Leveted magadról valaki más
begombolhatatlan ingét.
Vitorlák szélárnyékába húzódsz.
Átöleled a folyót
és az áradó víz önfeledten
rohan a vesztébe:
sziklafalról zúdul alá.
Isten a tenyerén hordoz:
e megnyugtató
gyengéd érintés
az elkerülhetetlen vég
kudarcával kecsegtet.