DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2835 szerző 38126 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Petz György Károly
  Régi, benső mozi
Új maradandokkok

Tóth János Janus: Úgysincs fények
Bátai Tibor: zászlóm ∙ felségjelem
Szilágyi Erzsébet: Gyökerektől
Kosztolányi Mária: elköltött nyár avagy emlékezés az első fizetésemre
Vasi Ferenc Zoltán: Jezsámen
Gyurcsi - Zalán György: oximoron
Szilasi Katalin: Már csak
Miskolczi B. László: Meglepetés
Karaffa Gyula: Költőnek...
Kiss-Teleki Rita: ideillő szavak (jav.)
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 41 perce
Kocsis Nóra 3 órája
Cservinka Dávid 3 órája
Tóth Gabriella 4 órája
Vezsenyi Ildikó 4 órája
Nagyító 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Kiss-Teleki Rita 1 napja
DOKK_FAQ 3 napja
Tóth János Janus 3 napja
Vasi Ferenc Zoltán 3 napja
Szilasi Katalin 4 napja
Csapó Angéla 4 napja
Misinszki Hanna 4 napja
Zsolt Szakállas 5 napja
Kele Fodor Ákos 6 napja
Tamási József 7 napja
Szilágyi Erzsébet 8 napja
Karaffa Gyula 10 napja
FRISS NAPLÓK

 mix 58 perce
ELKÉPZELHETŐ 9 órája
Hetedíziglen 10 órája
A HÁRMAK 18 órája
az univerzum szélén 20 órája
Zúzmara 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 1 napja
Janus naplója 2 napja
nélküled 3 napja
Szőnyeg 6 napja
A vádlottak padján 6 napja
Ötvös Németh Edit naplója 7 napja
Conquistadores 8 napja
Polgári perem peremtörténete 10 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 10 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Gyurcsi
Legutóbbi olvasó: 2022-09-25 15:43 Összes olvasás: 95292

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
1099. karaffagye: köszönöm[tulajdonos]: Útikalauz a Markóba2022-08-19 15:55
Kedves Gyurcsi Barátom!

Köszönöm beszámolódat, melyet élvezettel olvastam. Te még a nyavalyáidról is úgy tudsz írni, hogy röhög az ember egyfolytában, ha olvassa.

Köszönöm , hogy segítenél ha arra szükség lenne. Ám, sajnos nagyon sokszor jártam már a Markó utcában, igaz akkor általában egyenruhában voltam, pisztollyal az oldalamon, vagy fehér köpenyben, ha beteget vittem. Most civilben fogok belépni eme szentély kapuján, érdekes érzés lesz! Már nagyon várom. Ugyanis így egészen más szemszögből fogom látni azt, amit már "belülről" sokszor megszemlélhettem. Imádtam anno a patinás lépcsőházat, az ódon ajtókat, az ajtók fölötti vésett kő áthidalókat, a becsületes és a tisztességtelen emberek által fényesre koptatott padok karfáinak mintázatát, a sürgő-forgó igazság-szolgákat, a különféle színekkel ékített fekete talárokat, s azt, hogy azok épp olyanok, mint amikor egy néprajzi műsorban a pitykegombkészítőt a szerkesztő "beöltöztette" kék ingbe-bőgatyába, fekete lajbiba... a lajbi alól kilátszott ugyanannak a kopott, feslett kötött pulóvernek az ujja, amiben aztán már odahaza ez a vékony gulyásember a fekete, repedezett kezeivel a finom, kicsi rézpitykét készítette. Erre hajaznak az ügyvédek is. Van, aki Armanira, van aki Lui Vuttonra, van aki egyszerű nyári ingre-pantallóra veszi fel a talárt, ám amikor felölti magára, onnantól egy más ember áll veled szemben! Ő a TÖRVÉNY szolgája!

Nos, az általad említett DFT-nek nagyon nehéz dolga lesz, én önmagamat fogom védeni!!! Felkészülök addig. Van miből. Hála az égnek, ahogy tőle megkaptam, tilinkós álparasztként minden más szakmára alkalmatlan bévésként, az irodalomhoz még csak nem is konyítva élek. Sőt, azt is megtudtam, hogy apám apjának az apjának az öregapja irtotta Rákóczi fejedelem katonáit, így az én szememet is tépjék ki a hollók!! Most újabb dolgokkal is szembesített DFT, például, hogy szexuálisan igénytelen, lógóf.szú szamár vagyok, akinek az élete értéktelen volt, a házassága is, mert úgy könnyű, ha nem is kívánok más nőt (bocs, szamarat).

