bolhapiac
rninek
igazából nem tudok mit kezdeni az apró tárgyakkal
mütyürökkel még ha összességük kavalkádja engem
is lenyűgöz valahogy mindenemet elhagyom
de persze én is szeretek dobálózni másoknál
a babbal tömött állatfigurákkal jellemzően
még sincs kedvenc tárgyaim halmaza
vagy csak csekély számú
törekszem a funkcionalitást előtérbe helyezni
szükségszerűen könnyen pótolható tárgyakat használok
vonnegut valamelyik regényében olvastam
azt a kifejezést hogy „társalgási apropó”
amit egy kis műanyag táncoló hawai figurával
illusztrált amelyik ha megnyomod a gombot
a zene ütemére ringatja a csípőjét
nálam például nem tudunk tárgyakról beszélgetni
mert mint említettem mindenemet elhagyom
ezért számomra akár különleges kihívást
is jelenthetnének a bolhapiacok hogy
újra szert tehessek az elveszettnek hitt tárgyaimra
vagy megkíséreljem másokkal helyettesíteni azokat
de sajnos kissé lelomboz a dolog hiábavalósága
hisz úgyis megint elhagyom
ám így a bolhapiacok
az örök kirakatüveg előtt való bámészkodást jelentik
visszaemlékezést egyes tárgyakra
amik az enyémek is lehettek volna
vagy csak nagyon hasonlítanak rájuk
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.