DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2835 szerző 37418 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Szokolay Zoltán
  Z
Új maradandokkok

Bártfai Attila Márk: COVID-19
Vajdics Anikó: A Vajdics Anikó-menet/Being Vajdics Anikó
Csapó Angéla: Világszép
Sági Ferenc Dénes: a vágyról
Vajdics Anikó: Így se, úgy se
Vezsenyi Ildikó: (hat perc)
Kiss-Teleki Rita: Egyensúly
Vajdics Anikó: Takarodó
Forgony Zoltán: Hét csillag (haiku-vers)
Albert Zsolt: Falevél
FRISS FÓRUMOK

DOKK_FAQ 2 órája
Seres Sándor 3 órája
Kiss Anna Mária 3 órája
Nagyító 6 órája
Kiss-Teleki Rita 12 órája
Vezsenyi Ildikó 13 órája
Valyon László 14 órája
Albert Zsolt 1 napja
Bártfai Attila Márk 4 napja
Varga Árpád 4 napja
Karaffa Gyula 4 napja
Józsi Gyöngyi 4 napja
Szakállas Zsolt 5 napja
Oláh Imre 5 napja
Pálóczi Antal 6 napja
Pataki Lili 6 napja
Kosztolányi Mária 7 napja
Vajdics Anikó 7 napja
Tóth János Janus 7 napja
Tóth Gabriella 8 napja
FRISS NAPLÓK

 K.Mária 1 perce
az utolsó alma 3 órája
EXTITXU-UXTITXE 7 órája
Hetedíziglen 9 órája
Etzel Mark Bartfelder 11 órája
nélküled 12 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 12 órája
Gyurcsi 13 órája
Fogyinapló 16 órája
Nagyító Előszoba Ajánlatok 1 napja
mix 1 napja
történések 2 napja
Vendég 2 napja
Szőnyeg 2 napja
Bara 3 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
Legutóbbi olvasó: 2020-11-30 02:08 Összes olvasás: 36748

Korábbi hozzászólások:  
34. [tulajdonos]: történelemPálóczi Antal: A TÖRTÉNELMET GYŐZETESEK ÍRJÁK2020-10-08 07:10
< Moderálva > DE MEGTEKINTHETŐ

Az alábbi BEJEGYZÉS tartalmával vagy egyes elemeivel a dokk.hu szerkesztősége nem ért egyet, illetve nem vállalja fel.


33. [tulajdonos]: igazolom2020-10-07 19:11
< Moderálva > DE MEGTEKINTHETŐ

Az alábbi BEJEGYZÉS tartalmával vagy egyes elemeivel a dokk.hu szerkesztősége nem ért egyet, illetve nem vállalja fel.


32. [tulajdonos]: álnevesség2020-09-30 15:59
Kedves Barátaim!
Az álnevességnek a magyar irodalomban hagyományai vannak, beleértve a költői ugratásokról szóló történeteket. Nem részletezem, aki nem hiszi, járjon utána.
Miközben 2016-ban a Dokk átvevői megtartották első szerkesztőségi összejövetelüket, amin talán csak Széll Zsófi nem volt jelen, aközben Zsófi folyamatos és reménytelen küzdelemmel próbálta letiltani a Dokk akkori trolljának többféle néven írt bejegyzéseit, de a VPN technológia miatt eredménytelenül. Az illető újabb és újabb IP címrő írta a személyeskedő szövegeit.
2018-tól már csak regisztráltak írhatnak a Dokkra, tehát a valóban rossz szándékú beírások szerzői azonosíthatók, így el is tűnt a névtelen bejegyzések legsúlyosabb fajtája.
Jómagam azért sem helyeslem az álnév tiltását, mert továbbra is léteznek névvel vállalt, de durván személyeskedő bejegyzések, amelyek nem a mások bejegyzésekben levő érveket, hanem a beíró személyét támadják, fittyet hányva az emberi érzékenységre, a jóízlésre vagy a tények összességére. Ilyen esetben a kevésbé gátlástalan személyek jobbnak látják, ha meg sem szólalnak, de talán valamicske védelmet ad nekik, ha csak egy álnév lesz a személyeskedő célpontja, és nem a valódi személy.

31. [tulajdonos]: elfogadtam[tulajdonos]: kérem2020-09-26 09:21
Sajnos, Vajdics Anikó jelezte, hogy nem vállalja főszerkesztő-helyettesi megbízást, ezért a tulajdonosi körben elfogadtam, hogy Papp-Szalai Sándor legyen a másik helyettes, ahogy azt János a DOKK_FAQ oldalon már bejelentette.

