Régi költők mai kérdései
Berzsenyi
A szent poézis néma hattyú?
Múzsák, Charisok, aether, tündér ambrosia,
Elysium myrtusligetinek szent hona,
Lollim barna szemének igéző mosolya,
Mindez a szépség csak tünemény,
múló idea?
Mint a kis nefelejcs
enyész?
(Megáll az ész.)
Hölderlin
Ínség van, mivégre?
Költők, aranykor, Diotima nincsenek.
Tó tükrén szűzi fény, köd nem remeg.–
Csak én vagyok ilyen
Nosztalgikus?
Az istenek hallgatnak…
Beállt a kuss?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-26 08:33:46
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-26 09:18:01