A reménytelenek szerelme
A reménytelenek szerelme vagyok én,
haldokló lelkem ül körük kellős közepén.
Egyre szűkül az, mint romlott ér,
s a távolban egy óra metronómja
mutatja szívem vele azonos ütemét.
Rozsdás ő, elhasznált szemét.
A reménytelen magány
vándorcirkusza vagyok én.
Bús életem kenyerére kenne békét,
ha tudna, a szél.
De el nem hagy e harmóniátlan gyötrelem,
még belőlem jól nem lakott.
Élősködik bennem,
pedig tudja, tudja jól, hogy romlott hús vagyok!
Könnyeim bor nedűjeként itatják,
s irányjelző táblák mutatják helyes útját,
de ő mintha direkt: eltéved!
- Tán már részeg, s aludni vágy.
A reménytelen szerelem maga vagyok én.
Haldokló lelkem a kör,
s egyedül ül saját közepén.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-31 16:20:48
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-31 16:20:48