DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2840 szerző 37649 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Ketykó István
  Páros (álom) szonett
Új maradandokkok

Gyurcsi - Zalán György: évi rendes
Szakállas Zsolt: TURBO
Szakállas Zsolt: A VISSZATÉRÉS
Albert Zsolt: Zongorista
Franczen Bea: Nagyi
Pataki Lili: Tiszta
Szilasi Katalin: Vezetőszáron
Szőke Imre: a repülős játék balladája
Tóth Gabriella: a vigasz
Kosztolányi Mária: reinkarnáció
FRISS FÓRUMOK

Bánfai Zsolt 1 órája
Szakállas Zsolt 2 órája
Nagyító 3 órája
Bátai Tibor 7 órája
Tóth János Janus 9 órája
Albert Zsolt 9 órája
Gyurcsi - Zalán György 10 órája
DOKK_FAQ 19 órája
Karaffa Gyula 1 napja
Vezsenyi Ildikó 2 napja
Gyors & Gyilkos 2 napja
Szilasi Katalin 3 napja
Franczen Bea 4 napja
Farkas György 4 napja
Pálóczi Antal 4 napja
Bősz Miklós 5 napja
Tóth Gabriella 6 napja
Czékmány Sándor 6 napja
Bara Anna 6 napja
Kosztolányi Mária 7 napja
FRISS NAPLÓK

 Minimal Planet 1 órája
Ötvös Németh Edit naplója 2 órája
Ingrid 2 órája
PIMP 3 órája
nélküled 9 órája
ELKÉPZELHETŐ 10 órája
Hetedíziglen 21 órája
Zúzmara 1 napja
Kicsi Ólomkatona 1 napja
leállósáv 2 napja
Juli 2 napja
Gyurcsi 3 napja
Bátai Tibor 3 napja
mix 3 napja
Szőnyeg 4 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: az univerzum szélén
Legutóbbi olvasó: 2021-05-16 16:09 Összes olvasás: 13333

Korábbi hozzászólások:  
192. [tulajdonos]: 2021-05-07 20:21
marad a sötét űr.

191. [tulajdonos]: 2021-05-06 08:07
youtube

ki nem állhatom elon muskot. mióta fodrászhoz jár és öltözködik, nem nézem meg pottyondi edina videóit. amúgy sem mond már semmi újat. akvárium timelapse igen, erdőben vadkempingező őrültek igen, jordan peterson igen, simon sinek igen. puzsér még véletlenül sem, beképzelt megmondóemberek eleve semmiképp. asztalosok igen. a tourette-es lány nem, szegény nem tudom, hogy érti-e, fétistárgyat gyárt magából. mostanában roma army, zsánerem a szép és meggyötört nő. giorgione receptek igen, de itt vonatkoztassunk el a prezentőr személyétől, kizárólag a produktum, semmi esetre sem a nárcisztikus faszkalap. dekoltázson vásárolt nézettség sosem. aglio, olio igen, minden, mi pasta, s szem, szájnak ingere; szerintem én vagyok a világon az egyetlen, aki látta az összes carbonara videót. transzgenderek, genderfluidok, nonbinárisok. politika soha. covid kizárva. ted talks néhanap, dog named stella, ha adja az alkalom. tavaly óta lefogyott az alkarom.

190. [tulajdonos]: 2021-04-19 05:40
most leltem rá giles corey 2015-ös albumára, eddig két számot hallgattam róla és azt mondom, végre, valami zene. kevés zenét hallgatok, mert a zenéhez tartós csend kell, de az ritkán akad. ebből következik, hogy kevés zenét is találok, évente kb. két albumot. a tavaly felfedezettje georgia anne muldrow, aki mindenképpen súrolja a géniusz kategóriát, habár amennyi zenéjét szeretek, pont annyit nem, de ez nyilván azért van, mert valaki vagy műfajszimpatizáns, vagy nem. mindegy, amikor a jazz felé mozdul el, azt eléggé bírom. egy-két hete kikerült a youtube-ra szellemmódban a következő albuma, egyelőre csak egy szám hallgatható, gondoltam mifene, türelmetlenségemben nekiszaladtam a torrentoldalaknak, nem nyert, az official szerint majd május 21-én jelenik meg a lemez. várni kell.

