selyem
már semmilyen érzelemben nem veszek részt
langyossá tett ez a felboncolt teremtés
s a végtagjaim mint fáradt balerinák
bennem oroszlánokat szelídítenek
folyton újragondolt jelenlét a világ
és Isten félregombolta a lényeget
hasad az ég szürke felhők csavarják ki
szennyes ingüket megázom s a közössé
tett légben szeretkeznek a molekulák
arra vagyok jó mit mások elvégeztek
a múlt felvarrásait bontogatom ki
míg a jövő mozdulatát körüllengi
egy félreeső létezésben megváltom
magam körülöttem szépen múlik minden
a föld szemhéján lassan apad az álom
pirkad s a lét feltámasztja a tegnapot
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-13 22:12:42
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-13 22:12:42