DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2840 szerző 37771 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Jónás Tamás
  AMI-IMA
Új maradandokkok

Köves István: A VILÁGBÉKE UTOLSÓ NAPFÉNYES DÉLELŐTTJÉN
Hepp Béla: Szóköztes
Tóth János Janus: átfutott
Bánfai Zsolt: Várakozás
Gyurcsi - Zalán György: szabadvers az állati példaképekről
Albert Zsolt: Sirály számoló
Köves István: TISZTAVATÁS
Zsolt Szakállas: NEM GYŐZÖM
Szakállas Zsolt: A HAMUVAL NE VERSENYEZZ szürrealista kispróza
Albert Zsolt: Észak felé
FRISS FÓRUMOK

Kiss-Teleki Rita 12 órája
Farkas György 17 órája
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Busznyák Imre 1 napja
Bánfai Zsolt 1 napja
Szakállas Zsolt 2 napja
Czékmány Sándor 3 napja
DOKK_FAQ 3 napja
Szilasi Katalin 4 napja
Bátai Tibor 4 napja
Tóth Gabriella 4 napja
Szilvási István 4 napja
Köves István 4 napja
Kosztolányi Mária 6 napja
Franczen Bea 6 napja
Nagyító 9 napja
Nagy Zsuzsanna 9 napja
Karaffa Gyula 9 napja
Gyors & Gyilkos 10 napja
Albert Zsolt 10 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 8 órája
Minimal Planet 13 órája
ELKÉPZELHETŐ 22 órája
mix 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
nélküled 1 napja
Ötvös Németh Edit naplója 2 napja
történések 2 napja
Játék backstage 3 napja
Zúzmara 4 napja
Bátai Tibor alkotói naplója 5 napja
POÉZIS 6 napja
fejlakók... 7 napja
Bara 7 napja
törmelék 9 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: az univerzum szélén
Legutóbbi olvasó: 2021-07-26 06:43 Összes olvasás: 14915

Korábbi hozzászólások:  
207. [tulajdonos]: 2021-07-24 23:01

206. [tulajdonos]: 2021-07-21 17:56
lecsó, fő összetevője a szentesi hegyeserős, kábe egy tucat, meg néhany ecetes almapaprika. paradicsom nélkül. kétféle szalonnán, kétféle füstöltön, odamutatott kolbászmorzsán. ősi, vagy durva, vagy minden finomkodást mellőző ősrobbanás lecsó. kilök a (z)űrbe. mint némely meggyek, annyira savanyúak, hogy keserűek, alig várom, hogy elfogyjon, de nem tudom abbahagyni. a munkamánia eredménye pénz és ínhüvelygyulladás mindkét és mindkét egész karban.205. [tulajdonos]: 2021-06-21 11:47
először lefagytam, aztán persze röhögni kellett. talán megörököltem a folytatólagos lidércnyomást, passz, de hát az a helyzet, hogy most Békásmegyeren dolgozom és Sanyi richtig szembejön. tévedés kizárva, közvetlen közelről néztem rémülten a szemébe.

204. [tulajdonos]: 2021-06-18 18:35
mosolyog, mikor kérdezem, biztos ez? semmit nem mond, rám se néz, szigorúan nem néz rám, egyszer se, mintha tilosban járna, mintha tudja mit tesz, de cinkosan, mikor fordul, és térül és ellobban, megjegyzi alig hallhatóan: jó olvasást. mikor a világra bontom, kihull belőle a cetli, 24000. a csodák vásárán Csaba királyfi osztja az igét. nézem, hogy eltűnik, aztán én is, jobbra el.

203. [tulajdonos]: 2021-06-15 15:39
és tényleg Sanyi volt az. most szembejött. mint egy lidércnyomás.

