Nem hagyom
Nem hagyom
Felőrölnek. Ha hagyom.
Kövek közé tömnek, nagy malomkövek közé.
Őrölnek, koptatnak. De belőlem nem lopnak!
Nem hajlok, csak pattanok, mint a keményfa. Mint kovácsoltvas, izzó tűzgömb.
Felőrölnek, gyújtanak! Ha hagyom.
Ölnének, perzselnének, izzó ólommal bélelnének!
De csak forróbbra hevítettek. Perzselem a perzselőt, s az izzó ólmot elemésztem.
Felőrölnek, gyújtanak, sárral dobálnak, s tipornak! Ha hagyom.
A sár lepereg, s ki tiporna? Te? Jöjj, kelj velem birokra! Sápadt féreg, árnyék lény! Halálod most meg leled, mert nem hagyom!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Látja, nevetek! (Budapest, 2011. 10. )
Kiadó: Aposztróf
Feltöltés ideje: 2011-08-15 21:44:06
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-15 22:17:57