A fészekhagyó
szükségem lett volna erre a nyárra, szükségem,
hogy az elásott tojást megtaláljam, amelyből
madárnyi madár bújt volna elő, de nincs már
szükségem az édes-tojóra, a halk csipogásra,
mert kell az egyszerű repülés, nem lehetek
fészked. nincs ideje költésnek, nincs ideje
az ősz-öregnek, a nap ízű nyálnak, amit apró
csőrök várnak, tátognak és tátognak, míg
elszárad a nádas, de mégis: szükségem van
az elszáradt falevélrakásra, a hosszú repülés
után legyen hova lehullani, pattanni, mint
egy mókus ejtett-makknak, elférjen a tél is.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-15 13:19:53
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-15 13:22:22