiltakozni szeretnél, én támogatlak!

625. [tulajdonos]: Elmegy2018-12-03 18:19
Félve írom egy kicsit, mert tartok tőle, hogy lesz, akit bosszantani fog.

Mert, ugye, ez egy irodalmi portál.

De azért én merek összefüggést felfedezni az irodalom és az oktatás között.

A CEU idáig húzta. Megy, és érdekes, de van, ahol tárt karokkal várják.

Engem némileg vigasztal, hogy így viszont lesz lehetősége a két unokámnak, hogy valamikor tanulmányokat folytassanak náluk.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-10-14 07:50 Kosztolányi Mária
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-12-19 16:40   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-12-19 14:44       ÚJ bírálandokk-VERS: Kiss Anna Mária ___
2018-12-19 12:43   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-12-19 12:36   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-12-19 12:26   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-12-19 11:32   Napló: Bátai Tibor alkotói naplója
2018-12-19 10:34   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-12-19 10:14   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-12-19 09:44   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-12-19 09:24   Új fórumbejegyzés: Duma György