A humanizmusban isten-ember
viszonylatban eldőlt, hogy az
ember a győztes, holott
a középkorban még
az se volt eldöntve, van-e
verseny, vagy nincs.
A vita rövidre lett zárva,
a megmérkőző felek távolra
kerültek egymástól, a csata
elhalasztva, száműzve.
A címvédő az ember,
a kihívó isten. Ha
döntetlen van, mi nyerünk.