Tudod Barátom, én 60 éves koromig rendelkezési állományban vagyok, tehát nem nyugdíjas, mint DFT. Így ő gyakorlatilag egy hivatásos BV-s sérteget és vádol-szapul. Már csak azt kell bebizonyítanom a bírónak vagy a bírónőnek, hogy ő a hivatásom miatt csinálja ezt velem. És ebben is könnyű dolgom lesz, hiszen ezerszer megsértett a hivatásom miatt, a börtönőrség miatt. Így hivatalos személyt sértegetett. Ha ezt bebizonyítom, DFT akár még letölthetőt is kaphat, mert hogy viszonvádolom majd, az hótziher!!

Üdvözöl barátod, karaffagyé

1098. [tulajdonos]: Útikalauz a Markóba2022-08-19 11:52

Kedves Gyula!

DFT (a Dokk Felkent Trollja) azt javasolta neked, hogy tőlem kérdezd meg, hogy juthatsz el a Markóba?

Nos, egyszerű, addig kell szembesíteni valakit a saját szavaival és megnyilvánulásaival, míg az illető kifogy az észérvekből – illetve, azokból már az elején kifogyott, de már benne is tudatosul -, és fel nem jelent.

Akkor aztán kapsz egy idézést (elővezetés terhe mellett) vádlottként.

Innentől már csak a veresegyházi megközelítésről tudok referálni, tehát vagy előbb eljössz Veresre – és akkor nálad is működik az itiner -, vagy keresel nálam tapasztaltabb kalauzt.

Érdekes, hogy régen mi ketten egy folyamat két szélső végén tevékenykedtünk, de ez az állomás nekünk kimaradt.

Én detektívként számtalan rejtőzködő köztörvényes bűnözőt kerítettem elő és juttattam a bírók elé, míg te az onnan kikerülő elítéltekre ügyeltél, hogy – legalább a személyükre kiszabott büntetés kiállásáig – ne keveredhessenek a törvénytisztelő emberek közé.

Visszatérek a veresi megközelítésre.

Neked azért gyorsabban működne a dolog, nekem ugyanis van néhány személyes gondom, te ezektől mentes vagy.

Addig ugyanis nagyon élveztem a dolgot, amíg a számítógépem előtt ülve pontról pontra cáfoltam – és egységes keretbe foglaltam – a feljelentés állításait. Erre ugyan ráment két éjszakám, de sebaj, nappal kialudtam magam, éjjel viszont jobban tudok koncentrálni, nem zavar senki. Inkább nekem kellett ügyelnem arra, hogy hangos röhögésem ne ébressze fel békésen pihenő páromat.

A gond a beidézés napja előtt jött csak el.

Ilyen esetben én már szilárd ételt nem vehetek magamhoz, a folyadék még nem okoz gondot, az csak aznap kerül korlátozásra. Egy colitis ulcerosából nem lehet kigyógyulni, csak tünetmentessé tenni hosszabb-rövidebb időre, de az ilyen időszak alatt is nagyon rövid az az idő, ami a sürgető érzés és a megvalósulás között az ember rendelkezésére áll.

Ugyanez elmondható egy megműtött hólyagrák után a másik anyagcserés vonatkozásban, egy ilyen műtétnek – gyógyulás esetén is – vannak egész életre szóló következményei.

Lehet, hogy egy bíró megrökönyödne, ha mondat közben szapora kis léptekkel elsietnék a tárgyalóterem kijárata felé, érdekes, ilyenkor még a fogaimat is összeszorítom, közöttök szűrve a szavakat kérném elnézését, és jobb esetben elérném a célállomást anélkül, hogy szégyenben maradjak.

De maradjunk még az odaútnál!

A lordosis nevű lumbágó erősen behatárolja azt a távolságot, amit a beteg egyhuzamban, leülés és néhány perces pihenés nélkül meg tud tenni. Ez nálam – pillanatnyi státustól függően – olyan 30-60 méter.

