DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2833 szerző 37354 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Petz György
  Gyermekkor, bérház emelet
Új maradandokkok

Vajdics Anikó: A hit végjátékai (első)
Albert Zsolt: Eledeldal
Tóth János Janus: sár
Tálos Barbara: Berlin
Tóth Gabriella: Elszórt morzsák
Ötvös Németh Edit: Komor délután
Valyon László: Lótuszevők
Szilasi Katalin: Odüsszeuszhoz
Karaffa Gyula: sziszüphosz...
Szakállas Zsolt: A KENTAUR
FRISS FÓRUMOK

Tóth Gabriella 1 órája
Vajdics Anikó 2 órája
Nagyító 1 napja
Wesztl Miklós 1 napja
Konta Ildikó 1 napja
Gyors & Gyilkos 1 napja
Szokolay Zoltán 1 napja
Albert Zsolt 1 napja
Tóth János Janus 2 napja
Kosztolányi Mária 2 napja
Szilágyi Erzsébet 3 napja
Tálos Barbara 3 napja
V Varga Zoltán 4 napja
Valyon László 4 napja
Tamási József 5 napja
Karaffa Gyula 5 napja
Ötvös Németh Edit 5 napja
Petz György 6 napja
Nyári László 7 napja
Vezsenyi Ildikó 7 napja
FRISS NAPLÓK

 Így írtok én 49 perce
az utolsó alma 58 perce
Minimal Planet 2 órája
történések 2 órája
mix 5 órája
argumentum 5 órája
EXTITXU-UXTITXE 8 órája
Vendég 8 órája
leállósáv 23 órája
törmelék 1 napja
nélküled 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 1 napja
Szokolay Zoltán verses füzete 1 napja
Pssz!Ich-ézis 2 napja
Gyurcsi 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Ötvös Németh Edit naplója
Legutóbbi olvasó: 2020-10-19 03:41 Összes olvasás: 14155

Korábbi hozzászólások:  
360. [tulajdonos]: játék2020-10-13 13:00
Itt 10 volt az adott szó.

Íme a szavak:
Képek
Határtalan
Megmondtam
Tüntesd el
Háton fekve
Sínek
Szakadás
Sárga
Gesztenyés
Hallgatok

Ötvös Németh Edit

Csak szépen sorban

Képek gyűlnek, agyam rejtekében,
furcsa emlékek öltenek új ruhát.
Határtalan vidéken, gémes kutak
friss vizet öntenek rám.
Megmondtam. - üvölti felém egy okos.
Ajkain szurok folyik.
Csak később látom meg, hogy düh.
Tüntesd el! - folytatja élesen.
Háton fekve maradok.
Lábfejemnél kettéágazik az ezüst sín,
majd fejem fölé nyújtott karom után
újra egyesül.
Rojtos a szakadás, sárga levelek
gyűlnek bennem, mikor múlik az ősz.
Gesztenyésről álmodom,
ahogy a burokba zárt barna gömbök
esetlenül világgá gurulnak.
Aztán újra csend lesz.
Hallgatok.
Itt a tél.359. [tulajdonos]: alapmű2020-10-12 16:08
https://www.puliwood.hu/kritikak/inkabb-lennek-ozvegy-kritika-284822.html

