DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2795 szerző 35925 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Szentmártoni János
  Összefoglalás
Új maradandokkok

Fábián Franciska: Űzöttség tánczenére
Seres László: Kutya-mese-vers
Szilasi Katalin: Jónás imája - másképp
Farkas György: Oszlás
Kiss Anna Mária: keresetlen percek ( Juhász Tibornak )
Tiszai P Imre: Éjfél, jéghideg szélben (javított)
Vajdics Anikó: Hanyadik dimenzió
Farkas György: A veszedelem órája (jav.)
Seres László: Materidealisták
Seres László: Rom-antika
FRISS FÓRUMOK

DOKK_FAQ 3 perce
Tóth Gabriella 2 órája
Frady Endre 2 órája
Pálóczi Antal 2 órája
Csapó Angéla 15 órája
Szakállas Zsolt 20 órája
Budai Zolka 23 órája
Zsuzsanna Grande 1 napja
M. Szabó Mihály 1 napja
Franczen Bea 1 napja
Francesco de Orellana 1 napja
Ötvös Németh Edit 1 napja
Tiszai P Imre 1 napja
Iványi Mónika 1 napja
Szilágyi Erzsébet 1 napja
Vezsenyi Ildikó 1 napja
Nagyító 2 napja
Bakkné Szentesi Csilla 2 napja
Berki Barbara Izabella 2 napja
Dezső Ilona Anna 3 napja
FRISS NAPLÓK

 mix 17 perce
Játék backstage 39 perce
JÓ ÉJT! 42 perce
Jó, ha a vége jó 55 perce
Gyurcsi 2 órája
Frady Endre 2 órája
nélküled 4 órája
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN 9 órája
Conquistadores 21 órája
Minimal Planet 1 napja
leállósáv 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Apa levelei 2 napja
Baltazar 2 napja
Volt egy pillanat 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
Legutóbbi olvasó: 2019-02-20 12:14 Összes olvasás: 3986

Korábbi hozzászólások:  
17. [tulajdonos]: környezetszennyezés2019-02-13 06:30
Eben a naplóban moderálom azokat a bejegyzéseket, amelyek máshol már unalomig ismert állításokat tartalmaznak, különösen azokat, amelyek arrogáns módon kioktató részleteket tartalmaznak. Azokat is moderálom, amelyek néhány elhibázott mondat okán hosszú bejegyzések másolatai, mert az ilyesmit virtuális környezetszennyezésnek tartom. A saját naplókban ugyanez hadd lássék teljes egészükben, de máshol csak az olvassa, aki különösen kíváncsi rá. A szólás szabadsága így érvényesül, ugyanakkor a szerkesztő véleményhez való szabadsága is.
Hogy a Dokk egészén nem tudom moderálni az ilyesmiket, annak elsősorban kapacitási oka van, de az év végéig az ilyesfélékre is megtalálom a megoldást.

16. [tulajdonos]: végrehajtottam2019-02-12 00:19
Mindkét törlési kérést (Gyuláét és Miklósét) végrehajtottam.

15. [tulajdonos]: verseketfurim: re2019-02-11 22:10
Kedves Mari!
A Dokkon verseket bírálunk el, nem embereket. A szakmai megjegyzések a versekről szólnak, így aki a verséről szóló kritikát magára érti, az legalábbis téved.
Aki pedig a jelenlegihez hasonló helyzetben nem valamely hibás tettre vagy annak következményére hivatkozva érvel, hanem a személy jellemzőit emlegeti lekicsinylő módon, azt olvashatóan, de moderálni fogom.
Ebben a naplóban bizonyosan képviselni fogom a személyeskedés elleni határozott álláspontomat. Sajnos a Dokk egészén ugyanerre nincs kapacitás, itt is csak időlegesen tudok rá elegendő energiát fordítani, remélve a személyeskedők önkorlátozását.

14. [tulajdonos]: igenweinberger: mellébeszél2019-02-11 21:26
Igen. Ahogy alávaló személyeskedés lenne részemről is, ha azt állítanám, hogy bármelyik dokkoló rosszabb költő, mint egyik szerkesztő a Dokkon. Talán így érthető...
A regisztáció törlését a kéréstől számított öt napon belül kell végrehajtanom.

