DOKK

..
 
2836 szerző 38124 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Petz György Károly
  Régi, benső mozi
Új maradandokkok

Tóth János Janus: Pipacsiszap
Tóth Gabriella: Álmatlanul
Bátai Tibor: bravúrdarab [east side story]
Bara Anna: tört arany
Hodász András: húsz perc
Markovics Anita: Ki útjaiban...
Kocsis Nóra: Reggel 8-tól este 6-ig
Busznyák Imre: Elveszett világ
Karaffa Gyula: Értelme a szónak...
Csapó Angéla: A reményhez
FRISS FÓRUMOK

Vasi Ferenc Zoltán 3 órája
Vezsenyi Ildikó 5 órája
Gyors & Gyilkos 9 órája
Kosztolányi Mária 1 napja
Miskolczi B. László 1 napja
Tóth János Janus 2 napja
Tóth Gabriella 2 napja
Konta Ildikó 2 napja
Bátai Tibor 3 napja
Kiss-Teleki Rita 3 napja
Karaffa Gyula 3 napja
Boris Anita 3 napja
Szilágyi Erzsébet 5 napja
Szilasi Katalin 7 napja
Gyurcsi - Zalán György 7 napja
DOKK_FAQ 7 napja
Nagyító 9 napja
Ötvös Németh Edit 11 napja
Farkas György 12 napja
Albert Zsolt 16 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 2 órája
Etzel Mark Bartfelder 2 órája
Kicsi Ólomkatona 6 órája
Zúzmara 6 órája
Conquistadores 7 órája
ELKÉPZELHETŐ 7 órája
Gyurcsi 7 órája
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 10 órája
Habakukk 12 órája
mix 15 órája
Sáfély 15 órája
A vádlottak padján 17 órája
DE MI LESZ A NOVELLÁKKAL? 22 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 1 napja
az utolsó alma 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
Legutóbbi olvasó: 2022-08-12 00:30 Összes olvasás: 71527

Korábbi hozzászólások:  
55. [tulajdonos]: HÍR2022-06-30 20:40
Sőt, a legújabb egyeztetések szerint a két dokkolón kívül lehetőség nyílt, hogy egyik szerkesztőnk részt vegyen koszt-kvártély nélkül, csak mint alkalmi résztvevő vegyen részt Juhász Tibor kritika szemináriumán.

De a dokkolók közül még csak egy személy jelentkezett, várunk újabb jelentkezőket.

54. [tulajdonos]: HÍR2022-06-28 21:19
Már csak három napig lehet jelentkezni az írótáborba!

HÍR ajánló

53. [tulajdonos]: HÍR2022-06-24 18:20
Már van egy jelentkező az írótáborba, de még egy hétig várunk újabbakra, akik szívesen eltöltenének egy hetet Hajdúböszörményben július 12. és 16. napja között.

Az alábbi facebook hivatkozás tartalmazza a szemináriumokat vezető költők, írók nevét, illetve azt, hogy az esti órákban milyen rendezvények várják a táborozókat.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3221191121535159&set=a.1420469084940714


52. [tulajdonos]: HÍR2022-06-21 18:45
Tisztelt Dokkolók!
A jelentkezés nem korhatáros, jómagam is részt vettem már néhányszor, és sokat tanultam, jól éreztem magam a többnyire fiatal táborozók között.
Barátsággal,
Busznyák Imre

51. [tulajdonos]: HÍR2022-06-20 21:26
Tisztelt Dokkolók!

Három hét múlva kezdődik a XI. Hajdúböszörményi Írótábor.
A táborról szóló információk az alábbi facebook hivatkozáson olvashatók:
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=3221191121535159&set=a.1420469084940714

Aki szívesen részt venne a július 12-től 16-ig tartó íróiskolákon, szemináriumokon, esti programokon, az jelentkezhet itt, a "Párbeszéd a DOKK jövőjéről" című naplóban, vagy a dokk.hu címére küldött emailben.
A naplóba beírt jelentkezések nem publikusak, azokat csak a szerkesztőség olvassa. Kérem, hogy június végéig írjátok meg jelentkezési szándékotokat!