A Nyugatitól a Markóig a legnehezebben az aluljárót kezeltem, az az útszakasz nekem kúrvahosszú. Sehol nem lehet leülni, csak falat támasztani néhány percig, de ez nem ér fel egy leüléssel, egyre rövidülnek a távolságok.

Kint már könnyebb a helyzet. Utcai virágládák, kirakatok párkányai, de akár a járdaszegély is, sőt, amikor én voltam, egy presszó kitelepült, még nem nyitott, de a székeket már kirakták, a sürgő-forgó pincércsaj nagyon kedves és elnéző volt velem.

Aztán a Markó előtt a vaskorláton lehetett ücsörögni a nyitásig, amikor meg felengedtek, ott voltak padok. A klotyó se volt túl messze. Hamar elröpült az az idő, amennyivel korábban mentünk – egy órával korábbi vonat, mert ugye gyanúsítottkét (vagy vádlottként, már a faszom se emlékszik) nem engedhettem meg magamnak a késést.

Aztán a békéltető (?) hamar lezajlott, DFT levágta a hisztit, békülni nem volt hajlandó, sőt, beígérte a döbbenten néző jegyzőnőnek, hogy még a bűntársaimat is a törvény elé citálja, aztán indulhattunk haza. Ja, a teremben volt ülőhely, és citált létem ellenére használhattam is, egy élmény volt.

A hazaút hasonlóan zajlott, csak többször kellett leülnöm, mert volt, amikor a röhögés miatt kellett.

Aztán ezt az utat még egyszer meg kellett ismételni, akkor már könnyebben ment, hiszen ismertem az etapok hosszát, lelkileg készülhettem a leküzdésükre.

Ez már akkor volt – és erről már írtam néhány szót -, amikor DFT elkésett a tárgyalásról, őszintén sajnáltam szegényt, hiszen bukta a költségeket, és örülök, hogy nem kértem magamról egészségügyi szakvéleményt – és így felmentést a személyes megjelenésre -, hiszen a jegyzőnő ennek a költségeit olyan hatvanezerre taksálta. Lehet, hogy a kötet se jelent volna meg a könyvnapra.

Szóval kedves Gyulám, így lehet eljutni a Markóba.

Tudom, hogy nagy örömmel és izgalommal készülsz az oda-visszaperekre, de el kell, hogy keserítselek! Belátható időn belül szerintem azokra nem kerülhet sor.

Nekem is vagy egy évig kellett várnom az első hivatalos idézésre, pedig akkor se járványszünet, se szénszünet nem volt.

Ha még nem voltál a Markóban, nézz meg róla egy fényképet! Mit gondolsz, azt a hodályt mennyibe kerül felfűteni? Ha lesz is egy év múlva bíróság, akkor is csak hómofiszban. Aztán a felgyülemlett tárgyalások, csődök, elmaradt kifizetések, falopások, megélhetési bűnesetek tömkelege, villany- és gázórák megerőszakolása, soroljam?

Aztán ezt az egészet meg is kéne érni. A közelségünkben egy eldurrant atomerőmű, neadjisten egy háború eszkalálódása, a becsapottak tudatra ébredése -, minden lehetséges, ne legyen igazam!

Az biztos, hogy tartós tejet én már nem veszek. Igaz, tartótlant se, tudod, colitis ulcerosa…1097. [tulajdonos]: Piszkos Fred szeretete2022-08-18 17:59
Piszkos Fred szeretete

Koncz Gábort a hatvanas évek végé fele szerettem meg, emlékszem, egy színdarabban – aminek egy jelenete egy kórteremben játszódott – ledobta a pizsamafelsőjét és átvett valami inget -, megcsodálhattam hatalmas izmait, akkoriban haverjaimmal gyúrtunk, mint állat, szerettünk volna úgy kinézni, mint ő.

Később, már érettebb fejjel, mint színészt is nagyon megkedveltem, kalandfilmek, sorozatok, Dezső és Oszi, fejből idéztem a párbeszédeket, hívó név volt a stáblistákon. Örültem díjainak, meg amikor halhatatlanná választották.

