Ittas halak a síkos üvegtálban.
Valami távoli, elszennyezett tengerből,
Kerültek hozzánk.
Anyám szerint
Hálásnak kéne lenniük
A fehérboros pácért.
Erős fűszerek aromája a levegőben,
Mintha női combokon araszolna fölfelé az ember.
Salátalevelek és sercegő napfény.
Hálás vagyok zöld szemeid ismeretéért,
Hogy megtudhattam,
Merre rejtőzik júniustól
Egész márciusig a tavasz.