Tabula Rasa
Tabula Rasa
Mindent tiszta lapra írni, gyöngybetűkkel:
Rendezettnek tűnjön, ami teletűzdel,
Teleaggat aggályokkal: üvegdíszek
Egy kiszáradt fenyőn. Talán ebben hiszek,
Igen.
Az élet minden új erjedése,
Újabb sarjadása:
Tabula
rasa.
Csak én vagyok vésve hagyott
Ütött-kopott, penészes kőtábla.
Rajtam tanyáznak gombatelepek,
Bogárürülék és békanyál fedi
Tiszta Lapomat.
Öntudatom fejszével
Hasogat.
Az Öntudat, a rettenthetetlen,
Kétszeresen szüntethetetlen:
Én, és a Tudatom.
Ez,
Igen ez
A szavakkal és savakkal
feloldhatatlan
Gondolat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kortárs Verstár