358. [tulajdonos]: próza2020-10-10 18:10
Hétköznapi boldogság

Gáspár Győző, művésznevén: Győzike cigány származású magyar énekes, műsorvezető, televíziós személyiség, a Győzike show című reality komédia főszereplője, az egykori Romantic együttes frontembere.
Vajon Győzike boldog, ha igen akkor folyamatos, vagy szakaszos boldogság pillanatai vannak. Gondolom, a magamutogató ember akkor érzi magát jól, ha mások figyelik, mikor mit és hogyan csinál. Egy disznóvágás is lehet parádés show műsor náluk, mikor testvére Zsolt a véletlenül eldobott tálca krémes sütemény maradékát négykézlábon állva, a földről habzsolja. Engem is odaszögezett ez a videó a fotelba, mert azon filozofáltam közben, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Zsolt arcán a maszaton kívül eufória nyomait véltem felfedezni, csupán az édesség szervezetébe juttatása feletti örömében. Győzi pedig látszólagos szégyent imitált, jellegzetes dialektusban, hogy lehet valaki ilyen barom közölte széles gesztikulációval. Úgy éreztem, ő akkor mégis boldogságban fürdött, hisz szerepelhetett és nem a saját kudarcának élte meg a szituációt.
A celebvilág szereplői is hasonló érzelmekkel lehetnek megáldva, mint a köznapi emberek. Mitől lenne boldogabb Győzi, mint, János a falubeli csapos, aki profi módon magas habbal, vagy alacsonnyal tudja adagolni a sört, közben csupa boldog vigyort lát maga körül, ahogy kiadja a korsókat a megrendelőknek, vagy Piroska a postai alkalmazott, aki vigyorogva ragasztja a bélyegeket a küldeményekre, hogy közben olyan boldogan repkednek a színes masnik a copfjában, mint két szerelmes pillangó.
Ha a szomszéd Laci bácsi celeb lenne biztos sokkal többen nyomon követnék ahogy sírba kergeti a mai napig aktívan dolgozó tűzrőlpattant feleségét, a főző és csomagolótechnikai hadműveletével. Ugyanis Laci bácsi nagy szegénységben nőtt fel. Idős korára előjöttek az emlékei. Semmit nem dob ki, ő ettől boldog. A fagyasztóban garmadában állnak dobozai, rajtuk a felirat : csülöklé, bablé, bab, halas olaj, krumplis olaj, csirkebőr nyesedék, kolbászzsír. Boldogan rendezi, rakosgatja a készletet és minden cseppjét hasznosítja is újragondolt receptjeiben. Erika nem bírta ezt a dobozolást. Több tárolóegység volt már a házban, mint Örkény István Tóték című művében. Kért egy új saját hűtőt. Most ott állnak a nappaliban, szorosan egymás mellett. Gyönyörű ezüst színben, a tekintélyes méretű frigó és a kicsit alacsonyabb, arányosan keskenyebb társa. Erika a feleség, addig boldog, míg ura tiszteletben tartja a birodalmát, nem állítgatja a hőmérséklet szabályozó gombot és nem pakolja tele, Erika számára hasznavehetetlen használt olajokkal. Nem dermeszti jéglabdává a paradicsomot, amit ha kiolvasztanak, löttyed állapotúvá válik és szétfolyik a konyhapulton.
Erika is nézte Győzike műsorát a televízióban. Meg is jegyezte Laci bácsinak:
- Laci, te is tudsz ilyeneket. Forgathatnának rólad is pár epizódot. Lehet, nagyobb sikered lenne, mint a salgótarjáni fiatalembernek. Ezek után Erika boldogan felkacagott.
Jó érzése lett a humortól. Mindenkinek kellene naponta legalább egy teljes szívből, tüdőből vagy májból, rekeszizomból eredő hatalmas hahota. Sokkal kevesebb beteg ember lenne a földön.
Térjünk vissza a Győzis műsorra, amikor a főszereplő és családja büszkén mutogatta a házat amiben éltek, a különböző vagyontárgyaikat értsd, akár konyhai kisgépek széles skáláját. Hisz lehet valaki boldog egy új berregő kacatoktól is egy időre, míg meg nem szokja annak birtoklását.
