DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2836 szerző 38131 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Petz György Károly
  Régi, benső mozi
Új maradandokkok

Tóth János Janus: Úgysincs fények
Bátai Tibor: zászlóm ∙ felségjelem
Szilágyi Erzsébet: Gyökerektől
Kosztolányi Mária: elköltött nyár avagy emlékezés az első fizetésemre
Vasi Ferenc Zoltán: Jezsámen
Gyurcsi - Zalán György: oximoron
Szilasi Katalin: Már csak
Miskolczi B. László: Meglepetés
Karaffa Gyula: Költőnek...
Kiss-Teleki Rita: ideillő szavak (jav.)
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 4 órája
Cservinka Dávid 11 órája
Kocsis Nóra 15 órája
Tóth Gabriella 16 órája
Vezsenyi Ildikó 16 órája
Nagyító 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Kiss-Teleki Rita 2 napja
DOKK_FAQ 3 napja
Tóth János Janus 3 napja
Vasi Ferenc Zoltán 4 napja
Szilasi Katalin 5 napja
Csapó Angéla 5 napja
Misinszki Hanna 5 napja
Zsolt Szakállas 5 napja
Kele Fodor Ákos 6 napja
Tamási József 7 napja
Szilágyi Erzsébet 8 napja
Karaffa Gyula 11 napja
FRISS NAPLÓK

 Conquistadores 7 órája
Hordalék 8 órája
Hetedíziglen 10 órája
mix 12 órája
ELKÉPZELHETŐ 21 órája
A HÁRMAK 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
Zúzmara 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 1 napja
Janus naplója 3 napja
nélküled 4 napja
Szőnyeg 6 napja
A vádlottak padján 6 napja
Ötvös Németh Edit naplója 8 napja
Polgári perem peremtörténete 10 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
Legutóbbi olvasó: 2022-09-26 01:44 Összes olvasás: 72976

Korábbi hozzászólások:  
731. [tulajdonos]: vízió[tulajdonos]: háttérben2022-09-12 17:57
Tisztelt Dokkolók!

Köves István főszerkesztő már egy hónapja jelezte, hogy az előző bejegyzésemből hiányzik a lényeg. Mit gondolok a Dokkos irodalomról, hogy milyen most, és mi a cél.
Merthogy vízió kell, nem tervrajz, nem menetrend...

Ezért a távlatokról is szólok ebben a bejegyzésben, csak előbb röviden a száraz tényekről. A Dokk számláján jelen pillanatban közel egymillió-négyszázezer forint van, az összeg gyarapodásáról a későbbi havi bejegyzéseimben mindig említést teszek. Biztos növekmény a havi 24eFt tulajdonosi befizetésekből származik, de a portálmotor mielőbbi megújításához szükség lesz további forrásokra is, mert az infláció ellensúlyozza a lassú növekményt. Az egy hete nyitott új bankszámla száma az impresszumban olvasható, ha bárki támogatni kívánja a Dokk működését, fejlesztését.
A Dokk kezdőfelülete mostanság alig különbözik attól, ahogy 2016-ban átvettük, a 2017-ben elkészült új felület ( https://dokk.hu/D2017/index.php ) nem váltott ki túl nagy érdeklődést, pedig a működése stabil, és a "DOKKélet" menüponton keresztül a régebben sikeres "Hexameter játék" is használható, ha valaki gyakorolni szeretné a hexameter sorok írását.

Szándékom szerint a Dokk legfontosabb célja az elmúlt húsz évben az adatbázisban összegyűlt irodalmi értékek megőrzése és bővítése, azaz a portálra föltett kiváló versek a jövőben is olvashatók lesznek ezen a felületen, de a gyengébb szövegeket is megőrizzük az utókornak, megmutatva a költészet iránt érdeklődők szövegalkotó szándékát és képességét. Nem hiszem, hogy stílusában vagy tartalmában tetten érhető Dokkos irodalom létezne, bár a mindenkori főszerkesztő és a szerkesztőség tagjainak ízlése meghatározhat egy-egy időszakot, amely nyomot hagy a versekről írt kritikákban, reakciókban és így az új művekben is. Ez azonban a szerkesztőség felelőssége, tulajdonosként nem fogom meghatározni, hogy miképpen viszonyuljanak a művekhez, milyen esztétikai mérce szerint emeljék ki a maradandó műveket, a döntés a főszerkesztő kezében van. Beleszólni nem, csak hosszú-hosszú ideig szeretnék lehetőséget biztosítani szerkesztőknek és szerzőknek, hogy itt alkossanak műveket, szerencsés esetben közösséget is.