A jelentkezők közül a Dokk főszerkesztője kiválaszt két személyt, akik számára a részvétel díjmentes lesz, így a programokon kívül szállásra és napi háromszori étkezésre sem kell költeniük.

Barátsággal, Busznyák Imre

50. [tulajdonos]: BÚÉK2021-12-31 14:12
Kedveseim és Kedvetlen Írók, Tisztelt Olvasóim!

Összegezni szeretném az elmúlt évet, és visszatekinteni még régebbre, hogy megköszönjem a pár hete távozott tulajdonostársunk Papp-Für János munkáját, aki három és fél évig vezette a Dokkot főszerkesztőként.    

Emlékszem 2017. év áprilisára, amikor az Írószövetség könyvtárában megkértem, hogy mentse meg a Dokkot, mert művészeti vezető nélkül tönkreteszik azok, akiknek szúrja a szemét, hogy Szokolay Zoltán jelenlétét elfogadjuk. Nem hinném, hogy Filip Tamás engem megevett volna akkoriban reggelire (kavicsos falat voltam eddig mindenkinek), ha János nem vállalja, de a Dokk rátermett főszerkesztő nélkül könnyen válhatott volna végleg jelentéktelenné.
Emlékszem ama szerkesztőségre, amelyet János megválasztása után fiatalokból összeállított, jó emlék az is, amikor a Gyors és Gyilkos rovatot még aktívan vitte, de nem sikerült az igyekezet, győzött a felfogás, hogy a szerzőnek van mindig igaza, és a kritikus feladata a szerző lelkivilágának megértése, elfogadása. Sajnálom, hogy kudarcot vallott az akkori igyekezet, jómagam is az esztétikum objektivitását vallom, kis türelemmel szót érthetett volna a két oldal, de jelen korunkra kevéssé jellemző a türelem. Túl sokszor okozunk csalódásokat figyelmetlenségből, heves indulattól vagy hosszan dédelgetett bánattól hajtva. János is csalódhatott az általa összeállított szerkesztőség szétesésekor, mégis sokáig kitartott, évekig ellenállt a nyomásnak, miközben több oldalról érték támadások.
Kettőnk között is volt egy vita, aminek lényege, hogy János szerint csak gazdasági forrásokkal megalapozva (fizetett szerkesztőség) lehet eredményes a Dokk, én pedig a függetlenséget fontosabbnak tartottam az elkötelezettséget jelentő anyagi támogatással elérhető profizmusnál. Abban soha nem volt nézeteltérés közöttünk, hogy jogilag és gazdaságilag megalapozott háttér nélkül nem lehetséges továbblépni, de ennek (legalább elvi kialakítását) mindketten a másiktól vártuk.

2019-őszén nyilvánvalóvá vált, hogy az operatív vezetésben tovább nem vehetek részt, így főszerkesztőként csak János tudta volna létrehozni a szükséges hátteret, de erre nem jutott energiája a Kertész László Irodalmi Kör elnökeként és több írótábor szervezése mellett, hogy a rászoruló gyermekek támogatását ne is említsem. Ilyen feszültségekkel terhelten jutottunk el a jelen év elejéig, amikor a havi 24 eFt tulajdonosi befizetéseken túl sikerült Jánosnak a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom kollégiumától támogatást szerezni a Kertész László Irodalmi Kör számára, melynek egyik eleme volt a dokk.hu éves működési pályázata is 300 eFt értékben. A számlánk akkori egyenlege február elején elérte 928.500 Ft-ot.

A fentiek alapján hálásan köszönöm Jánosnak a munkáját, amit a Dokk megtartásáért végzett, egyben gratulálok az új kötetéhez, kívánok neki további személyes sikereket!

Nekem hiányozni fog az ő jelenléte a Dokkon, de rajta kívül hiányoznak innen még sokan mások; talán majd egyszer visszatérnek az elüldözöttek, és azok is, akik haraggal csapták be maguk után az ajtót. Így, ilyen érzésekkel szeretnék továbblépni az elszomorító eseményekből okulva és mindenkit visszavárva a Kikötőbe.

Boldog új évet kívánok!

49. [tulajdonos]: alap2021-10-31 16:40
Tisztelt Dokkolók!

