DOKK

 
2753 szerző 34864 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Burai Katalin
  Írás a szív barlangfalára
Új maradandokkok

Kosztolányi Mária: Neked szívem ( javított)
Hargitay K. Tamás: piros ablak elött
Iványi Mónika: Esti ima
Takács Éva: készenlét
Sági Ferenc Dénes: sztornóz
Kiss Roland: Impressziók
Tamási József: milyen lesz majd
Pataki Lili: Egy adag gyerek rendel (változat)
M. Szabó Mihály: Hajnali litánia
Paál Marcell: Anamnézis
FRISS FÓRUMOK

Farkas György 1 órája
Tóth Gabriella 3 órája
Bakkné Szentesi Csilla 4 órája
Duma György 4 órája
Vajdics Anikó 4 órája
Nagyító 4 órája
DOKK_FAQ 4 órája
Kosztolányi Mária 5 órája
Karaffa Gyula 5 órája
Pataki Lili 5 órája
Tóth János Janus 5 órája
Iványi Mónika 6 órája
Gyors & Gyilkos 6 órája
Sági Ferenc Dénes 6 órája
Tamási József 7 órája
Francesco de Orellana 7 órája
Szokolay Zoltán 7 órája
Halász Ildikó 8 órája
László Klaudia 8 órája
Mórotz Krisztina 9 órája
FRISS NAPLÓK

 Zúzmara 3 órája
Bátai Tibor 4 órája
nélküled 5 órája
Baltazar 5 órája
Oswald Chesterfield Cobblepot 5 órája
nemoda 6 órája
Volt egy pillanat 6 órája
Cetlik, fecnik, félcédulák... 7 órája
PIMP 7 órája
Seholsincs 8 órája
P 10 órája
weinberger 11 órája
Frady Endre 13 órája
mix 15 órája
Kristobal 19 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Gyurcsi
Legutóbbi olvasó: 2018-04-26 03:19 Összes olvasás: 13561

Korábbi hozzászólások:  
282. [tulajdonos]: Balogh Krisztiánnak2018-04-24 22:22
Kedves Krisztián!

Bejegyzésedből idézek:

"Azt làtva, hogy egyes tagok profiljuk törlèsèt òhajtanàk, de mindhiàba, mìg màsokat önkènyesen eltüntetnek - nem szeretnèk regisztràlni. Ha vàllalhatònak vèlek majd valamit, naplòba rakom, hàtha nem tűnik el..."

Nos, sajnálom. Én egy rigolyás vénember vagyok, amíg nem tudom, hogy valójában kicsoda valaki, nem látom verseit, nincs róla véleményem, a naplóban nem hozom nyilvánosságra.

Eredményes alkotást, Krisztán!

281. [tulajdonos]: Köszönöm!blues: búék! 2018-04-24 18:36
Kedves Kriszta!

Köszönöm jókívánságaidat! :)

Más részről viszont mélységesen felháborított, amit a Pechről írtál. Egyértelműen tanújelét adtad elfogultságodnak, hiszen művem elolvasása előtt már megelőlegezted, hogy a vers jó.

Tessék előbb elolvasni, hosszan töprengeni rajta, ízlelgetni, magadban ütköztetni a mellett- és ellenérveket, hová tettél volna Te vesszőt vagy pontot, hol hagynád el azokat, és csak utána jöhet az agyba-főbe! Ja, és kéretik mellétenni egy felsorolást, hogy milyen más szar versek lettek maradóak és kitűnőek hulltak el, és egyébként is toll a fülibe minden alkalmatlan szerkesztőnek!

Na, ha ezzel végeztél, akkor talán mérséklem haragomat az irányodba... Addig ne is lássalak!!

Egyébként egyre boldogabb a névnapom, köszi! :) Még néhány óra a gép előtt, és meg is boldogulok.

Olvasói hozzászólások nélkül
280. blues: búék! 2018-04-24 18:06
Boldog névnapot Gyurcsi! :)) A pech meg biztos jó, elolvasom.

279. [tulajdonos]: Pech - nemoda 22018-04-24 17:37
Kedves nemoda!

Most megint két eset van.

- Vagy én nem azt írtam le, amit gondoltam - én ennél azért egyszerűbb lélek vagyok, absztrahációs képességem nulla -, vagy

- te nem azt érted a leírtak alatt, amit mondani szándékoztam.

Nem tudom, melyik mondatomból érezted, hogy fel vagyok háborodva? És melyikből azt, hogy bejegyzésed mélyen sértett? Miért bántana, hogy nem egyezik véleményed Jánossal?