Mostanában viszont, ha meghallom a nevét, röhögök, mint akit csiklandoznak, és őszintén sajnálom, szegény biztos nem is sejti, hogy nap- mint nap visszaélnek a nevével.

Csóri Hörcher Esztertől soha még egy sort se olvastam, de gyanítom, hogy nem is fogok.

Előbb vesztette el nálam a hitelét, mint a nevét megtanultam volna.

Szerintem Filip Tamásnak – a saját időnkénti megnyilvánulásait kivéve – még semmi nem ártott annyira, mint a rengeteg rá való hivatkozás, a hivatkozó álszent személye miatt.

Ha Filip az utóbbi években a hivatkozótól folyamatosan a most megjátszott tiszteletet kapta volna, ha a hivatkozó nem teregette volna a magánsérelmeit a Dokk elé, meg általában csak a verseivel meg a saját képzésével, fejlődésével törődne és nem mások baszogatásával, nem kapkodná az ember a zsebkendőjét az orra elé, ha beleszagol a Dokk levegőjébe.

Filip elvonulása tényleg veszteség lenne, ha nyilvánvalóan kiemelkedő képességei okán egy irodalmi műhelyben rászabott szerepével szakított volna.

Nem szerkesztői, művészeti vezetői, valódi befolyással bíró résztulajdonosi pozíciót hagyott el. Ő egy írást már nem szakmailag értékelt, pusztán a tartalmáért, noha – és ezt itt tanultam meg – a tartalom nem esztétikai érték.

Magyarul mindent elolvasva politikailag minősített, pillanatnyi hangulatától függően volt visszafogott, goromba vagy egyszerűen ordenáré.

Én úgy látom, hogy a József Attila díjas költőt már jó régen elveszettük, most csak egy Filip Tamás nevű ember távozott. A veszteség tehát nem friss, a névre való folyamatos hivatkozás csak egy patron a puskáját lóbáló acsarkodó troll rozsdás fegyverébe.

1096. [tulajdonos]: kecskerímek2022-08-18 12:49

időnként a klopfolóval
rábaszok a tökömre
tudom nem lesz saját kölköm
fogadok hát örökbe

az ausztrál bumerángot
használ klopfoló helyett
férfifogalmazásgátlás
az elv mindenek felett

az ősvadász kőbaltával
jégcsappal az eszkimó
tomahawkkal az indián
felejti hogy baszni jó

a kígyónak nem kell ilyen
szőrtelen a pinája
és a kígyóférfiaknak
bár kínálja – hiába

1095. [tulajdonos]: ÉN!!!2022-08-18 09:59

Ki mondta azt először, hogy "Tanulni, tanulni, tanulni, tanulni!"?

Én!

Hiszen Hatodik Lenin és követői csak háromszor mondták, de négyszer csak én!


Olvasói hozzászólások nélkül
1094. Misinszki Hanna: fogigátló2022-08-17 18:13
Szia Gyurcsi, igen, jó rég létezik a szó, s bár én egy későbbi generáció tagja vagyok, mi is használtuk a fogalmazásgátlót, mint kifejezést, de 14 felett kb. mindenki cikinek érezte, úgyhogy leálltunk vele.
Az első szóvicc, amin itt a dokkon elnevettem magam, a kapálóci. Lestek is a buszon.

1093. [tulajdonos]: Kapálóci szógegjeiről2022-08-17 16:42
Kapálóci szógegjeiről

Mielőtt még szó érné a ház elejit, megfogadtam, hogy nem válaszolok a Dokk szógegmékörének, ezért átmegyek Mikes Kelemenbe.

Mikes levelei igaziból egy nem létező személynek szóltak, tehát senkinek, ettől kicsit eltérek, én egy senkiről írok.

Tegyük fel, hogy valaki nagyon büszke a „politizél” -fordulatra, annyira szereti, hogy bejegyzésenként néha többször is használja.

Gyanítom, hogy saját gyermekeként tekint rá, hiszen más tollával csak nem ékeskedik ilyen gyakran!

Nos, kis keresés után egy román oldalon találtam rá, a https://foter.ro/cikk/20150821_fall_sandor_nem_kaptunk_valaszt_az_orok_communitas_kerdesre/ - oldalon.