30. [tulajdonos]: kéremFrancesco de Orellan: Vissza a kályhához2020-09-26 08:42
Kedves Fracesco de Orellana!
A szavazásokon valóban túl vagyunk, többséget kapott Bátai Tibornak az a javaslata, amelyről jelen napló 475. számú bejegyzésében értesítette a nagyközönséget.
Jó lenne azonban még egy fontos aktus, ami ugyan eddig nem volt szokás, de a kapkodó jelölések sora után hasznosnak érezném, hogy a jelöltek (Papp-Für János mint főszerkesztő, valamint Ilies Renáta és Vajdics Anikó mint főszerkesztő-helyettesek) egyértelműen nyilatkozzanak a nagyközönség felé, hogy elfogadják a tulajdonosi kör megbízását.

29. [tulajdonos]: tiltakozomBátai Tibor: TILTAKOZOM!2020-09-23 06:54
Rövid leszek.
Bátai Tibor tulajdonostársam által leírtakkal értek egyet. Az már 12/24 tulajdonrész álláspontját tükrözi, ami szerint Pálóczi Antal nem lesz főszerkesztő.

28. [tulajdonos]: még nyíltabbanSzokolay Zoltán: nyíltan2020-09-09 10:46
Zoltán, emlékeztetlek, hogy a Te június 29-én tett, a mostanival azonos tartalmú javaslatodról tulajdonosi döntés született, amely elutasította a javaslatodat.

Ezt a tényt célszerű lett volna megemlítened, ugyanis a Dokk szabályairól a tulajdonosok többsége dönt, és "a szerkesztői szavazatok nyilvánossága több hátránnyal járna, mint előnnyel, mivel a jelenleg is meglévőknél és időről-időre fellobbanóknál jóval több verbális konfliktust, személyeskedést generálna".
Akad ilyesmire korábbról sok példa, és a szerzői oldaladon most Te is bemutatod, sajnos, hogy miféle sértett szerzői reakciókra gondolva született ez a tulajdonosi döntés.

A szerkesztői versízlés bírálata fura műfaj, én biztosan nem támogatom...

Amúgy jó egészséget kívánok a születésnapod okán!

Üdvözlettel,
Busznyák Imre

27. [tulajdonos]: fontosfurim: re re2020-07-20 07:58
Kedbes furim!

Fontos, hogy különbséget tegyünk a belépések technikai és elvi akadályai közt.

Dudás Sándor számára az akadály technikai, tehát nincs szükség újabb és újabb kezességvállalásra, hanem helyben kell neki segítséget nyújtani a belépéshez, ahogy ezt Pálóczi Antal is fölajánlotta. Bármelyik dokkoló segíthetne a technikai nehézségekkel küzdő társának, hiszen jó páran nap mint nap belépnek a portálra, tehát a rendszer technikailag használható. Ezért nem szükséges a rendszergazdát terhelni ezzel.

A másik akadálya belépésnek az, hogy valaki nem is szeretné azonosítani magát, miközben az Alapszabály szerves részeként hivatkozott "Terveink" oldal egyértelműen leírja, hogy nem csak telefonos azonosítás lehetséges (kéretik elolvasni), tehát nem zárunk ki senkit, de a névtelen rosszindulat ellen is meg kell védenünk a dokkolókat, ugyanis egyetlen troll megkeserítheti mindannyiunk életét, erre a múltban bőven volt példa, nem előfeltételezések alapján vezettük be a kötelező regisztrációt.

Sajnos az e-mail címes azonosítás nem ad elegendő védelmet a Dokk nyugalmát fölkavaró névtelen bejegyzések ellen, ugyanis e-mail címet tucatjával lehet foglalni percek alatt, és a VPN hálózatok az IP cím alapján történő kizárást is lehetetlenné teszik. Ez a jelenlegi helyzet.

Te újra és újra megszólalsz a regisztráció ellen, de ha belegondolsz abba, hogy a regisztráció nélküli beírások közül néhányat biztosan moderálni kéne a szerkesztőknek, amely további terhelést jelent, akkor talán megérted, hogy miért jobb az azonosítással védeni a Dokkot. Úgy sejtem, hogy a moderálás hálátlan feladatáról is éppen olyan elegánsan jelentenéd ki, hogy "nem az én dolgom", mint ahogy a most olvasott bejegyzésedben leírtad, hogy a nehézségekkel küzdő dokkolók beléptetésének segítése nem a Te dolgod. A szerkesztőség és a portáligazgató feladata az, hogy a Dokkot működtesse, amíg én pig voltam, addig tettem a dolgomat, és úgy gondolom, hogy Székely Ferenc is jól teszi a dolgát.

