ajtózár-őrület
mint rég eldobott cigicsikk,
vagyok én olyan
elszáradt, korhadt tobozok
mutatják az utam
cigicsikkekre rálépnek szemét,
dühödt emberek
közben sorsom -makacs sorsom-
borús képembe nevet
-senkit sem lelnek
maguk mellett
e gyöngy szemek-
tiport macskák csak
a szanaszét-úton
belük szétfolyt rég,
messziről kiszúrom
bokrok meg mellettem,
s hűvös tavasz
kövek a poros út mentén
gyors-menésem hangtalan
hazaérve kulcsom
rakom kis lyukú záramba
ajtót nyitogató ember vagyok,
egy magányt rügyező fás tavaszban
-miben nincs többé remény,
s kettétört bánatom ölöm belé-
egy perec roppanása zavarja
meg most fülem
s könnyen rájövök:
már minden kis zajt meg akarok hallani,
hogy tereljem rólad átkozott figyelmem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-25 12:14:28
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-25 12:15:55