Ritka fillér
Madár se jár az öreg háza táján.
Néha kóbor macska kéreget,
s cserébe megesik,
hogy az elkap egy-egy egeret.
Szétmarcangolja a testét,
(ahogy embert az idő),
csak csupasz koponyáját hagyja,
a minap bukkant a hó alól elő.
Az északi szél az öreg csontjáig hatol,
odabent sincsen nagy meleg.
Drága tüzelő mellett
felmelegedni nem lehet.
A kamra majdnem üres.
Fél kiló kenyér jut két napra,
Hús, gyümölcs ugyan minek?
Foga sincs, amivel harapna.
Fürdeni csak néha mer,
fagyos teste szinte fáj.
Hol van az ifjonti hév?
Bizony-bizony messze már.
Nem jár madár az öreg háza táján.
Elfeledték a gyerekek.
Nyűge lett a világnak.
Így élnek-halnak emberek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-01-12 23:11:27
Utolsó módosítás ideje: 2024-01-12 23:15:43