189. [tulajdonos]: 2021-04-17 06:15
cigi, kávécigi, cigi, arcmosás, kézmosás, fogat minek, mindjárt megint cigi, habár egy pohár illatos olaszrizlinggel folytatom a napot, ha már az orromat kifújtam, a pofámat is kimoshatnám, de akkor meg várni kell, hogy a mentolos íz elillanjon és ne zavarjon a borban. a tegnap íze mindig kimoshatatlan, mondom az ellent, ahogy általában, talán ezért vagyok belebuzulva a paradoxonokba, melyek között vannak igazán elgondolkodtatóak, pl. a monty hall, amit majd valamikor elmondok, ha gyártottam köré filozófiát; vannak viszont egyértelmű faszságok is, a boríték paradoxon mondjuk, amely így szól: két egyforma borítékban cash van, az egyikben kétszer annyi, mint a másikban, te egyet húzhatsz, s ha már választottál, megkérdik, hogy tuti-e, nem akarsz cserélni? és a kérdés az, hogy mennyi esélye van annak, hogy mégis a másik rejti a nagyobb összeget, hát fifti-fifti, nyilván, de az ellenérvelés úgy szól, hogy "ha már így adod nekem ezt a szemét lehetőséget, öreg, akkor aszondom, hogy mégiscsak váltanék, hiszen a másik boríték várható, vagy átlagértéke 1.25, ha annak, ami nálam van 1, mert ha a felét húzom, az ugye 1/2, ha a kétszeresét az 2, és ha ezekre fifti-fifti esély van, akkor 0.5*1/2+0.5*2 az 1.25, vagyis nyerek" na ja, de ha ilyen módon gondolom, eleve akármelyik húzás átlagértéke nekifutásból 1.5, ami meg az 1.25-nél több, szóval tökmindegy, mert mind egy, hehe.

188. [tulajdonos]: 2021-04-13 14:43
délután 2. mostanra sikerült rábírni magamat, hogy megmozduljak, néhány órája elfogyott a cigim. egyúttal reggelit is vettem: vodka&sör. egy hete nem dolgoztam semmit, egy hete nem fürödtem, büdös vagyok. megint kezelhetetlenül sok van a fejemben, csapongok. az csak bizarr vicc, ámde igaz, hogy a párhuzamosok a végtelenben találkoznak; a gondolatritmusom ilyen, párhuzamosan futnak a szálak, megoldatlanul sugarasan szétrobbannak, majd, mintegy örök körforgásban, újra egymás mellé rendeződnek. ideje lenne összeadni az egymegegyemet, de még mindig abban hiszek, hogy nem mindegy, hogy honnan nézünk valamit és az sem mindegy, hogy hány szempontból vizsgáljuk meg. a hallucinációkat leszámítva simán lehetnék skizó. de szerintem tévednék. plusz az orvosok is tévednének, egész egyszerűen nem létezik olyasmi, hogy skizofrénia. a gyógyszeres kezelést meg eleve hagyjuk. kizárt. Nash is, amúgy egyedül oldotta meg. gyógyszerek után, de nélkül.

érdekes, hogy nem vagyok dühös. pedig ez az új, meglepő, letaglózó információ, főleg, ha részleteiben is belegondolok, tombolást váltana ki, fogaknak csikorgatását, rombolást, erőszakot. csak azt érzem, hogy szomorú vagyok. kismezei írta abban a gyönyörű versben, hogy az "évek szakadéka". itt a tettek szakadéka dominál, tetteké és nem tetteké.

kismezei volt amúgy, akivel kb. kétszer találkoztam, de már előtte is szerettem. lehetett rá figyelni, ha tudunk arra figyelni, aki halkan beszél. hát szia, kismezei, sörözzetek egyet záporral. röhögjétek ki, szeretettel, az egész ittragadt, nyomorult bagázst.

ha nem lennék depressziós, vagy éhes lennék, levest főznék.
187. [tulajdonos]: a mai Petri2021-04-13 07:03
[Lépcsők]

Hat lépcső lefelé. 124-szer megyek le ezeken a lépcsőkön. 124 napja lakom itt. Barnára festett ajtó, alacsony. Ha belépsz, mögötte alattomos-hirtelen szöknek fel a keskeny falak. Hajdan raktár lehetett. Öt méter magasan függ a mocskos mennyezet. Fordulj hátra: a salétromos falon poroló. A fal felső harmadán még napfény: virágpor színű háromszög; az árnyékos felszín szürke-sötétzöld síkidom. Délelőtt tizenegy óra. Számok: arányszámok, óra-számok, felsorolásokkal kapcsolatos számok.

Ujjaim száma, cigaretták száma a majdnem üres dobozban. A számok összekötnek különböző dolgokat. Éveink száma lépcsők számával összefügg. Vagy összefügghet. Megint mások a névszámok [?], házszámok, igazolványok száma, lottón megtett számok. A számok misztikusak. Figyelmeztetnek arra, hogy a világ eredetileg egy anyagból alakult ki. Örömeink anyaga, szenvedéseink anyaga: egy. És a sok nem egyéb, mint az egy megismétlései.

Egyszervolt, hol nem volt

Egyszer volt

és nem lesz soha többé

Egy szép

napon

186. [tulajdonos]: 2021-04-12 13:02
sztem nem olyan konnyu megitelni, hogy valami eppen narcizmus, vagy sem, mindenesetre a csavo, aki mindezt osszehozta legalabb annyira narcisztikus, mint az altala pellengerre allitottak, hiaba pontosak olykor a meglatasai.