Bevallom, Cservinka Dávidnak a tulajdonosi csoportba írott bejegyzése nélkül valóban nem nagyon reagáltam volna Karaffa Gyula bejelentéseire. Egyrészt nem kívánok a jelenleginél is nagyobb tulajdonrészt birtokolni, és nem is keresett meg Gyula az eladási szándékával - személyesen Pálóczi Antalon kívül egyikünket sem. A Dokkra írt bejegyzését ugyan olvastam, de az eddigi vitánk fényében nem hiszem, hogy pont nekem kívánta volna eladni a tulajdonrészét.

Másrészt Gyulának minden lehetősége megvolt sokáig, hogy a tulajdonosi körbe írja meg a mondanivalóját, de onnan kilépett, mert nem érvényesült az akarata. Többször hívtam oda vissza, de a részvételét a tulajdonosi szavazatok egyenlő súlyozásához kötötte, amely feltételt nem tudtam teljesíteni, de az nyilvánvaló kell legyen , hogy a kapcsolatot nem a tulajdonosok szakították meg vele, hanem ő a tulajdonosokkal, mondhat bármit is. Jelen naplóban néhány kérdésről Gyulának írt válaszaimban már régebben kifejtettem az érveimet, nem ismétlem, nem kívánok parttalanul vitatkozni, különösen akkor nem, ha már okafogyottá vált a kérdés.

Azt azért megjegyzem, hogy a tulajdonrészeknek semmi közük nincs a Dokkról való kitiltáshoz, bármilyen viselkedéssel lehet és maradhat valaki tulajdonos, erre vonatkozóan sajnos nincsenek kikötések a 2016-ban írt adásvételi szerződésben, amely adásvételig csakis egyetlen tulajdonos rendelkezett a Dokk 100%-ával.

Tehát Karaffa Gyula kiszállt a szerkesztőségből és a tulajdonosi körből is, miután kapott Filip Tamástól egy kemény kritikát a meóját illetően. Úgy emlékszem, hogy ilyesféle kritikákat Tamás másokkal kapcsolatban is megfogalmazott, és nem Gyula volt az első, aki ilyesmi után kilépett mindenfajta Dokkos szerepkörből. Nekem Gyulával tulajdonjogi szempontból kevés dolgom volt, nem tőlem kapta a tulajdonát és én sem kaptam tőle tulajdonjogot, elfogadtam őt, a modorát és a kialakult helyzetet. Azonban Bártfai Attila Márktól jelentős tulajdonrészt vásároltam korábban, és azt hiszem, hogy Márk álláspontját is képviseltem akkor, amikor bizonyos személyeket nem engedtem főszerkesztővé választani. Utóbbit éppen a Karaffa Gyula által erőltetett lemondási aktus (a szerzett tulajdonjogunkról) tette volna lehetővé, emiatt az a következményeit tekintve is elfogadhatatlan volt.

Tudom, hogy a Dokkon most lapos idők járnak, és szeretném megvilágítani azt is, hogy miért. Egyrészt a jelenlegi főszerkesztő hozott egy fiatal és kezdetben aktív csapatot a Dokkra, akiket a Dokk akkori hangadói azért bíráltak, mert pusztán a saját szakmai meggyőződésük alapján írták a meókat, és ez többeknek nem tetszett. Abból a csapatból már csak Papp-Szalai Sándor neve szerepel az impresszumban főszerkesztő-helyettesi pozícióban, de tőle egyáltalán nem tapasztalhatunk aktív jelenlétet, a többiek eltávoztak. A főszerkesztő is csak a legszükségesebb feladatait végzi el, és a legutóbbi főszerkesztő választáskor szabadulásra vágyva ő maga jelölte Pálóczi Antalt, majd Filip Tamást, de egyikük sem kapott többséget.
Azért nem támogattam azon a választáson egyik jelöltet sem, mert mindkettőt alkalmatlannak tartom a főszerkesztői posztra. Antal esetében a döntést talán nem kell magyaráznom, de Tamás esetében, aki József Attila díjas költőként megérdemelten lett valamikor a Dokk vezetője, legalábbis magyarázatra szorul, hogy mégis miért nem támogatom.
Erre a Dokk megvásárlása utáni időszak ad magyarázatot, pontosabban egy dombóvári szerkesztőségi ülés vitája, ami során Tamás helyett lehettem volna akár én is főszerkesztő (ami abszurdum), de végül úgy alakult, hogy Márk kapott utána esélyt arra, hogy vezesse a Dokkot.
Tény, hogy akkortól kezdődött a Dokk felemelkedése, a nézettség és dokkolók száma Tóth Csilla főszerkesztősége idején érte el a 2016 utáni csúcsot. Hogy Márk és Csilla ennek ellenére miért mondtak le, arra ők és Filip Tamás is tudja az igaz választ, ahogy én is, de én nem fejthetem ki az igazságot. A lényeg, hogy a PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE c. napló magyarázatul szolgálhat arra, hogy most miért tartunk itt - persze ez csak az én szerény véleményem, és nem fogok vitatkozni a várható ellenvetésekkel.