13. [tulajdonos]: tulajdoweinberger: kirívó részrehajlás2019-02-11 20:30
Weinberger, az állításom szerint csakis azért "alávaló személyeskedés" Frady Endre bejegyzése, mert a kritikus szerkesztőt mint személyt lekicsinylő bejegyzést írt.
A nekem tulajdonított következtetésed ennélfogva hamis.
Utóbbi fenyegető megszólalásod sem a Dokk szerkesztőségét jellemzi.

12. [tulajdonos]: rövid leszek2019-02-11 19:51
Köszönöm mindazoknak (Fűri M., Kosztolányi M., Duma György és Francesco), akik őszintén, tárgyilagosan és konstruktívan szóltak hozzá a témához!

További hozzászólásokat várva most rövid leszek, csakis arról szólok, hogy miért a moderálást választottam bizonyos bejegyzések esetében.

Nem azért született ez a napló, hogy az amúgy is feszült helyzetet személyeskedő támadásokkal súlyosbítsák egyes dokkolók. Nem ezerszer leírt bejegyzések szaporítására hoztam létre, az önreklámoknak a saját naplókban vagy saját üzenőfalon van a helyük. Ott biztosan nem moderálom őket, ha nem sértenek törvényt, vagy nem kapok (e-mailben) velük kapcsolatos panaszt.

A moderált bejegyzések írói közül csakis Frady Endrének válaszolok most, bár Karaffa Gyula szövegére is reagálnék, de olyannyira tisztelem Gyulát, hogy inkább személyes e-mailben írom le az cáfolatot, ha esetleg igényt tartana rá.

Endrét (is) tájékoztatom, hogy nem csupán az olyan szélsőséges bejegyzés moderálható, amely trágárságokat vagy rasszista elemeket tartalmaz, hanem az olyan is, amely érvek helyett személyeskedve törekszik a másik ember méltóságának rombolására. A szerkesztők minden esetben a publikált szövegről írnak kritikát, személyükben nem minősítik a szerzőket, és az semmiképpen sem a "kritika kritikája", ha valaki a kritikus szerkesztő emberi kvalitásairól ír lekicsinylően, ezért Endre moderált írása alávaló személyeskedés, olvashatja bárki. A szerkesztők munkáját Papp-Für János többkötetes (Bella István díjas) költő, a Magyar Írószövetség tagja felügyeli, kéretik némi tisztelet az általa alkalmasnak ítélt személyeknek is! Ha már az emberi méltóság alapvető tisztelete hiányzik...

11. [tulajdonos]: válasz Karaffa Gyulánakkaraffagye: válasz Busznyák Imrének2019-02-10 14:35
Kedves Gyula!

A vitákat nem azonosítom a válsággal, természetesnek tartom, hogy nem gondolkodunk egyformán, de az eltérő személyiségjegyekből fakadó problémák megoldása, hogy a főszerkesztő (helyettese és a pig) érvényesíti a tulajdonosi akaratot. Lehet a jelenlegi időszakot rossznak tartani, de János főszerkesztői hivatala lassan eléri a 2016. óta leghosszabbat, és a Dokk jó úton halad, hogy működőképessé váljon a 2017-es válságunk óta. Jómagam pedig a kezdetektől itt vagyok, támogatva bárkit, aki alkalmas.

Te kiléptél a szerkesztői munkából és lemondtál arról jogodról is, hogy a tisztségviselők kiválasztásában részt vegyél, majd azóta bojkottot hirdettél a portál ellen és most lemondatnád Jánost, aki a Dokk fennmaradását szolgálja. Ezek destruktív javaslatok, nem alkalmasak a jövő építésére. Természetesen jogod van ilyesféle javaslatokat is leírni, de velük nem ajánlasz még halvány megoldást sem a jövőre nézve. Lehetnének építő javaslataid is, de kérlek, hogy a személyi döntéseket hagyd meg azoknak, akik a felelősséget vállalják nevükkel az impresszumban most is a Dokkon történtekért.