202. [tulajdonos]: 2021-06-11 08:18
a tagliatelle az a tészta, amit könnyű otthon is elkészíteni, nem szükséges hozzá semmiféle spéci eszköz és megéri vele tökölni, hiszen az eredmény teljesen más dimenzió, mint a bolti tészta. 3 személyre 2db tojás, kb. 20 deka liszt, kb., mert nem méricskéltem, amennyit felvett, annyi volt az elég. meglepő módon a tojást és a lisztet, meg kábé másfél csipet sót jól össze kell gyúrni mondjuk a konyhapulton, pihentetni picit, majd megint átgyúrni, aztán kinyújtani. a nyújtáshoz egy félliteres csatos üveget használtam, habár használhattam volna egy darab 50-es pvc csövet is, az is akad. szóval lehet otthon találni megfelelő eszközt, ha nincs az az izé, aminek a neve nem jut eszembe. metélés. főzési idő: néhány perc.
nyilván nem önmagában fogyasztottuk, hanem az történt, hogy két darab nyúlcomb filéjét apró kockákra vágtam és mellé tépkedtem kábé negyed kágé laskagombát. olivaspréztem a serpenyőt, egy kisebb, félbevágott hagymát elkezdtem rajta sercegtetni és amikor felszabadultak az illatok, zutty, a nyuszi ugrott egyet és elkísérte utján a gombák bokra is. hagyma el. a teraszon téptem egy kis rozmaringot, hogy megkínáljam vele a nyúlfit, ezen kívül sóbors, balzsamecet, negyedtucat koktélparadicsom, szerintem max. 10 perc telt el, mire kapott némi zúzott fokhagymát, meg egy doboz főzőtejszínt. rottyant még egyet, mintha egy végső elhatározás előtt, majd összebarátkozott a tésztával, s eme kapcsolatot a parmezán szentesítette. egy korty mogyorós vodka, oszt jó étvágyat. zseniális.

201. [tulajdonos]: 2021-06-10 04:42
tegnap bátorra ittam magam és felkerestem KS-t. már az hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy fb-on nem találtam. a honlapon viszont a kórus adminisztrátorának elérhetőségeit igen, előbb tehát vele beszéltem, ő adta meg KS számát. két csöngés után felvette, egyből felismertem a hangját, hiába telt el húsz év és ő is egyből tudta ki vagyok, hiába fordultak meg azóta több ezren a keze alatt - KS pazar karnagy, egyetemi docens, a Magyar Rádió Gyermekkarának előző vezetője, nemzetközileg elismert szaktekintély. mondtam neki, hogy az emberélet útjának felén, ahogy mászok felfelé a Maslow piramison, belémnyilalt az énekelhetnék és hogy blabla. szívesen lát, sőt örömmel, mondá, habár ő még nem tudja, de a cigi miatt jól le fog baszni, de nem számít, az viszont igen, hogy este elmegy a vízszerelő, oly sok év után, közösbe kornyikálni. sallala.

200. [tulajdonos]: 2021-06-07 19:12
többet nem fogok itt politikával foglalkozni, egyetlen egy dologról szükséges még szót ejtenem, arról, hogy mennyi 540 milliárd forint. a számítások csak hozzávetőlegesek, nem vagyok közgazdász, az érvelés nem teljesen valid épp ezért, csak azt szeretném láttatni, hogy mi mennyire arányos. mindent a mai dollár árfolyamon számoltam.

tehát az idei becsült magyar gdp: 342.7 milliárd dollár.
a tavalyi egyhavi medián kereset, az egyszerűség kedvéért 10 millióval szorozva: 11 milliárd dollár.
540 milliárd forint: 1.9 milliárd dollár.

hétköznaposítsunk. a család évente 342 egységet keres. az én havi fizum 11 egység, ennek 17.3%-a az 1.9 egység, forintosítva kb. 1800 forint, napi leosztásban, egyhavi cigipénz. a dolog pénzügyi oldalát tekintve tehát ekkora az az összeg, ami miatt most rinyálunk.

199. [tulajdonos]: 2021-06-07 18:19
a helyzet szomorú és kilátástalan. magamat elhelyezni a politikai sokszínűségben nincs okom, sőt, abból, amit az eddig eltelt idő alatt tapasztaltam, annyit tanultam, hogy az ember politikai mihezhovatartozásáról beszélni nem érdemes, mert az csak arra jó, hogy elidegenedjünk egymástól, gyűlölettől szikrázó szemellenzővel tekintsünk a másikra. pedig azt gondolom, hogy egy eredményesen funkcionáló társadalomban nem csak összeegyeztethetőnek kellene lennie akármelyik kettő (vagy több) (politikai) nézetnek, de összeegyeztetendőnek is. két természetes személy között a politikai diskurzus alapjának pont annyira kéne semlegesnek lennie, mint annak, hogy te a bort szereted inkább, míg én a sört. mert arról van szó, egyéni szinten, hogy a habitusom, tapasztalataim, gondolkodásom, az elveim milyen létező politikai irányzatok felé sodornak. tehát, hogy a véleményem hogyan és hova integrálható. márpedig a véleménykülönbség tényétől nem lesz a másik ember automatikusan geci, csak abban az esetben, ha konkrétan, érdekből, előre megfontoltan árt nekem.