Aki ilyen mértékben beleláthat mögöttes gondolatokat a leírtakba, igazán a versem mögé is gondolhatott volna mélyebb mondanivalót!

Én mindössze azért értetlenkedtem, hogy egy negatív visszajelzés nem tartalmaz semmiféle indoklást, amit egy ilyen műhelyféle portálon joggal elvárhatnék.

Amit most másodjára írtál, miszerint

" Lássuk be, hogy ez csupán egy négy sorba tördelt egyszerű megállapítás, nem vers."

ezt is keveslem. Ettől nem lettem okosabb. Olvastam itt már háromszavas, három sorba tördelt verset is, amitől megborzongtam - Fodor Ákos -, vagy olyan haikukat tizenhét szótagban, hogy rendszeresen visszatértem hozzájuk.

Te nem kritikát írtál az üzifalamra a versem mellé, hanem a naplódba szántál neki gondolatokat, és egyszerre kétfelé ütve. Egyszer Jánosnak egyet, miszerint meója nem érte el azt a szintet, melyet te valamilyen jogon elvársz, egyszer meg nekem, hasonló elképzeléssel. Mindezt valódi felháborodással, és valóban sértve érezve magad.

Kedves nemoda! Ugyan a százkörüli múló versem mellett hányszor olvastál tőlem olyat, amiben vitattam a minősítést? Igaziból olyat inkább, amiben én javasoltam a kukázást.

Az sem okozott volna lelki törést életemben, ha a Pech múlik. Van olyan, aki továbbgondolja, és valóban lát benne valamit, van, aki átsiklik fölötte. Van, aki a kék színt kedveli, és van, aki a sárgát. Semmi gondom ezzel, csak ne legyen nekem is kötelező bármelyik is.

Az ízlés nem vitaalap. Van számos olyan világhírű regény, film, festmény, ami nekem nem tetszik. Nem írom viszont alá, mellé vagy bárhova, hogy az nem lehet jó, mert én nem kedvelem. Ha valami konkrét hibát látnék benne, azt egy róla szóló beszélgetés során talán elmondanám, tudva, hogy se jelentősége, se következménye nincs szavaimnak.

Te nem vallasz velem azonos elveket, nem a versnél, hanem naplóban írtad kategorikus véleményedet, mint egy ítéletet, semmi gond. Kevés ez ahhoz, hogy felháborodjak.

Nem tudom, ki vagy, nem tudom megnézni verseidet - no nem, mintha különösebben vágynék rá, csak -, hogy lássam, mi emel olyan erkölcsi vagy művészi magaslatokra, amitől felkenve érzed magad az ítélethozatalra.

Írtad, egy gyenge idézetbe csomagolva, hogy igyak még egy pohárral.

Nem értem ezt a súlyos korlátozást! Miért csak egy pohárral?! Nem vagyok darukezelő, pilóta, ma már nem vezetek, nem akarok gyermeket fogantatni, annyit iszom, amennyit elegendőnek tartok arra, hogy ilyen szintű vitába egyenrangú félként belemenjek. Józanon már az előző bejegyzésemet is méltatlannak érezném.

Jelezd, ha folytatni akarod, mert akkor nem teszem el az üveget!

278. [tulajdonos]: Pech - nemoda2018-04-23 23:23
Kedves Dokkot Látogató Irodalomkedvelők és Egyéb Erre járók! (szándékosan nem Dokkereket írtam, mert ezt a szót megutáltatták velem.)

Most jöttem meg szomszédomtól, akivel összevont Béla- és Györgynapot tartottunk. Ritkán szoktam felfüggeszteni közismert mértéktartásomat, no, ez az ilyen alkalmak közé tartozik.

Személyesen nem ismertek engem, barátaim, ismerőseim szerint ilyenkor végtelenül barátságosra és toleránsra iszom magam, telve derűvel, optimizmussal, bárkinek odaadom utolsó falatomat, kortyomat, még a szerszámaimat is kölcsönadom, pedig ez józanon elképzelhetetlen.

Várakozással nyitottam meg a Dokkot, jé, a baloldal teli van baszva pirossal (ja, elfelejtettem mondani, hogy ilyenkor közismert visszafogottságom is háttérbe szorul), a bírálandók oldalszáma is csak kettő, szép a világ, minden oké, hol a poharam.

Gyurcsi, maradandó lett a Pech. Na, visszaköltözött a jóízlés a Dokkra, eszem is valamit, ne aludjak el már közben. Olvasom pfj meóját, aranyos, mit kell itt túlmagyarázni. Hozzá kell tennem, ugyanilyen derűvel olvastam volna, ha múlik, volt már ilyen, tízből kilenccel így járok, sose felejtem el, megnéztem a banki elszámolásokat, abban a hónapban is ennyi volt a nyugdíjam, amikor mind múlt.

