Az a béka úgy néz....
a házfalra néz.
az eső most
kengurulábakon szökken el
tova,
valahova.
Homokszemcsék,
aszott tetemek.
Kiégett öregek
ássák el
unokáik tetemét.
A pufókok most
vattacukorral
küzdenek,
és mégis mindig,
éheznek most is.
S bitófa lett,
girhes kolera,
minden tanyasi
szűzlány.
Mint zafírok..
a trágyában.
Forró van.
Aszály az agyakban,
lelkekben.
Valaki remél
remélem.
Valaki
esőtáncot jár:
infantilis hazudozó.
Táncol, lebeg,
nyűglődve remél.