Bela írta 7 éve egy kommentben:
„Az meg nem összeférhetetlenség, hogy jelen cikk írója egyben politizél is ott ahol! Magyarán: Fall Sándor csak ne erkölcscsőszködjön!”

Aztán a
https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=450&na_step=30&t=9023127&na_order= oldalon:

Csokis 2010.07.26-án (tehát mintegy 12 éve:
„Szép nikk! Minek politizél, aki nem bírja? :-P”

Máshol:
https://varanus.blog.hu/2013/09/12/dagilaci_hazmester_ur_szexistakat_nem_birsagol/full_commentlist/1
Knósszosz írja 2013.09.13-án (tehát 9 éve):

„…Megnézem, bár ha lenne Csapda koncert utána, akkor lenne 100 százalék! De Lukács nem politizél, szóval majd én.”

Megjegyzem, hogy mintegy három percet szántam az ügyre, de állítom, hogy nem a mi ünnepelt gegmékerünk szülte, legfeljebb örökbefogadásról lehet szó.

Aztán nézzük a következőt, a fogalmazásgátlót!

Nagyfiú voltam, amikor először hallottam a fogamzásgátló tablettákról. Addig csak a koton, a pesszárium, a mexakított közösülés meg a térd közé szorított kalmopyrin volt a köztudatban.

Aztán 71-ben már én is csináltam egy kis pénzt a Bejrútból hazacsempészett tablettákból, itthon vették, mint a cukrot.

Akkoriban Tóni – saját elmondása szerint - még a női öltözőkbe belesve azon töprengett, hogy vajon egy kistörpe szakállát látja-e.

Szóval nekünk, srácoknak a fogamzásgátlás új kifejezésként tolakodott agyunkba. És a fiatal agyvelőben az asszociációk cunamiként törnek elő, és egymástól független forrásokból özönlöttek a folgalmazásgátlásos viccek.

Persze, hamar meguntuk, valljuk be, gyerekes vicc volt, és mi fel is nőttünk közben. Az más kérdés, hogy aki megrekedt a fejlődés gyerekes szakaszában, annak ez most is tetszik, aztán annyiszor mondja, hogy a végén elhiszi, ő találta ki az egészet.

Ez az egész nem volt egyébként annyira jó, hogy írás maradt volna róla, meg aztán Internet se volt, de azért még három percet rászántam a keresésre.

Magyar Nyelvőr – 121. évfolyam – 1997.
https://adt.arcanum.com › view › MagyarNyelvor_1997

„…fogalmazásgátló 'toll', hangár 'iskolai stúdió', hányaveti 'szemetel', képmutató 'diavetítő', kintorna 'testnevelés', kottafej 'énektanár', ...”

Kezdek gyanakodni. Lehet, hogy a mi kis Kiszel Tündére hajazó celebtanoncunknak egy önálló gondolata sincs? Csak türelem kérdése, hogy minden ötletére ráleljünk néhány év vagy évtized távlatából?

Persze, az se nyugtatna meg, ha nem találnék rá egyikre-másikra, hiszen a túl gagyi dolgokat értelmes ember nem teszi ki a Netre, egyszer-egyszer részegen vagy betépve elgagyogja, de nem írja le.

Szóval ennyit arról, hogy ő hol van otthon…

Ja, még egyet:

Hogy egyem a szép, brüsszeli csipkelelkét, a szardobálást ő nem is tudja így leírni, ő csak dobálni tudja a szart, meg mindent és mindenkit összekenni vele.

1092. [tulajdonos]: Lekéstelek!2022-08-16 22:18

Gyula, ha rám hallgatsz, többet nem válaszolsz!

A normális beszéd lepereg róla, a szardobálásban meg ő van otthon.

Ha a Dokk életképes közösség, akkor előbb-utóbb kidolgozza magából. Ha meg nem, akkor csúnyán elgennyesedik.

Én semmiképpen se vagyok hospice-szakember.1091. [tulajdonos]: Szép öcsém, be nagy kár2022-08-14 22:17

Tóni öcsém, rossz hírt kell közölnöm: járhatsz akárhány iskolába, elvégezhet bármennyi kurzust vagy tanfolyamot, azok csupán lexikális tudást adnak, intelligenciát nem!

Ahhoz viszont, hogy egy szöveget értelmezzél, intelligencia kéne.