Hogy János és én miben nem értünk egyet, azt is szeretném röviden megvilágítani. Papp-Für János szerint addig nem lesz megfelelő színvonalú a Dokk, amíg a szerkesztők nem kapnak díjazást a tevékenységükért, ugyanis a hőskor rég elmúlt, az irodalom érdekében végzett munkát meg kell fizetni, tehát a jó szerkesztőt is csak fizetség ellenében kaphat a Dokk, máskülönben csak lelkes amatőrök vagy önjelölt próféták alakítják Irodalmi Kikötőnk sorsát arrafelé, amilyen irány csak jólesik nekik.

Ezzel szemben úgy vélem, hogy találhatunk olyan főszerkesztőt is, akit nem csak a rövid távú haszon érdekel, hajlandó időt és energiát áldozni a Dokkra, hogy méltó legyen a régi híréhez.

Tudatom, hogy nem hagytam magára a portált, csak lehetőséget adtam a kritikát megfogalmazóknak, hogy új irányt jelöljenek ki, de nem tették. A fő kritikusaim egyetlen javaslatot sem terjesztettek a tulajdonosi kör elé azon kívül, hogy Filip Tamás legyen ismét a főszerkesztő, vagy Pálóczi Antallal próbáljuk meg betölteni ezt a pozíciót. Nem hiszem, hogy ne lenne más hiteles irodalmi személy, aki ne lenne náluknál alkalmasabb a feladatra, tehát még egy kis ideig várom a valóban konstruktív javaslatokat, ha csak a főszerkesztő-váltás segíthet. Addig pedig maradjon János a megbízható alap.

Üdvözlettel,
Busznyák Imre

48. [tulajdonos]: magyrázatPálóczi Antal: MEGINT FALS A MEGSZÓLÍTÁS!2021-07-11 13:48
Kedves Pálóczi Antal!

Kérlek, ne olvass szelektíven; a bejegyzésem második sora Neked és hasonló értelemszűkítő reakciók íróinak szól, elnézést kérve.

De a szűklátókörűség kedvéért sem mondok le a Te megjelenésed előtt is használt a megszólítási formáról, ugyanis az nincs összefüggésben a tulajdonosi vagy politikusi jogaimmal és kötelezettségeimmel. Ilyesfajta kifogást kár lenne "újból és újból" megfogalmaznod jelen magyarázatom után, mert a korlátoltság ritkán sikeres az írástudók között, de hát Te tudod. Ha helyesen értelmeznéd a leírtakat, akkor tudnád, hogy nem a "Dokk-hoz" intéztem fölhívást, hanem a napló olvasóihoz szóltam. annak örülök, hogy Te is olvasod, de visszataszító, ahogy minden megnyilvánulást megpróbálsz meghatározni, korlátozni, a magad falanszter világához igazítani - ezt nem én mondom csupán.

