Résnyire
Hang: Jó reggelt, kedves Don Quijote!
Lovag: Dögölj meg!…
Virrad.
Először a kredenc.
Majd a kemence.
Sárga, aládúcolt vályogfalak,
s lassan,
hűvös tárgyilagosságban,
előregyártott elemeivel
a homályból kiszakad
a szoba,
a Körülhatárolt Intim Szféra.
Benne: ágy.
Rajta: ébredés a hajnali fényben:
magánszám.
„Szarul nézel ki barátocskám!”
- motyogom, afféle biztatás gyanánt.
Pedig mekkora éjszaka volt!
De a Hős most a legpőrébb,
dolgozik a sok lőré
meg a cefre.
Habzó Kínok Eledele,
én! Sötét lobogó vagyok
félárbocon.
Vereség, magyarázkodás:
csak egy nő kellett volna,
hosszúcombú, (vagy molett)
kit összetörne a bennem
megkövesedett vágy.
Párnámra hullna
- virágok közé -
elnehezült feje.
Talán a pincérnő. Színhús.
Bimbói átszúrták a kék blúzt…
A többi: távoli, elnagyolt foszlányok
fényt kapott emlék-kópiákról.
A nagy pohártársak! Színjáték
és szöveg: a szociális körülmények
szociálisan körülmetélnek…
És erre valaki fizet.
Mire futja még? Semmire.
S mint mindig,
csak a kemence, a kredenc,
és a résnyire
aládúcolt szemhéjakon át
aládúcolt falak merednek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.