A tárgyi tudás elsajátításához – a jó felfogóképesség híján – elegendő lehet a szorgalom, az elkötelezettség, jó sok idő, meg egy segg, amin ülve bebiflázod az anyagot.

A baj ott kezdődik, amikor ez utóbbit használod kommunikációra.

Nem akartam én már egy szót se pazarolni rád, arra gondoltam, ha a legutóbbi faszságodra nem reagálok, akkor – igazad tudatában – leszállsz rólam, keresel magadnak új céltáblát.

Nem, most biztosítottál arról, hogy nem tudom, mit csinálok, egyébként is bolsevik vagyok.
Akkor most utoljára:

- Leiskoláztál azzal, hogy József Attila hogyan járt az első kötetével, igaz, hozzátetted, hogy erről csak az olyan iskolázott emberek tudnak, mint te.

Igaz, azt is elmondtad, hogy nagy költőnk összekalapozta rá a pénzt.

Szerintem, aki adott neki, az tudta, hogy nem kenyérre kell, hanem a kötetére, tehát a tulajdonképpeni mecénások finanszírozták a megjelenést. Magyarul nem a saját költségén jelent meg a könyv.

Viszont, ha egy körömfeketényi intelligenciád lenne, akkor megértetted volna, hogy költőnknek arra a kötetére utaltam, amiről azt írtad, hogy csak egy kötete ismert, ahogy Petőfinek is, hiszen nagyjaink életműveiről volt szó.

Ahhoz viszont pofa kell, hogy e két költőóriás életműveihez hasonlítsd a saját csenevész kötetedet!

Másik megközelítés.

Nekem semmi bajom azzal, ha egy irodalmár maga finanszírozza az irományait, Molnár Éva, Lőrincz L. László, Moldova és még sokan megengedhetik – megengedhették – maguknak, hogy ne legyenek kiszolgáltatva bármely kiadónak, sőt, a kiadók jelentős része hálás kutyaszemeket meresztene rájuk, ha kiadhatnák őket. Volt egy barátom – a közelmúltban halt meg -, akit egy kiadó a szemem láttára bízott meg egy könyv megírásával, csak a címet adták meg, és fizették az előleget.

Nekem csak és kizárólag a te saját kiadásodtól van röhögőgörcsöm, emlékezve arra, hogy neked milyen dehonesztáló véleményed volt ilyenről.

Nem fogom szó szerint idézni, ha emiatt csak egyetlen régebbi írásodat kéne átolvasnom, az pont eggyel lenne több, mint amennyit nyugodt lélekkel képes lennék, de ez akkoriban lehetett, amikor kénytelen voltál a dokkos bemutatkozódat kijavítani, hiszen abban a kötetedre már megjelentként utaltál.
Más.
Az kúrvára tetszik, hogy külön büszke vagy arra, hogy az És-ben a hét könyveként említették a kötetedet.

Igen, a héten megjelentek között. Ha Uhrin Benedek vagy Szalacsi Sándor kiadott volna valamit, az is ott lett volna.

Amin aztán tényleg jót derültem, azt írtad, Hörcher Eszter ugyanannyi pénzt kap egy jó, vagy egy rossz kritikáért.

Persze, az úgy szokott lenni, hogy egy kiadó felkér egy kritikust, aztán az meg jól lehúzza a könyvet, a lényeg, hogy győzzön az igazság!

Szeretnék látni legalább egy negatív kritikát frissen kiadott kötetről! Bárkitől! Ha volt is ilyen, biztos vagyok benne, hogy az illetőnek az volt az utolsó felkérése.

Tudom, hogy a fentiekből számodra nem következik, én nem vonom kétségbe azt, hogy jó költő vagy. Nem vagyok féltékeny a sikereidre, ahogy annak se örülök, ha elbaszol valamit. Nem érdekel, hogy milyen a politikai hozzáállásod, vallásod, nemi identitásod, hiszen ezek meg magánügyek.

Csak akkor akadok ki, ha a másokét minősíted, degradálod, és rangsorba állítod a magadéval. Amikor kétségbe vonod, hogy másnak is lehet önálló véleménye, legalább akkora joggal, mint neked.