Bár igaz, hogy a Dokkon többnyire jómagam használom hosszú ideje (kb. 20 éve) a "Kedveseim!" megszólítást (rákereshetsz), de az is tény, hogy egyedül csak Te kifogásoltad ezt mostanáig, tehát nem valószínű, hogy általában lenne vele baj, inkább a szűkítő értelmezés a hibás. Már az apostolok leveleiben is használatos ez a megszólítás, és azokban sincs semmilyen leereszkedő vagy birtoklási szándékú, szexuális töltetű jelentés, ahogy azt Te értelmezed, csupán altruizmus. A nagynéném (akinél önzetlenebb embert nem ismertem) a családnak írt leveleit mindig ezzel a megszólítással kezdte, és tiszteletből őt követem akkor is, ha újabb és újabb dörgedelmeddel rontanád a naplóm olvashatóságát.

Persze, elfogadom, vannak embertársaim, akiktől távol áll az odaadás, de nem ez a fő probléma a felfogásoddal, hanem a tipizálás, amely szerint mindenki azonos valamely vállalt hivatalával, szerepkörével, esetleg nézetével. Nekem ezzel szemben példaképem a reneszánsz ember, amely egyszerre áll a földön, a jelenkor valóságában, és közben odaadóan őrzi és újítja meg a klasszicista értékeket. Azért szálltam be 2016-ban a Dokk megvételébe, hogy emberségesen működtessük, és nem azért, hogy néhány erőskezű tulajdonos önkényes hatalma elnyomja a dokkolók érdekeit. Te magad írtad le, hogy mi zajlott itt 2017-től, ami miatt jó szerzők és szerkesztők mentek el, nincs mit hozzátennem. A politikusi szerepköröm pedig nem ide, hanem a választóimra tartozik, de az biztos, hogy az sem olyan egysíkú, ahogy azt Te láttatni vagy képes.

Üdvözlettel,
Busznyák Imre

47. [tulajdonos]: tolerancia2021-07-11 08:31
Kedveseim!

Merthogy az összes Dokkra író egyformán kedves számomra, ha ez zavarna valakit, tőle elnézést kérek...

Nem helyeslem, hogy némelyik tulajdonostársam olyasféle indokkal oktatja ki a neki nem tetsző írótársakat, hogy ez a portál magántulajdon, és a tulajdonosokon kívül a többiek "csak" vendégek. A vendégjog hagyománya minden közösséget jobbá, nyitottabbá tett, a vendégkötelesség csak szószörnyeteg. Inkább fenntartónak tekintem az impresszumban szereplőket (a munkát végző szerkesztőket is), akiknek fő célja, hogy ez a portál tovább és jobban működjön, akármilyen állapot alakult is ki. Számomra elképzelhetetlen olyan helyzet, hogy a Dokk leálljon, mert a bezárással nem csupán a most jelenlevőktől és a majdan ide vágyóktól vennénk el a megszólalási felületet, hanem a sokunk által remélt alkotó légkör kialakulásának lehetőségét is kizárnánk.

Nem tartom megoldásnak a szakítást sem, azt, hogy valaki elhagyja ezt az általa kimondottan szeretett helyet, mert az otromba viselkedés taszítja. Szerintem az otrombaságra a határozott és nyugodt föllépés, nem pedig az otrombasághoz hasonlatos indulat a megfelelő válasz. Különösen rosszul tenném, hogy jól odamondogatok, aztán eltávozom, ugyanis az odamondogatás emléke, írásos nyoma ugyanúgy hátramarad a portál közösségéhez hűek számára teherként, ahogy az otrombaság ténye is.
Ezért kérek mindenkitől elfogadható hangnemet és az emberi hibákkal szembeni toleranciát. Úgy vélem, hogy minden bejegyzés annak közreadóját jellemzi leginkább, még ha a szöveg kellemetlenkedő is másnak. A megszólalás és a szólásról való vélemény kinyilvánítása szabad, de bármiféle beszűkült értelmezéssel csak távolabb kerülünk az igazságtól, attól, hogy egyenjogú dokkolók vagyunk, a tulajdoni hányad a vitában nem számít. Szakbarbár gondolatnak tartom azt is, hogy az irodalmat művelők életét a művészeti tevékenységre szűkítse be bárki, szerintem az ilyesmiből végül nevetséges önismétlés és egoista üresség következik az élet filozofikus megragadása helyett.