26. [tulajdonos]: jelentkezésAranyi Gábor: 154-156.2019-10-12 15:56
Kedves Aranyi Gábor!

Tény, hogy semelyik a szerkesztőségbe való jelentkezést nem töröltük, az Önét sem.
Tény, hogy a szerkesztőség tagjait a főszerkesztő állítja össze, nem pedig a dokkolók, sőt a tulajdonosok sem gyakorolhatnak nyomást a főszerkesztőre.

Tudtommal a főszerkesztő az ajánlásokat és a fölajánlkozást sem hagyja figyelmen kívül, de véleményem szerint a jelentkezésnek nem az a módja, hogy valaki hangzatosan jelentkezik a Fórumon (amire kissé szellemtelenül Ön is utalt) - ha szakmabeli, akkor ezt is tudhatja, hanem e-mailben illik üzenni személyi kérdésekről. Persze különbözőek vagyunk, de a származásra vonatkozó bármilyen célzását visszautasítom.

Ahogy előző bejegyzésemben írtam, a személyeskedést semmilyen indokkal nem tartom szerencsésnek, főleg nem akkor, ha valódi hibákról terelné el a figyelmet.

25. [tulajdonos]: pénzalap2019-10-12 15:34
Kedves Dokkolók!

Köszönöm a hozzászólóknak, hogy komolyan veszik a Dokk jövőjét, és garantálom, hogy ebben a tulajdonosok jó része partner, én bizonyosan.

Jelen pillanatban az impresszumban (az IMPI-ben) közzétett számú számlán 252 000 Ft van, de egy tavalyi döntés szerint ezt az összeget a Dokk portálmotor továbbfejlesztésére szánjuk elsősorban, viszont ennyi még nem elegendő egy komoly megújításhoz. Természetesen az áhított cél az lenne, hogy mindenre; technikai megújhodásra, a szerkesztők díjazására, és a kiemelkedő művek szerzőinek jutalmazására is jusson pénz, de ez csak akkor válna lehetségessé, ha az adónk 1%-át is föl lehetne ajánlani a Dokk nemes céljaira. Valamikor saját egyesületet szerettünk volna alapítani, amely nem sikerült, és újra át kellene gondolnunk a kérdést, ha a Kertész Lászó Irodalmi kör nem válik ismét közhasznú egyesületté. Ez a feltétele ugyanis az 1%-ról szóló felajánlások fogadásának.

Tudnotok kell, hogy a tulajdonosok közül hárman nem tettek hozzá ehhez az összeghez semmit, miközben a tulajdonosi többség határozata erre kötelezi őket. Nem nevezem meg a kötelességüket hanyagoló tulajdonostársaimat, de itt is kérem őket, hogy pótolják az elmaradt utalásokat, mert a tartozásuk (összesen 48000 Ft *) végül behajtható lesz. Köszönettel tartozunk ugyanakkor azon dokkolóknak, akiknek utalásai 48000 Ft-nyi részét alkotják a a számlán összegyűlt összegnek.

Kétségtelenül fontos kérdés, előrelépést jelentene a szerkesztői munka díjazása, de azzal már nem egészen értek egyet hogy a szerkesztői munka a Dokkon csakis pénz kérdése. Mint tudjátok a nyíltságot megőrizve szeretnénk minőségi irodalmi oldallá alakítani portált, aminek alapfeltétele, hogy a szerzőnek nem tetsző kritikát a saját verséről sose viszonozza személyeskedéssel a szerző. Érvelni persze lehet, ha van esztétikai érv egy szöveg védelmében, de a vita tárgya mindig az adott vers kell maradjon, nem pedig a szerző vagy a kritikus személyének jellemzői.

Tisztelettel,
Busznyák Imre - pig

(* A tulajdonosi elmaradás szeptember 30-i állapotot mutat.)


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-11-26 09:17 lista
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-11-30 02:47   Napló: K.Mária
2020-11-29 23:43   Napló: az utolsó alma
2020-11-29 23:31   új fórumbejegyzés: Seres Sándor
2020-11-29 23:25   Napló: az utolsó alma
2020-11-29 23:09   Napló: az utolsó alma
2020-11-29 23:00   új fórumbejegyzés: Kiss Anna Mária
2020-11-29 22:08   Napló: az utolsó alma
2020-11-29 21:24   Napló: az utolsó alma
2020-11-29 21:22   Napló: az utolsó alma
2020-11-29 20:21   NAGYÍTÓ /vezsenyi.ildiko:majdnem zárásképpen/