185. [tulajdonos]: 2021-04-12 09:55
gondolom sokan látták a John Forbes Nash élete alapján készült elhalivudidealizált filmet, amiben esik némi szó a játékelméletről is, a paranoid skizofrénia mellett. konkrétan a kocsmai jelenetre gondolok, ahol az összes pasi a jónőre próbál rárepülni, pedig ha egy kicsit megmozgatnák a szürkeállományt, akkor rájöhetnének, hogy a manőverezés eme formája egyikük számára sem előnyös.

hasonló jelenség fedezhető fel a nyíltkalitkás tartású papagájaim viselkedésében is. nem látták a filmet, meg eleve, papagájok, alapjáraton nemokosak és ez fel is tűnik akkor, amikor mindketten az attraktívabb helyen lokalizálható itatóból szeretnének fogyasztani. van kihelyezve egy másik, tökugyanolyan itató, de ők mindenképpen azon vitatkoznak, hogy ki igyon az általuk jobbnak tartott edényből, szóval egyikük sem iszik, max. kikortyol egyet, amíg el nem kergeti a másik.

az ő mentségük az, hogy papagájok, a Damjanich utcai Spar vásárlóinak viszont nem tudom, hogy mi. mármint basszus, ha minden eszközzel rendelkezel ahhoz, hogy ne szopasd meg magad és a másikat, akkor miért nem élsz a lehetőséggel? a szerencsétlen (vagy ostoba) kialakítású üzletben nem egyszer előfordul az, hogy szó szerint a bolt végéig áll a sor, mivel a t. vásárlók a két szélső, könnyen megközelíthető kasszához állnak be, a belső, lökdösődéses-pardonozásos-odanindzsázós kasszát viszont kerülik. néhányan idegesek, mert sietnének, vagy közel állnak a tömeg okozta pánikrohamhoz, de a legtöbben végül is a kényszer öttízpercre eltűnnek a facebook-insta-tiktok bermudaháromszögében. odakint viszont a benégyzetrácsozott tömeg tombol, lévén, hogy lassú a fluktuáció.

184. [tulajdonos]: 2021-04-11 15:19
sajnos az a helyzet, hogy nincs matematikai megoldás arra sem, hogy elrákosítottalak és eltékozoltalak. hiába edukáltam ki magam, hiába vagyok azzal tisztában, hogy mire van szükségem. hiába nézem meg naponta 10-szer a tinderes profilod. korábban rettentően felbaszott volna, hogy te ott, most már ez sincs. szomorúság és gyász van. a hiányod van. annak a tudata van, hogy más vagy és máshol vagy, lokálisan kurvára közel, de megközelíthetetlenül távol. semmiben sincsen Isten, közelebb kerülök G.-hez, közelebb apámhoz, aki teljes erejével azon volt, hogy elpusztítsa maga körül a világot, annyira gyűlölte és annál is jobban gyűlölte saját magát benne, mivel ő is eltékozolt és elrákosított valamit, ami számára volt pótolhatatlan. teljes mértékben megértem.

183. [tulajdonos]: 2021-04-11 14:56
nézőpont kérdése. iszonyú pszichopata megoldás lenne, ha az ember az összes élethelyzetben pl. a matekra hagyatkozna, viszont vannak olyan érzelmileg zűrzavaros szituációk, amikor igenis segítség lehet az, ha valamilyen látszólag oda nem illő eszközt használ mankóként. már fáradt vagyok és levert, szóval nem fejtem ki a Monty Hall paradoxont, utána lehet nézni, de alapvetően arról szól, hogy néha érdemes megváltoztatni azt, ahogyan döntünk. tegnap jutott eszembe egy eset, amikor hasznát vehettem volna Monty Hallnak, de nem tudtam róla, meg eleve, másként válaszoltam volna a kérdésedre, hogy miért nem törlöm ki azokat a kibaszott képeket, ha egy kicsivel tökösebb vagyok és meg tudom mondani, hogy szeretlek és tévedtem és segíts kikeveredni valahogy ebből a kalamajkából. dehátnem. se tízpari, se jézus. csak a dac.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2021-03-14 07:31 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-05-16 19:03   Napló: Minimal Planet
2021-05-16 18:40   új fórumbejegyzés: Bánfai Zsolt
2021-05-16 18:39   új fórumbejegyzés: Bánfai Zsolt
2021-05-16 18:29   Napló: Ötvös Németh Edit naplója
2021-05-16 17:59   Napló: PIMP
2021-05-16 17:58   Napló: Ingrid
2021-05-16 17:58   új fórumbejegyzés: Szakállas Zsolt
2021-05-16 16:44   NAGYÍTÓ /Vezsenyi Ildikó:műélvező/
2021-05-16 15:48   Napló: PIMP
2021-05-16 15:15       ÚJ bírálandokk-VERS: Vezsenyi Ildikó Öreg szem és lírai, a vége de lírium