NAPLÓK: Frady Endre
Legutóbbi olvasó: 2024-05-05 17:12 Összes olvasás: 104604Olvasói hozzászólások nélkül743. | Gyurcsi: szőlő | Frady Endre: szuhoj | 2018-11-30 10:31 |
Kedves Szepy!
Sajnos újabb elváltozás jeleit vélem felfedezni rajtad. Eddig csak lábadról tudtam, hogy gondjaid vannak vele, de most mintha az effeminálódás is kezdene hatalmába keríteni.
Ugyanis az asszonyi logika mondathat veled olyat, hogy egyszerűbb a vörösszőlő jótékony hatásait a szőlő közvetlen elfogyasztásával elnyerni.
Szepy! Gondolkodj! Ez megy ősszel néhány hétig, de mi lesz az év többi részében?!!!
A vörösbor tulajdonképpen szőlőkonzerv. Ráadásul többet tesz a szervezet számára elérhetővé a szőlőhéj és a szőlőmag fontos összetevőiből, mint az elfogyasztott és majdnem emésztetlenül kiürített szőlő.
Ahhoz, hogy ne így legyen, szőlőfogyasztáskor össze kéne rágni a szőlőmagot is, ami élvezhetetlenné tenné az étkezést.
Viszont, ha a bor készítésekor hagyjuk a héján leforrni, és csak azt követően préselünk, a héjából szinte minden kioldódik, ez látható a bor sötét színén. A magból nem annyira, de ezt lehet korrigálni azzal, hogy többet fogyasztunk belőle. Ez a szőlőnél nem oldható meg, mert magas a cukortartalma, én például attól meg el vagyok tiltva. A száraz vörösbor nem is tartalmaz cukrot, hiszen az erjedés során jótékony alkohollá válik.
Egyébként a száraz vörös ellentéte a nedves vörös, legalábbis vannak erre vonatkozó emlékfoszlányaim, és úgy rémlik, az se volt rossz. |
|
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!