Azokat az írásokat minden bizonnyal dokkos versnek nevezhetjük, amelyeket a szerzőjük egy itteni társas munka/játék során alkotott vagy itt publikált elsőként. A vízióm szerint azt szeretném elérni, hogy igenis legyenek Dokkos versek, amelyeket máshol (nyomtatásban vagy hagyományos weboldalakon) csak hiányosan lehetséges publikálni, tehát a Dokk valami olyan egyedi alkotási módot tudjon ajánlani a szerzőnek és az olvasónak, amelyet csak itt találhat meg, nálunk. Ennek megvalósítása jó pár évig eltart, de addig is láttatnunk kell magunkat, a szerzők életét, amely a leírt szavaktól független, vagy éppen a művek megértését segíti, magyarázza. Erre szolgálnak a Dokk estek, amelyek során bemutatunk egy-egy dokkos szerzőt, de a Dokkhoz lazábban kapcsolódó bemutatkozásra is lesz lehetőség. Ezekre az estekre nem tud minden érdeklődő eljönni, így a videofelvétel készítését továbbra is vállalom. Ha pedig párhuzamosan másik felvétel készülne bármelyik estről, akkor a jobb minőségű kerül a Dokk estek naplóba. Esetleg a két felvételből összevágott, a célom a legjobb minőség...

Legyen élet, legyen párbeszéd az irodalomról, legyen verseny!

Barátsággal,
Busznyák Imre

Olvasói hozzászólások nélkül
730. Pálóczi Antal: MEGVÁLTOZOTT A DOKK SZÁMLASZÁM2022-09-07 20:41
Mától változás állt be a Dokk számlaszámát illetőleg.

Mostantól nem a Karaffa Gyula vezetett Itt vagy otthon Egyesület gondozza a Dokk vagyonát.

Az összeg - ahogy lentebb Busznyák Imre, a Dokk többségi tulajdonosa korábban bejelentette - elsősorban Irodalmi Kikötőnk több millió forintot igénylő megújítására gyűlik, de közben kisebb kiadásokra is költeni fogunk belőle.

A dokk.hu portál fenntartási költségeihez tehát az alábbi számlaszámon lehet hozzájárulni:

12011409-01852710-00100001 Raiffeisen Bank

Külföldről történő utalás esetén: HU72 1201 1409 0185 2710 0010 0001 Swift kód:UBRTHUHB

A számla tulajdonosa Busznyák Imre.

Az átutalás Közlemény rovatába kérjük beírni a "DOKK" szót!

729. [tulajdonos]: háttérben2022-08-12 20:57
Tisztelt Dokkolók!

Éppen egy hónapja vagyok a Dokk többségi tulajdonosa, és szeretném havi rendszerességgel kifejteni a portál jövőjével kapcsolatos gondolataimat.

Továbbra is kerülni fogom az önkényes döntéshozatalt, az általam képviselt többségi akaratot a főszerkesztő, a portáligazgató és a közösséget építő személyek közös víziója határozza meg. Ez azt is jelenti, hogy minden jóakaratú dokkoló tanácsát figyelembe veszem, a portál megújítása után rendszeres szavazásokkal intézményesítve, addig is független és titkos szavazásokat biztosító internetes szolgáltatásokkal.

A DOKK jövője a szerzők és a szerkesztők aktivitásán múlik, de ezzel nem mondok újat. A magam részéről a Kikötő folyamatos üzemeltetését garantálom a jövőben a publikálás lehetőségét biztosítva.

Tulajdonrészének átadása nem jelenti Karaffa Gyula távolodását a Dokktól, az általa vezetett Itt vagy otthon Egyesület nevében továbbra is vállalja a portál fenntartására befizetett összeg kezelését. Az összeg elsősorban Irodalmi Kikötőnk több millió forintot igénylő megújítására gyűlik, de közben kisebb kiadásokra is költeni fogunk belőle.

Októbertől folytatódik Vajdics Anikó és Köves István vezetésével a COVID járvány miatt megszakadt Dokk estek sorozata, most hétvégén közzéteszem az október 7-re szóló meghívót a Dokk estek naplóban, hogy aztán havonta más és más dokkoló társunk személyes bemutatásával hozzuk össze a valós térben is a közösséget.

A háttérben folyik a munka a főszerkesztő vezetésével, valódi papíralapú kiadvány megjelenését is tervezzük, amelyben megjelennek a maradanDOKK versek.

Várom a hozzászólásokat, segítséget lélekben és anyagilag, hogy megújulhassunk.

Köszönettel,
Busznyák Imre

728. [tulajdonos]: HÍR2022-06-30 20:40
Sőt, a legújabb egyeztetések szerint a két dokkolón kívül lehetőség nyílt, hogy egyik szerkesztőnk részt vegyen koszt-kvártély nélkül, csak mint alkalmi résztvevő vegyen részt Juhász Tibor kritika szemináriumán.

De a dokkolók közül még csak egy személy jelentkezett, várunk újabb jelentkezőket.

