az utca hosszában sáros,
keresztben fénynyaláb
táncol egy apró tócsán,
az utcán hosszában
van a szabályos járat,
keresztben veszélyes,
a gödrökben könnyen
megbicsaklik a láb,
kitörik a cipő sarka,
minap láttam egy
ragyogóra suvikszolt
barna negyvenötöst,
talp nélkül sietett,
szürke zoknija sarkán,
jókora lyuk virított