Kaphatunk-e tartós boldogságot a tárgyaktól? Meddig tart az öröm, ha beszerzünk egy villanyfűrészt, kondenzátoros darabolót, vagy elektromos furulyát ami hajsütővasként is funkcionál. Boldogságot okoz, mert a szomszéd Juliskának olyan biztosan nincsen. Lehet róla beszélni, ezzel elmondhatjuk, hogy magasabb szinten állunk, boldogságilag is, vagy legalább boldogtalanságot okozhatunk, Juliska párjának, mert a nő addig fogja nyaggatni a munkától kérges tenyerűvé vált embert, amíg valahonnan nem szerzi meg neki boldogságának tárgyát, vágyai álmát, a buborékos automata arckrémező egységet.
A köznapi embereknek is szükségük van bizonyos fórumokra, ha már ők nem vehetnek részt a celebhiradókban, hogy elmondhassák, ők miért különbek, vagy értékesebbek, esetleg boldogabbak, mint társaik.
Erre nézzünk meg egy valós példát.
Egyik osztálytalálkozónkon történt meg, az-az eset amikor is, Zoliban már érkezéskor több töltet volt az illedelmesnél. Miután megette az előételemet (amíg a mosdóban varrtam vissza Icuka leszakadt melltartó pántját ), és összeveszett a pincérrel, kicsit kipihenve hallgatta a többiek beszámolóját.
A harmadik embernél felrikkantott : - Ne arról beszélj, hanem azt mondd meg boldog vagy-e?
Döbbenten néztünk. Azt hiszem, akkor a jelenlévők fejében végigcikázott a gondolat, hogy mi lenne a válasz erre a kérdésre, ha nekik tették volna fel.
Evelin kapott észbe elsőnek és visszaütötte a labdát Zolinak.
- Azt mondd meg,te boldog vagy Zolikám?
A teljesen elázott férfi, erre nem felelt, hanem nehézkesen felállt és köszönés nélkül kitámolygott az étteremből.
Emlékeztem, hogy Zotya az ezelőtt tíz évvel levő tulajdonképpen az érettségi utáni ötéves összejövetelre, valami böszme terepjáróval érkezett, regélt az üzleteiről, ilyen- olyan import- export gyümölcs bizniszről, repkedtek a nullák a szájából, épségben megúszott kalandjairól, az ukrán maffiával kapcsolatban.
Ragyogott az arca a boldogságtól, legalábbis azt hittük.
A mostani vacsorán pedig egy kiábrándult, kiégett, formátlan Zolit, egy rettenetesen boldogtalan, mások boldogságos pillanatait kritizáló embert láttunk.
Az eset húsz éve történhetett , de még mindig élesen él bennem.
Így tűnnek el a süllyesztőben a boldog idők? Hogyan lehetne őket tartósítani?
Préselni, mint a növénygyűjteményt alsó tagozatban. Igaz,arról van rossz emlékem is. Gyors technikával akartam megvalósítani ezt a projektet másnapra, feledékenységem okán. Három lapot nyújtottam be, valami örökzöldet, aminek esélye sem volt kiszáradni, egy sáros diófalevelet, meg valami útszéli gyomnövényt. Természetesen Kati néni, úgy bevágta a karót, mint annak a rendje. Hát akkor nem voltam boldog.
Már régen nem nézek televíziót, a bulvár pletykákat is kerülöm, lemondtam a napilapot. Nem tudom, hogy van a Gáspár család, mit ettek ebédre, karamboloztak- e,ha igen ki volt a hibás, milyen a jelenlegi valós, vagy valótlan anyagi helyzetük, milyen színű Bejja haja.
Zoliról többet tudok, mivel tavaly megint volt osztálytalálkozó. Az alkoholfogyasztási rátája nem csökkent, most már is füvet szívott hozzá. Viszont meglepően nyugodtan mesélte, hogy a legutolsó nemzetközi üzlete bebukott,de van állása egy osztrák étteremben szakácsként dolgozik, közben ragyogott az arca. Fogalmam sincs mitől. Vagy mégis, ennyi is elég?