Aztán olvasom nemoda naplóját. Nem érti, miként lehet, amikor ennél jobb versek is múlnak.

Itt még azért az én, ilyenkor méltán csökkentett üzemmódban működő agyam is zökken egyet.

Mitől rossz ez a vers?

Melyik és mitől jobb vers múlt helyette?

Eddig egy hasonló minősítéssel találkoztam, érdekes módon ugyanennél a versnél, a 7toronyban, Szilágyi Erzsi akadt ki, ő sem vette a fáradságot arra, hogy érdemben minősítse a verset, csak kijelentette, hogy méltatlan a megjelenésre.

Most három dolgot látok valószínűnek:

- A Pech című vers két embernél okoz becsípődést.

- A két ember ugyanaz, csak Erzsi itt nemoda néven naplózik.

- A Pech igaziból egy jó vers, hiszen rábír embereket, hogy - bár naponta tízesével kerülnek publikálásra ennél jobb és rosszabb versek, tízesével kerülnek minősítésre ilyen vagy olyan irányba, mégis csak ennél veszik a fáradságot, és nyilvánítanak ilyen karcos véleményt.

Kedves Erzsébet, kedves nemoda!

Én úgy leszarom, hogy egy-egy versem melyik fiókban végzi, hogy az már gyöngyvirág. Ugyanúgy, mint azt, hogy a ti verseitek melyikben végzi. Ha egy versem tetszik valakinek, legyen az szerki vagy szimpla olvasó, annak örülök, mert tudom, hogy örömet szereztem. Ha nem tetszik, hát nem kötelező olvasni. Huszonvalahány éve írok különböző irodalmi portálokra, sehol nem volt titok, hogy én vagyok én, aki nem szereti, amit írok, nem olvassa. Itt azért vagyok, mert olvasom a meókat, a hozzászólásokat. Ezeket úgy értékelem, hogy tanulok-e belőlük, vagy sem.

Egy sommás vélemény számomra értékelhetetlen. Abból nem tanulok.

Most, ilyen felemás állapotban azt is elárulom, hogy nemcsak a sommás véleményt, hanem annak megalkotóját sem tudom semmire értékelni.

Ha ez bárki számára sértő lenne, mentségemre szolgáljon, hogy némileg módosult tudattal írom, de holnap, ha józanabbul úgy érezném, hogy másképp kellett volna megfogalmaznom, hát inkább megint inni fogok.

Puszi, ölelés, kézfogás, hűvös biccentés, az illető lekicsinylő végigmérése, mindenkinek igényei és érdemei szerint -

Gyurcsi

277. [tulajdonos]: Megoldás!Frady Endre: szubjektív fiókok2018-04-19 21:37
Kedves Szepy! Itt a megoldás!

A Múlók helyére ragassz "legjobb verseim" címkét, a maradókra meg "közepes szösszenetek"-et! Én meg olvasom mindkettőt, és sikítozom a röhögéstől.

Gyerekkoromban csináltam egy nyílpuskát. Befogtam egy satuba, belelőttem egy rajztáblába, és ahol talált, oda rajzoltam a tízes kört. Innentől garantált volt a sikerélmény. Ha egy amatőr költőnek nem célja verseiből megélni, megengedheti magának, hogy olyanokat írjon, ami neki tetszik. Az a tízes. És azt szenvedés nélkül tudja. Ha meg mindenáron a szakma elismerésére vágyik, akkor meg tanuljon, ne nyavalyogjon!

Amikor szinte gyerekfejjel lementem az első hajómra deckboynak (hajóinas), néhány öreg matróz megengedte, hogy ledolgozott munkaidőm után nézzem, hogyan dolgozik. Nem mindegyik engedte meg, mert, ha neadjisten kiderülne, hogy ügyesebb vagyok nála, később én kapnám a könnyebb vagy tisztább melókat, mint ő. Amit a matrózmunkáról megtanultam, azt nem iskolában, képzéseken, tanfolyamokon ismertem meg, hanem ellestem az öregektől.

Nagyon hízelgett egyébként, amikor az újak később tőlem kérdeztek.

Itt nem "ellesni" kell az írást, szerencsére vannak tapasztaltabbak, hozzáértőbbek, és főleg olyanok, akik valóban segíteni akarnak. Kitől többet, kitől kevesebbet, kitől egyszerűen mást lehet megtanulni.

Itt nem szednek tagdíjat, senkit nem kényszerítenek ide, minden önkéntes. Szerintem javasolni meg olyat érdemes, amit az ember önmaga is képes beadni a közösbe.