Ugyanakkor, tényleg a művek a legfontosabbak, és a költészetről kellene szóljon itt a legtöbb írás, leginkább az irodalmi előzményekre hivatkozó versbírálatoknak örülnék, sokat lendítene a főszerkesztő rendszeres megszólalása irodalmi témák indításához és formálásához, a tekintélyes dokkolók követendő megszólalásai valóban teremthetnének régi-új hagyományt, amely gyakorlat vonzóvá tenné Kikötőnket a ritkábban erre hajózók számára. Persze beszélnünk kell a minket körülvevő világ tengernyi dolgáról, ne legyen tabu még a politikum sem, csak a megszólalás színvonala ne váljon a legócskább zsurnaliszta stílusnál is igénytelenebbé, személyeskedővé. A beírt szöveget nem ártana helyesírás-ellenőrzés után tenni ki a nagyközönség elé, mert a föltett szöveg minőségét a legfontosabb szempontnak gondolom, a tartalomnál is fontosabbnak, ha valóban Irodalmi Kikötőnek szánjuk ezt a helyet, nem pedig valamiféle - a facebookot kiegészítő - igénytelen csetszobának, amely mindent egyenértékűnek tüntet föl, miközben a kultúra lényege, hogy különbséget teszünk minőség és zagyvaság között.

Barátsággal,
Busznyák Imre

46. [tulajdonos]: megoldjuk2021-07-04 21:10
Kedveseim!

Örülök, hogy Székely Ferenc portáligazgató néhány fontos mozzanatot megvilágított, hogy miért lenne előnyös a Dokk felhasználók, szerkesztők és a működést biztosító pig számára a portál továbbfejlesztése, amit pár hozzászóló semmiségnek, fölöslegesnek, károsnak minősített. Kevesen tudják, hogy milyen munkámba telt, hogy a le-leálló portálmotor kezelhetővé és biztonságossá vált, de ha valakit mégis érdekelne, akkor neki szívesen megadom annak a szoftveresnek az elérhetőségét, aki a 2016-ig rendszergazda volt.

Már jeleztem, hogy a munkám eredményeként új felület készült, ami sajnos nem fejlődhetett tovább, mert 2018-tól a Dokk fennmaradása volt a tét, hogy ne szántsák be a rosszakarók, így kezdődött el a "Dokk estek" című naplóban megnézhető felvételek sora, többek között a Dokk két alapítójával készült interjúm, bár egyikük csak írásban válaszolt a föltett kérdésekre. Aki kíváncsi, hogy mit gondoltak az alapítók három évvel ezelőtt a Dokkról, annak ajánlom figyelmébe most is elérhető válaszaikat. Elegendő az impresszum (IMPI) oldalon az "Alapították 2000-ben" felirat mellett Jónás Tamás és Lackfi János nevére kattintani.

A gondolataik ma is érvényesek. Ezt azért hoztam szóba, mert Radics Zina a Dokk_FAQ-ba írt üzenetében a dicső múlt megalkotójának visszatértében látja a jelen problémákra a megoldást. Ez az alapítók szerint sem járható út, és mostanáig a tulajdonosi körben sem volt ilyen értelmű javaslat. Néhány kérdésre azonban választ adnak az alapítók, egyik válasz, hogy a Dokk bukását az okozta, hogy "Túl sok lett a harc, a troll, érdekek és érdekcsoportok kezdtek működni". Talán a mai történetünk is ilyesféle, csakhogy most is garantálom, hogy nem áll le a Dokk, a tulajdonrészem eladása pedig kizárt. A többi problémát pedig majd közösen megoldjuk...

Barátsággal,
Busznyák Imre


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-08-11 23:14   Napló: Etzel Mark Bartfelder
2022-08-11 22:18   Új fórumbejegyzés: Vasi Ferenc Zoltán
2022-08-11 22:08   Új fórumbejegyzés: Vasi Ferenc Zoltán
2022-08-11 21:01   Új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2022-08-11 19:51   Napló: Kicsi Ólomkatona
2022-08-11 19:23   Napló: Zúzmara
2022-08-11 18:24   Napló: Conquistadores
2022-08-11 18:17   Napló: Etzel Mark Bartfelder
2022-08-11 18:14   Napló: ELKÉPZELHETŐ
2022-08-11 18:10   Napló: Gyurcsi