írta: Ötvös Németh Edit
2020. okt. 9.

357. [tulajdonos]: vers2020-10-06 20:42
Komor délután

Baljóslatú ez a csend,
testidegen, látszólagos
nyugalma kifordított zokni,
az áttetsző, szakadt csipke,
a poros komódon, pók szőtte
mintáival csupán sárga folt.
Soha nem használt ezüst hever
rajta, csupaszsága szinte szúr,
felületén mart kosz a reve.
Csontsovány nőnemű,
jóformán csak ruhacsomag,
a vetetlen ágyon vacog,
ráncai közt bújnak emlékei,
időpatak folyik lábainál,
erőtlen, mint mindig,
mikor fél.

írta: Ötvös Németh Edit
2020. okt. 6.

356. [tulajdonos]: most találtam 2020-10-04 16:03
Ezt az írást olvastam az imént.

"nem tudom mikor lett bűn az evés.
mikor kezdett el az első 50 kilos nő azon hisztériázni, hogy egy kocka csoki az bűn, a szénhidrát vétek, a cukor a sátántól ered és a jóllakottság olyan érzés, melyért vezekelni kell.
nem tudom mikor lett bűn az öröm.
mikortól kezdték el szégyellni magukat az emberek meztelenül azért, mert a pornó és a média tökéletes testű és ordítva élvező hamis bálványokat citál eléjük.
a szex a kövér, a szőrös, a fogyatékkal élő, a ragyás és a narancsbőrös embereknek is jár.
nem tudom mikor lett bűn az érintés.
mikortól kezdtünk eltávolodni egymástól, rideg öltönyökbe bújni, nagy házakba bezárkózni, fejünket elfordítani, megmerevedni, közönyösnek lenni.
nem tudom mikor lett bűn az őszinte beszélgetés és egymásra figyelés.
ki dugta be először a fülét a villamoson, ki fordult el, mikor felszállt egy terhes nő vagy egy öreg ember, ki lépett rá bocsánatkérés nélkül a másik lábára, ki nem ment arrébb az ajtóból.
nem tudom mikor lett bűn a pihenés.
ki mondta először egy háromgyerekes anyának, aki ledőlt 10 percre, hogy semmirekellő, lusta, világ szégyene és haszontalan élősködő.
ki zavarta le minden hétvégén a szüleinket a telekre dolgozni, ki keltette fel a vasárnapi ebéd után szundikálót, ki ültette belénk, hogy az olvasás, a bambulás, a meditálás mind haszontalan.
nem tudom mikor lett bűn a nevetés.
ki szoktatta le a gyerekeket a hangos kacagásról, az önfeledt kurjongatásról, a felnőtteket a spontaneitásról, a keserves helyzeteken való megváltásként jövő viccmesélésről, a paródiáról, az öniróniáról.
nem tudom mikor lett bűn könnyűnek és boldognak érezni magunkat, ki oltotta be az első embert ennyi keserűséggel, bűntudattal, frusztrációval és bánattal, gyűlölettel, haraggal és rosszindulattal, de talán már nem is érdekel.
csak azt tudom, ha mindez bűn, akkor én mindenképp bűnös akarok lenni...!!!!"
Bihari Viktória

355. [tulajdonos]: vers2020-10-04 15:11
egy falat agy

tőled rezgő agyam
tálra teszem előtted
felszolgálom ahogy illik
ropogósra vasalt kendőt
kötök nyakad köré
lazán hogy ne fájjon
miközben falatozol belőlem
tiszta maradj kívül
ha már belül mindent
átláthatatlanul keserűvé is tettél
magad magadnak

írta: Ötvös Németh Edit
2020. okt. 4.

354. [tulajdonos]: napi okosság2020-10-02 09:59
Ezt a bejegyzést találtam. Mondhatjuk, hogy blabla szöveg, azt gondolom, hogy nem. Akit érdekel olvassa el.
Lehet bizonyos részeivel egyetérteni, nem mondom, hogy ez törvény, de mégis ad valamit.


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=182443153342313&id=100540954865867

