Szólítás
Hány szelíd, jámborult óhaj akart
menekedni, mint tavasz, mint múlt nyár,
de csak ősz multán, mint tél eszmélt:
az elmúlás nem szép.
És az én mesém az egyszervoltban
hányszor keresett természetet a csillagok felett.
De csak a hulló ősz, a tél eszmélt:
az elmúlás nem jó, nem szép.
A tavasz, a nyár fönnakadt
a Göncölszekér mesén,
mint örök nem igaz,
elérhetetlen nem mulandó vigasz.
S mint távolság vágy
pontban maradása
úgy ért most minden ősz, tél
jövendő múlása.
Törlődött Göncölről a virág, a cseresznye.
Az utánuk vágy elenyész.
Kevéske mesém itt maradt.
Ezzel a kevéssel szólítalak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.