Olvasói hozzászólások nélkül
276. Frady Endre: szubjektív fiókok[tulajdonos]: marad - múlik2018-04-19 21:13
Ezek a marad-múlik fiókok...
Az én legjobb verseim a múlikban vannak, míg a közepes szösszeneteim a maradban... Ez most engem minősít vagy az épp aktuális (de vissza nem kereshető) szerkiket?
;-)

275. [tulajdonos]: marad - múlik2018-04-19 20:48
Csak egy ötlet!

Mindenki a saját gépén meg tudná címkézni a fiókokat!

Az érzékenyebb lelkületűek mondjuk a "káprázatosan jó" és "Csodálatos versek" címkékkel élhetnének, a másik véglet, hogy a "Pocsék versek" és az "Undorítóak" megnevezést használhatják, a normálisak meg valahol e kettő között.

Ha az ember képes arra, hogy a helyén kezelje a dolgokat, akkor ennek igazán nincs jelentősége.

Van pár múló versem, amelyhez még bírálandó állapotában, de még azóta is kaptam, kapok kommenteket, na, én ezeknek örülök! Egy semmitmodó "marad" ítéletnek nem is annyira.

Mit nem adnék azért, ha annyi negatív visszajelzést kapnék, mint annak idején az Eiffel-torony, vagy Alföldi néhány rendezése!

Vagy azért, hogy egy versemre csak elmarasztaló, de sok véleményt!

Számomra azt jelentené, hogy olvasták, és megmozgatta az olvasók agyát, vették a fáradságot, hogy megfogalmazzák, leírják véleményüket. Ez is lehet értéke egy versnek. Ha nincs vélemény, na az elszomorít. Azt a verset kár volt megírni.

Hogy mi egy fiók neve? Emlékeztek az Indul a bakterházra. Hívathatja magát boldogságos szépasszonynak is. Aki képtelen elvonatkoztatni egy névtől, hogy ír olyan verset, amit nem csupán saját magának szán?

Olvasói hozzászólások nélkül
274. weinberger: szériaFrady Endre: Homály Központ?2018-04-18 11:06
Ha jól tudom, ez egy ősrégi angol tévésorozat, amelyet szinkronizáltak és közreadtak, az említett címen. Vannak olyan esetek, amikor a jogtulajdonos kikötheti, hogy a címnek bármiféle feldolgozás, átirat stb. esetén meg kell maradnia. Vagy esetleg a főszereplő vált olyan perszónává, akinek nem gratulálnak?

Olvasói hozzászólások nélkül
273. Frady Endre: zoptimista[tulajdonos]: senki2018-04-18 10:42
Ó, Gyurcsi, én nem akarok itt politikai vitázni senkivel! Időnként elmondom a véleményemet, ha felkínálja magát egy alkalom, de nem erőltetem. Amit te beírtál, arra igyekeztem humorosan reagálni.
A választási eredmény (csalás?) pár napra rossz kedvre "derített", de aztán megbékéltem azzal, hogy Isten valamiért ezt akarta, úgyhogy nekem ebbe bele kell nyugodnom. Ez van.
Néha legfeljebb ironizálok kicsinyég a visszásságokon (amilyet te is leírtál) és reménykedem, hogy mire a lányaim felnőnek és szavazhatnak, nekik már több sikerélményben lesz részük. Valahogy szeretném, ha békében és demokratikus viszonyok között élhetnének.
Szepy a Zoptimista :)

A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: yl40  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: j2ou  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-04-25 17:53 Pataki Lili
2018-04-24 01:51 Vezsenyi Ildikó
2018-04-12 15:14 Vajdics Anikó
2018-04-11 23:30 Fekete Orsolya
2018-04-11 00:19 furim
2018-04-02 10:43 Tóth Gabriella
2018-03-28 22:13 Gyurcsi
2018-03-23 09:57 István Sándor
2018-03-19 21:35 paricska
2018-03-03 17:46 enigma
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-04-26 01:58   új fórumbejegyzés: Farkas György
2018-04-26 01:58   új fórumbejegyzés: Farkas György
2018-04-26 00:43   Napló: Zúzmara
2018-04-26 00:29   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2018-04-25 23:51   új fórumbejegyzés: Bakkné Szentesi Csilla
2018-04-25 23:16   új fórumbejegyzés: Bakkné Szentesi Csilla
2018-04-25 23:05   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2018-04-25 23:03   NAGYÍTÓ /Filip Tamás:mottó/
2018-04-25 23:01   Napló: Bátai Tibor
2018-04-25 22:52   NAGYÍTÓ /Vajdics Anikó:jav./