felejtés
véres emlék hasal az
út közepére, forró talajú betonra,
hogy csapja szét egy kocsi,
egy tehervonat, vagy falusi
paraszt traktor
gondtalanságba
merülne átkozott,
szegény feje,
még jó, hogy hajnaltájban
teljesen zajtalan és kihalt
a hatos út
csak néhány lassú busz
zavarja meg e csendet,
s késlekedve figyel fel
rá a halál kaszájával
az emlékre
egyáltalán nem jó semmi
ezen a rohadt hajnalon
-e vérben folyó hajnalon-,
nem akar összejönni semmi
pedig mennyi mindent
akart e rongy életben még tenni,
miközben vele vannak társai, s szeretet
uralja szívét mások iránt
pláne még ha őt is szeretik,
mint kis csecsemő szereti
édes szülő anyját,
s szíve hangja
nélkül szarul érzi magát
néha csak ennyi kéne
Egy szerető, mély szívdobbanást hallani,
hogy a lélek megnyugodjék
S nem csak kutatni, de megtalálni is
e drága kéjt
alkonyatig hasal e rossz emlék
fejemnek kihűlt helyén, s rágja
El nem akar múlni, szakadékba zuhan,
majd saját magát visszarántja
Mély fiókba nyúl és eltakarja
arcát az öngyilkos, véres emlék
Kést talál, mit magába ránt,
csakhogy elérhesse halála: a felejtés
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-28 18:44:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-28 18:44:57