fogalmam sincs arról, hogy ki a "hibás", ha van ilyen egyáltalán. az viszont biztos, hogy tanult viselkedésminta ez az egész cirkusz a magyar társadalomban. ameddig azt tapasztaljuk, hogy a parlamentben érvek helyett, szakmai alapú együttműködés és viták helyett a személyeskedés határozza meg az ülések alaphangulatát, a helyzet változatlan marad. szintúgy, ameddig megélhetési politikusaink lesznek. jelenleg se olyan párt, se olyan politikus nincs a láthatáron, ami, vagy aki hitelességgel lenne megvádolható. finoman szólva az összes politikusunk "flexibilis", mivel első sorban karrierista és nem elvi érdekekből politizál. kg pl. liberális köpenyben, de populista módon kommunikál. [minden, amit a hatalom csinál, az van rajta sapka, nincs rajta sapka. pedig ez nem ilyen egyszerű. ha viszont valaki azt mondja nekem, hogy ez ilyen egyszerű, akkor ez az ember hazudik]. a jobbikból lassan szociáldemokrata párt lesz. gyf megváltó szindrómás, ov-val nem tudom, hogy mi történt, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy valójában sgy a daddy-je. amúgy tökmindegy az egész, szerintem csak annyit kéne észrevennünk, hogy a politikusainknak nincs semmiféle hitük, se megvalósítható gazadasági programjuk, csak annyi, hogy bérből és fizetésből élnek, amiből szeretnének valamilyen tőkét kivenni, hogy aztán azt fialhassák, ha a ciklusuk egyszer véget ér. ilyen emberek közül engem egy se képviseljen.

ja, ajánlott irodalom Réz Andrástól az Orr c. könyv.

198. [tulajdonos]: 2021-06-06 11:50
jól van Stan, ne lovald bele magad...

de Stan belelovalja magát, mert a mind egyéniségek közül egy azzal a szlogennel vértezte fel magát, hogy "nagy kínai egyetem helyett nagy kínai mesecsöcsöket". nemtom, az lehet, hogy kevésbé lett volna vicces, hogy "kutatás helyett pornót", vagy "éljen a nemi erőszak". nem vagyok jártas a témában, de a bevillanó képek alapján nekem az a sugallat ugrik be, hogy meg lehet erőszakolni egy nőt, hiszen előbb vagy utóbb úgyis elkezdi élvezni a "ribanc".

de amúgy nem csak ezt adták nekünk a kínaiak, hanem pl. Magyarország mindig is kedvelt (és engedélyezett) célpontja volt a kínai turistáknak; az köpje le az első kínait, aki nem vásárolt még az üzleteikben valamilyen terméket az átlagos piaci ár alatt. plusz nem főznek szarul. ezek csak az általánosan ismerhető dolgok. persze az is érdekes, hogy a fiatalember, meg az összes többi birka miért nem köpi magát arcon, ha a ruházatának nagyobbik része minden bizonnyal kínából származik, ahogy a telefonja és a laptopja is.

másként: ha a kínaiak nem, akkor a lengyelek miért igen? hiszen már a spájzban vannak, válassz ki otthon 10, élelmiszerboltból származó terméket, garantálom, hogy a fele Lengyelországból jött. ja, hogy azérmer Polak, wegier dwa bratanki? ugyanmár, üzletről, gazdasági kapcsolatokról, pénzről van szó, ahogy a kínaiak esetében is. szóval megint csak arról van szó, hogy "ezek" akarnak ide kínai egyetemet, kiárusítva a hazát, stb. meg az is tény, hogy hosszú volt a bezártság, tuti hatalmas buli szidni valakinek az utcán az anyját, becsmérelni az oktatási-kutatási színvonalát, meg magyarosan jó keményen bebaszni a haverokkal, ha adódik végre alkalom. nettó gyökerek.

Stan off.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2021-03-14 07:31 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-07-26 03:14       ÚJ bírálandokk-VERS: Köves István VIRÁGÉNEK
2021-07-26 00:16       ÚJ bírálandokk-VERS: Gyurcsi - Zalán György map error
2021-07-26 00:00       ÚJ bírálandokk-VERS: Bátai Tibor hozsánna
2021-07-25 21:48   Napló: Hetedíziglen
2021-07-25 17:54   új fórumbejegyzés: Kiss-Teleki Rita
2021-07-25 17:35   Napló: Minimal Planet
2021-07-25 16:19   Napló: Minimal Planet
2021-07-25 14:36   Új fórumbejegyzés: Kiss-Teleki Rita
2021-07-25 14:36   Új fórumbejegyzés: Kiss-Teleki Rita
2021-07-25 14:36   Új fórumbejegyzés: Kiss-Teleki Rita