NAPLÓK: Hetedíziglen
Legutóbbi olvasó: 2024-05-02 20:07 Összes olvasás: 2627002603. | [tulajdonos]: zsámiska | 2020-06-04 20:49 |
Kláriiiiiiiii!
Szerintem Tollharisnya néni megette a zsámiskát. Megnéztem a neten megtaláltam, hát az egy étel. El fogom készíteni szombaton. Ez egy irodalmi oldal. Akkor együnk. Megemlíteném Krúdy Gyulát a miheztartás végett. :)
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni. Míg a krumpli fő a túrót összetörjük villával, majd az apróra vágott kaprot belekeverjük, a vajat megolvasztjuk, és a kolbászt, szalonnát megpirítjuk. Mikor a krumpli megfőtt, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet (liszttől függ, hogy mennyit kell hozzáadni, a galuska állagánál picit folyósabbnak kell lennie). Mikor elkezd puffogni, akkor leveszük a tűzről. Egy nagy jénai vagy kerámia tálat veszünk elő, és abba galuskákat szaggatunk: a két kanál segítségével és a vajjal. A kanalakat belemártjuk a vajba, utána pedig az egyik kanállal kiveszünk kisebb mennyiségű krumplis masszát, a másikkal lehúzzuk azt. Ha leraktunk egy réteg krumplit, akkor tehetjük rá a kapros túrót (nem muszáj kaprosat, én így szeretem). Addig rétegezzük így, míg el nem fogy a masssza és a túró. Mikor készen lett a rétegezés, a tetejére halmozzuk a pirított szalonnát és a kolbászt is. A tetejére rakhatunk tejfölt tálaláskor is, de közvetlenül is, ahogy kész lett.
|
|
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!