Ha eléggé intelligens lennél, észrevetted volna, hogy sosem velem vitáztál, hanem magaddal, majdnem minden alkalommal a saját korábbi megnyilvánulásaiddal szembesítettelek.

Ha szerinted én nem tudom, mit cselekszem, akkor szerintem te meg skizofrén vagy!

Azzal büszkélkedsz, hogy felfelé nyitott vagy.

Erről nekem rögtön a Szaffi című rajzfilmből az a szereplő jut az eszembe, akinek egy lefújószelep volt a feje búbján. Te viszont képtelen vagy leereszteni, sőt, itt is rangsorolsz, akik nem nyitottak, fasorba sincsenek hozzád képest.

Aztán itt van faszságaid koronája, rajtad kívül mindenki bűnös Filip elüldözésében. (Mondjuk én nem, hiszen nem tudom, mit cselekszem.) És ti most éppen leveleztek.

Akik már elég régen figyelnek az itteni folyamatokra, az ilyen összeborulás nálatok is csak átmeneti.

Az eszedbe se jut, hogy antiszociális működésed vastagon benne lehet ebben is? És Filipen kívül sok más is miattad ment el?

Persze, más nevében nem írnék, de az, hogy a Dokk számomra már nem olyan fontos, nagyrészt neked köszönhető. Szerintem neked semmiféle közösségben nem lenne helyed. Ha mégis ott vagy, az a közösséget is minősíti.

Minden közösség megérdemli azt a bánásmódot, amit eltűr.

Arra, hogy lebolsevikoztál, nem fogok válaszolni hasonló minősítéssel.

Egyébként feltett szándékom, hogy neked már semmire sem fogok válaszolni. Ha egy kocsis lerókázza a gróf cipőjét, az nem hívja ki párbajra a kocsist.

Merthogy az nem párbajképes.

1090. [tulajdonos]: érdekességek a gázszámláról2022-08-14 13:16


Már csak elmosódott emlékeim vannak arról, hogyan néz ki egy gázszámla. Amikor először megláttam a sárga alapon megjelent fideszhirdetést, ami azt taglalta, hogy milyen szerencsénk van velük, bekapcsolt agyamban a disxlexia – na tessék, elég, ha csak eszembe jut -, és akkor se tudtam volna tovább olvasni, ha egyébként értettem volna.

Eddig ugyanis egy igencsak összetett számlát fizettünk. A felhasznált fűtőértéket.
Ez a számla számításba vette az aktuális fűtőértékét a gáznak, úgy tudom, hogy az függhetett attól, hogy éppen honnan jött a gáz stb.

Aztán a mindenkori légnyomást, hiszen magas légnyomás esetén egy köbméter több gázt jelentett – és így több fűtőértéket -, mint alacsonynál.

Így aztán nem lehetett pusztán az óra állásából a gáz értékét meghatározni, de ez nem foglalkoztatott igazán, arra gondoltam, hogy az igazán nagy fogyasztók – gyárak, üzemek, hőközpontok – úgyis ellenőrzik, majd ők hisztiznek, ha nagyon nem stimmel valami.

Aztán most, amikor egy nagyságrenddel változik a gáz ára, semmi másról nem esik szó, mint a köbméterről. Pedig mostantól egy néhány százaléknyi eltérés a fűtőértékben szinte ugyanannyi ezres eltérést jelenthet a számlákban.

Kapunk gázt – ha éppen kapunk – a szélrózsa minden irányából, állítólag már a tehenészetekben ballonokba gyűjtik a marhafingot is, biztosan nem azonos a fűtőérték. Azt nem tudom, hogy a klímaváltozás hogyan hat a légnyomásra, majd a nálam okosabbak megfejtik. Vagy talán már meg is tették.

Most csak ennyi jutott az eszembe.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-09-25 16:07   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2022-09-25 15:49   Napló: mix
2022-09-25 13:09   új fórumbejegyzés: Kocsis Nóra
2022-09-25 13:02   új fórumbejegyzés: Cservinka Dávid
2022-09-25 11:57   Új fórumbejegyzés: Cservinka Dávid
2022-09-25 11:50   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2022-09-25 11:49   új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2022-09-25 07:17   Napló: ELKÉPZELHETŐ
2022-09-24 22:32   Új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2022-09-24 22:04   Napló: A HÁRMAK