727. [tulajdonos]: HÍR2022-06-28 21:19
Már csak három napig lehet jelentkezni az írótáborba!

HÍR ajánló

726. [tulajdonos]: HÍR2022-06-24 18:20
Már van egy jelentkező az írótáborba, de még egy hétig várunk újabbakra, akik szívesen eltöltenének egy hetet Hajdúböszörményben július 12. és 16. napja között.

Az alábbi facebook hivatkozás tartalmazza a szemináriumokat vezető költők, írók nevét, illetve azt, hogy az esti órákban milyen rendezvények várják a táborozókat.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3221191121535159&set=a.1420469084940714


725. [tulajdonos]: HÍR2022-06-21 18:45
Tisztelt Dokkolók!
A jelentkezés nem korhatáros, jómagam is részt vettem már néhányszor, és sokat tanultam, jól éreztem magam a többnyire fiatal táborozók között.
Barátsággal,
Busznyák Imre

724. [tulajdonos]: HÍR2022-06-20 21:26
Tisztelt Dokkolók!

Három hét múlva kezdődik a XI. Hajdúböszörményi Írótábor.
A táborról szóló információk az alábbi facebook hivatkozáson olvashatók:
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=3221191121535159&set=a.1420469084940714

Aki szívesen részt venne a július 12-től 16-ig tartó íróiskolákon, szemináriumokon, esti programokon, az jelentkezhet itt, a "Párbeszéd a DOKK jövőjéről" című naplóban, vagy a dokk.hu címére küldött emailben.
A naplóba beírt jelentkezések nem publikusak, azokat csak a szerkesztőség olvassa. Kérem, hogy június végéig írjátok meg jelentkezési szándékotokat!

A jelentkezők közül a Dokk főszerkesztője kiválaszt két személyt, akik számára a részvétel díjmentes lesz, így a programokon kívül szállásra és napi háromszori étkezésre sem kell költeniük.

Barátsággal, Busznyák Imre

Olvasói hozzászólások nélkül
723. furim: ...2022-05-07 11:18
A regisztráció szerintem is túl bonyolult. Ha még a dokk programozójának is gondot okozott a belépés, valószínű változtatni kellene. Ami engem illet, nem tudom, hogy lehetne megoldani úgy, hogy biztonságos, de egyszerű legyen.
Esetleg lehetnek olyanok is, akik nem szívesen engedélyezik a sütiket; nekem legalábbis van ilyen ismerősöm, aki nem lép be olyan oldalakra, ahol ezt meg kell tenni, annyira fél ettől. Ezt nem azért írom, hogy változtassunk ezen, csak, hogy a távolmaradásnak ez is lehet oka, bár fogalmam sincs, hány embert érinthet.
Van, aki szívesen írna itt, és nem engedik. Ha férfi lenne, már régen feloldották volna a tiltást.

Olvasói hozzászólások nélkül
722. karafrfagye: szerintem2022-04-25 10:24
""Nyilván ezen kívül sok egyéb módon lehetne mérni az itt levés intenzitását, jelentőségét, értékét; nekem erre nincsenek késztetéseim, beérem azzal, amit érzek: hűvös unalom, érdektelenség, lassú, de egyértelmű színvonal-süllyedés, és az ég világon semmiféle nyilvánossá tett elképzelés arra, hogy miképpen lehetne megfordítani ezt a trendet."" - fentebbi sorok Baltazar naplójából származnak, de mivel a Dokk egészét érintik, ideidézem, és remélem lesznek olyanok, akik elmondják szavairól a véleményüket, ők is így látják-e a Dokkot most?

Én már el is kezdem:
Ha Baltazart nem érdekelné a Dokk, ha csak unatkozna itt egyre kevésbé nívós verseket olvasva, ha érdektelen lenne, akkor nem foglalkozna naplójában sem a Dokkal. Sajnos Baltazarban akkora negatív indulatokat látok a Dokk jelen tulajdonosai és szerkesztősége felé, ami számomra az ő objektív értékelését megkérdőjelezi.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-09-26 00:04       ÚJ bírálandokk-VERS: Tóth Gabriella (üzenem az Úrnak)
2022-09-26 00:00       ÚJ bírálandokk-VERS: Bátai Tibor Final cut [igekötők kurzívval]
2022-09-25 23:59   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2022-09-25 21:27       ÚJ bírálandokk-VERS: Tóth János Janus didergő éhség (sorsvesztők)
2022-09-25 21:23       ÚJ bírálandokk-VERS: Tóth János Janos didergő éhség (sorsvesztők)
2022-09-25 20:51   Napló: Conquistadores
2022-09-25 20:36   Napló: Hordalék
2022-09-25 18:30   Napló: Hetedíziglen
2022-09-25 17:26   új fórumbejegyzés: Cservinka Dávid
2022-09-25 17:25   új fórumbejegyzés: Cservinka Dávid