Miféle elme?
Miféle elme ke-
verte ki
a perzselő
Budapest terei-
nek a színeit? A város
béke-dúlt melegét
érzi a torkom. A
meszes-ég úgy dörög, ahogy
az éjszaka-város köhög,
krákog. Akár a lángoló torok,
a szétdobált terek
és az önmagában
csalódott lelkiismeret.
Csillagok hazudtak fénnyel teli jövőt:
ködfelhőben az éjszaka.
Budapest lassan levetkőzteti magát.
A mindennapi füstködfakóság,
miként a füstbomba, a szembe mar. –
Reszket a lég, mint ahogy reszket e
berekedt vidék:
városi tereken padok,
kukák, szökőkutak,
és plakátok – rátok
aggatom nedves szemekkel
az aggodalmaim.
Vízcsepp és bogárka; növény s térkő
kérdi: "Miféle elme szült
e helyre hontalanságot?"
Csakugyan, milyen elme volt?
Biztos, hogy ily világot álmodott?
2007
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.