Ahogy látod, sokakkal vitáznom kell (Veled is), nem csak a "fikázókkal" (ahogy Te említed őket), miközben a levelezés, és azonosítás mellett a jövőbeni portálmotor fejlesztése lenne az igazi dolgom. Kiadnátok nekem (és persze a szerkesztőség minden tagjának) még feladatul, hogy keményen moderáljunk, és legyünk jelen folyamatosan a Dokkon MINDENKI örömére. Te tudhatod, hogy mekkora teher ez, hiszen nem vállaltad akkor sem, amikor szerkesztő voltál. Most sincs rá kapacitás, ezért kérem, hogy a moderációs kéréseket ne sejtetésekben, hanem e-mailben egyértelműen megindokolva fogalmazza meg mindig a sértett maga.

Tényszerűen nem igaz, hogy a lovak közé dobtam a gyeplőt, ugyanis moderáltam és töröltem, azonban nem csupán a Te szempontjaid szerint. Ha másvalaki érvei hasonlóan hitelesek lennének, mint az enyémek, akkor ő lenne a portáligazgató, vagy éppen Te, hiszen a Dokkon nálamnál inkább vagy őslakos. Vajon miért bennem bízik meg a dokkolók többsége és a tulajdonosi kör?

Tényszerűen nem igaz, hogy a dokkolók "a saját üzenőfalukra sem tudnak" bejegyzést tenni, hiszen csak regisztrálni és azonosítani kell magukat. Ez a megoldás működőképes, a folyamatos "rendcsinálás" pedig többször megbukott. Emlékszel a botrányokra?

10. [tulajdonos]: ÖnreklámPálóczi Antal: PARÁZNABILLEGETŐ2019-02-10 11:59
Antal, figyelmeztetlek, az ide nem illő bejegyzéseidet törölni fogom. Az önreklám a saján naplóidba való.

9. [tulajdonos]: válasz Fűri Máriánakfurim: halálkomoly2019-02-09 21:34
Kedves Mari!
Nem kell hozzá semmi technikai tudnivaló, egyszerűen be kell írnod a verset az új névvel. Természetesen azt kérem, hogy ezt a lehetőséget ne a verslimit megkerülésére használd, azaz egyik héten az egyik, másik héten a másik néven tegyél fől műveket, mert a bírálatra váró versek száma így is jelentős.

8. [tulajdonos]: javítvaweinberger: távolság2019-02-09 16:57
Kedves weinberger,
köszönöm, hogy jelzed néha a hibákat!
Javítottam a legutóbb fölfedezettet, most már a becenevek listája hiba nélkül lapozható.

Ez a DOKKmunka lényege: minden nap tegyünk valamit, hogy közeledjünk a jogos igények kielégítéséhez.

Vannak, akik velem dolgoztak egy ideig azért, hogy jobb hely legyen ez a portál, aztán elmentek, mert nem úgy és olyan gyorsan fejlődtünk, ahogy ők szerették volna. Olyanok is voltak, akiknek egyszerűen nem maradt idejük a munkára, és/vagy a személyük elleni támadások törték meg a lelkesedésüket. Nem is beszélve azokról, akik csak addig tudtak együttműködni a társaikkal, amíg minden a kedvük szerint történt. Te melyik csoportba tartozol?

Én maradtam, és maradni is fogok, mert a türelmem és a teherbírásom ezt lehetővé teszi. Igyekszem megőrizni mindkettőt addig, amíg a Dokk olyan portállá válik, amivel kapcsolatban még nekem sem marad hiányérzetem vagy újító elképzelésem. Aztán remélhetőleg folytatja valaki más...


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2019-02-11 10:51 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-02-20 12:21   Napló: mix
2019-02-20 11:59   Napló: Játék backstage
2019-02-20 11:56   Napló: JÓ ÉJT!
2019-02-20 11:46   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2019-02-20 11:33   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2019-02-20 11:33   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2019-02-20 10:36   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2019-02-20 10:29   Napló: Gyurcsi
2019-02-20 10:21   Napló: Frady Endre
2019-02-20 10:20   új fórumbejegyzés: Frady Endre