353. [tulajdonos]: próza2020-10-01 15:14
Térdsérülés
.
Jolánnak megbicsaklott a térde. Éppen reggelihez készült leülni a munkahelyén, amikor éles késként hasított a félig behajlított térdébe a fájdalom. Megroggyant viaszszoborként, két tenyérrel a nyír utánzatú asztallapra támaszkodott. A főnöke hangját hallotta, aki mellette már vígan falatozott.
- Mi van Jolán, bepisáltál?
Képtelen volt válaszolni, nem a stílus zavarta, azt már megszokta a hosszú évek alatt. Az érzés bénította le az agyát, amiben a fogaskerekek neki örökkévalóságnak tűnő ideig, a valóságban csak pár pillanatra álltak le.
Mikor magához tért egy szóval válaszolt a férfinak.
- Be. -majd lassan leült.
Evett pár falatot, közben próbálta mozgatni a lábát, de nem akarta megkockáztatni, hogy tényleg maga alá vizeljen. Bicegve még két órát dolgozott, mint később megtudta, ez elég botorság volt, mert a porcsérülésnél a mozgatástól könnyen leszakadhat a sérült darab. Tizenegy órakor miután leverte a víz, vette a táskáját, majd közölte a munkavezetővel, hogy elmegy a SBO-ra nézzék már meg mi történt vele.
Öt órás várakozás után kiderült, hogy a jobb térdén a belső meniscus sérülését szenvedte el.
.
(A sérülés következtében a beszakadt vagy leszakadt meniscusdarab becsípődik a csontvégek közé, ami heves fájdalommal és a térd ún. teljes elakadásával járhat. Az elakadás azt jelenti, hogy a térd hajlított helyzetben rögzül, a beteg azt kinyújtani nem tudja.)
Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/4349/terdserulesek
.
Néhány napig, szigorúan pihentetést, jegelést, fájdalomcsillapítást, majd porerősítő szedését rendelte el az orvos. Javasolta a MR, vagy ultrahangos vizsgálat elvégzését is.
Jolán betartotta az összes útmutatást. A következő héten meglátogatta a baleseti szakambulanciát. Mikor bejelentkezett, elhűlve vette számba a várakozók rengetegét. Gondolataiban lejátszódott az éhenhalása és kiszáradása. Az a tény nyugtatta meg picinykét, hogy nem látott a sarokban agonizáló csontsovány embereket, mindenki nyugodtan ült a székén.
Mire észbe kapott, már szólították is:
- Hortobágyi Jolán- harsogott a hangosbemondó.
Az orvos három perc alatt lerendezte. Korrekt módon útjára bocsátotta. Beutalót kapott a szomszédos épületben levő MR vizsgálatra. Ahogy tudott átcsoszogott. Sikerült megelőznie az ősz hajú hölgyet aki tetemes előnnyel indult. Ettől felvidult, hogy mégsem akkora a baj.
Az automata sorszámkiadó berendezés villámgyorsan a földre köpte a céduláját. Nehézkesen felcsippentette, majd keresett egy szabad széket az elegáns váróban. Egy idős úrnak a közelében teli kancsó folyadékot hoztak. Két óra alatt kell meginnia, szépen beosztva- szólt hozzá a magyarázat.
Jolán érdeklődés nélkül pillantott a csilingelő tábla kijelzőjére. Biztos volt benne, hogy ő még sokára következik. Meglepetésére mégis az ő számát villantották fel az apró pontok. Elindult. Látta, hogy a folyosón ott az 5- ös, kicsit távolabb a 4- es szám. Biztos volt benne, hogy a 3- as logikusan a 4- es előtt van. Eldöcögött a kiszemelt ajtóig, ott viszont semmilyen szám nem jelent meg. Ezt a folyosójárást még kétszer véghez vitte. Visszakóválygott a villogó tábláig. Jól látta, a 3- ast rajta. Nem értett semmit. Ott állt az információs pult mellett, szemben a székek a várakozókkal. Utált szerepelni, most nem volt választása.
Beszívta a levegőt, kifújta, aztán újra beszívta:
- Segítene nekem valaki! A 3- ast keresem. -kifújta.
Az többszemélyes információs kalodából, hátraforduló nő válaszolt:
- Én vagyok.
Jolán arcáról apró foszlányokban pattogott a zománc . Beégett.
Azért tőle telhető gyorsasággal odaszáguldott a pulthoz.
Átnyújtotta a beutalót.
- Időpontot szeretne kérni a vizsgálatra?
- Igen.
A recepciós felnézett.
-Akkor kérjen!
Jolán megkukulva nézett.
Farkasszemeset utoljára elég régen játszott. Arra emlékezett, gyerekkorában mindig nevetésbe fulladt.
A pultos nem tűnt vidámnak.
- Akkor kérjen! - ismételte rezignáltan.
Jolán elszégyellte magát, az arca pőre lett minden zománc a földre hullt.
- Kérek szépen időpontot! - vinnyogta.
- Táppénzen van?
- Igen.
-Ezzel? - intett fitymálóan Jolán térde felé a fejével.
-Tudja igazolni, hogy táppénzen van?
Jolán megrökönyödve próbálta artikulálásra kényszeríteni hangképző szerveit.
- Egy hete történt az eset, bejelentettem a háziorvosnak is és a munkahelyemen is, ott esett meg velem a baleset.
- Csak azért, mert a táppénzeseknek előbb van időpont.
- Október 26. Jó lesz?
Jolán tudta, hogy október elseje van.
- Akkor már biztosan nem szeretnék táppénzen lenni! - felelte.
Kis rosszalló pillantás és némi keresgélés után november 5-i dátummal Jolán boldogan vánszorgott ki a tökéletesen működő óriási üvegajtón.

írta: Ötvös Németh Edit
2020. okt. 1.

352. [tulajdonos]: házi feladat2020-09-30 11:59
Most örülök.


Kreatív írás

3. Lecke: Agresszív altatóRingatóAludj, édes, apró mackóm,

dülöngél a tengerész,

megitta az összes rumot,

teste azért csenevész.Aludj, drága bubus kislány,

köténykéd ma elszakadt,

három halott csirke loccsant,

mósógépben fennakadt.Kicsi manóm aludjál hát,

nem jönnek az angyalok,

néhány ördög néz be csak ma,

a homályos ablakon.Törpe nyuszi nyaka törött,

ne ordítsál, aludjál,

finom pörkölt lesz belőle,

szaftos lesz a hacukád.Pici szentem, csukjad be már

mind a kettő kis szemed,

mumuslányok vigyáznak rád,

egyikőjük sem beteg.Aludjál hát, pihés mókus,

nem lesz többé malacunk,

kora reggel jön a böllér,

felkelt majd, hogy haladjunk.Tündérmorzsám vagy te nekem,

mégis tegnap mérgedben,

véres fognyomokat vájtál,

tükörsima képembe.Belekarmoltál nyakamba,

mikor éppen vittelek,

színes nyalókát akartál,

persze, én nem vettem meg.Cukros fánkot hozok reggel,

hunyd le pillád, elég már,

egy kis mérget teszek bele,

táguljon a pupillád.írta: Ötvös Németh Edit

2020. szept. 30.

Véssey Miklós:
Nagyon jó lett, maximálisan teljesítetted a feladatot, épp elég iróliát csempésztél be, nem vitted túlzásba, de azért mosolygunk, és a rímek sem erőltetettek.
az első négy versszak a legerősebb, utána már kicsit várható, hogy megint valami állatka jön, lehet, hogy itt érdemes lenne behozni valamit a felnőtt világból, egy konfliktust, nem tudom.
Utána a karmolós-harapós gyerek leírása megint erős, szóval én a bölléres, mumusos rész helyett hoznék be valamit, ahogy fentebb is írtam. Gratula, nehéz ilyen jól eltalálni a hangvételt!

351. [tulajdonos]: vers2020-09-29 08:44
gondolat

apró imát mormol egy sóhaj
deréktól felfelé meztelen
törékeny este vonja karjába
reszketve simítja nesztelen
soha volt vágya bágyadtan éled
mikor még semmi a fáradtság
agyában tomboló üresség matat
testtelen óhaj álom varázs

írta: Ötvös Németh Edit
2020. szept. 28.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-09-25 22:55 furim
2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-10-19 22:05   Napló: az utolsó alma
2020-10-19 21:57   Napló: az utolsó alma
2020-10-19 21:43   Napló: az utolsó alma
2020-10-19 21:37   Napló: az utolsó alma
2020-10-19 21:25   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2020-10-19 20:31   új fórumbejegyzés: Vajdics Anikó
2020-10-19 20:30   új fórumbejegyzés: Vajdics Anikó
2020-10-19 20:24   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2020-10-19 20:24   Napló: Minimal Planet
2020-10-19 20:12   Napló: az utolsó alma