DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2829 szerző 37154 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Machó Zsófia
  Apokalipszis
Új maradandokkok

Bara Anna: a csend árnyékában
Albert Zsolt: CELLAINFORMÁCIÓ
Bártfai Attila Márk: 5
Kiss-Teleki Rita: Veszekszem
Petz György: Arany appendix
Vezsenyi Ildikó: Zsoltárok helyett
Albert Zsolt: ELTÉVEDNI INDULOK ÉS HA LEHET BELÉD SZALADNI
Nyári László: aranyszajha
Albert Zsolt: HARAG
Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (XVl) (jav.)
FRISS FÓRUMOK

Vezsenyi Ildikó 7 órája
Ötvös Németh Edit 10 órája
Kiss-Teleki Rita 14 órája
Szilasi Katalin 16 órája
Magyar Éva 17 órája
Szakállas Zsolt 18 órája
Gyors & Gyilkos 1 napja
Petz György 1 napja
Tóth Gabriella 1 napja
Farkas György 1 napja
Csiki Melinda/ Melly 1 napja
Vajdics Anikó 1 napja
Albert Zsolt 2 napja
Bara Anna 4 napja
Kosztolányi Mária 5 napja
Bártfai Attila Márk 5 napja
Nyári László 6 napja
DOKK_FAQ 7 napja
Kiss Anna Mária 8 napja
Nagyító 8 napja
FRISS NAPLÓK

 történések 1 órája
Hetedíziglen 1 órája
EXTITXU-UXTITXE 7 órája
az utolsó alma 8 órája
az univerzum szélén 10 órája
fejlakók... 11 órája
PIMP 13 órája
Sorrento 16 órája
törmelék 17 órája
Bara 19 órája
Készül az album 1 napja
nélküled 1 napja
Conquistadores 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 1 napja
Etzel Mark Bartfelder 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: politikai szövegkörnyezet p.a.
Legutóbbi olvasó: 2020-05-25 21:48 Összes olvasás: 1464

Korábbi hozzászólások:  
4. [tulajdonos]: OROSZOK 1.2014-12-31 20:01
PUTYINI RETORIKA
A Civilhetes Németh Zsoltnak, a parlament külügyi bizottsági elnökének interjúját citálja az Indexből az alább linkelt poszton. Kiemelve, hogy "Látványosan romlott Magyarország külföldi megítélése az elmúlt fél évben, az amerikai-magyar konfliktusban megjelenő retorika pedig vészesen kezd emlékeztetni a putyini retorikára..." Mindehhez azonban ismerjük meg a putyini retorikát a "békeidőből" is!
http://civilhetes.net/…/nemeth-zsolt-ez-veszesen-kezd-emlek…
Az alább linkelt klipet a "békés Putyinról" minden gondolkodó embernek meg kell néznie! Íme így humorizált az orosz államfő német üzletemberek előtt ( miközben a diktátoroknak állítólag nincsen humorérzékük), s ilyen hangulata volt a Nagy Európai Üzlet légkörének!
Az állítólagos egyoldalú energiafüggőség "ennyire fájt" ezeknek a kihízott milliárdos német üzletembereknek.
Valójában ugyanis ez mindig kétoldalú függőség volt, hiszen a földgázért kapott pénzt az oroszok az EU-ban vásárolták el! Mintha a fuvaros, aki neked a szenet hozza (most csak mondok egy példát), egyben a te asztalos műhelyedben szerezné be magának a konyhabútort is. Így a szén árát mindjárt "vissza is adná", de még a termékedtől is megszabadítana.
Most ezt a piacot akarják az amerikaiak elkamózni az oroszok elől, hogy ők adjanak el gázt - palagázt - ez EU-nak.
S hol vannak az EU-hoz legközelebbi palagáz mezők?
Ukrajnában, ráadásul az orosz szakadárok lakta keleti területek alatt.
Az egyik USA alelnök fiának cége már a koncessziós jogot is megszerezte.
Van azonban egy komoly bökkenő!
Az USA majd feltehetően nem akar fejlett technológiát venni a gáz áráért az EU-tól, mert ő is olyat akar eladni a világpiacon, s akkor hiába kap az orosz helyett "amerikai" palagázt az EU, összességében véve rosszabbul járhat!
Nézzük tehát "a putyini retorikát" még ebből a "békeidőből", amikor az oroszoknak nem kellett attól tartani, hogy a NATO a német egyesítéskor tett ígéretét, miszerint a katonai szövetség nem terjeszkedik Kelet felé, Ukrajnában majd ismét meg akarja szegni. S lehetett még reménykedni egy komplex "egységes gazdasági rendszer" felé mutató, egyre kevésbé megosztott Európában, amely - tényleg - Heraklesz oszlopaitól (Gibraltár) az Uralig ér, Isztambul felénk eső felét is beleértve, mint az általános iskolai földrajzi atlaszon.
(Az elmúlt években Hévizre is egyre több nyugati ellátást igénylő orosz turista érkezett, repülővel, s egyre többet vártunk. Ennek a korszaknak valószínűleg vége.)
Mindezt EGYÜTT kell szem előtt tartani ahhoz, hogy megállapíthassuk: hogyan tovább.
Hogyan? A németekkel együtt! Ők ellenzik a legjobban az Oroszországgal szembeni háborús retorikát, sőt, az USA által kikényszerített embargót is! Nézzük csak, itt még milyen jót gurguláznak Putyin humorán a Nagy Európai Üzletben érdekelt német milliárdosok! A kb. 6000 orosz-német vegyesvállalat igazgatói egy ideje már nevetnek, s végül nehogy mindannyiuknak, ha csak képletesen is, de sírniuk kelljen! Ők lesznek azok, akiknek a véleményét Merkel előbb-utóbb kénytelen lesz figyelembe venni, az az érzésem! Vagy majd nem ő lesz a német kancellár, hiába választották meg az év emberének.
https://www.youtube.com/watch?v=suxdOs0Y_Ck

3. [tulajdonos]: A JÓLLAKOTT NAPKÖZIS2014-12-31 19:59
RICHARD FIELD TÉNYLEG NEM ÉRTI?
Tendenciózus álkérdésekkel ostromolja Rogán Antalt, Richard Field, amerikai üzletember az általa gründolt Budapest bacon című internetes lapban. A négy közül egyetlen egy is elég, hogy a művelt közvéleménynek bemutathassuk miért ál, sőt álságos kérdések ezek.
1. Ha a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezmény olyan rossz, akkor miért ez az első alkalom, hogy hallunk erről? - hangzik az első álkérdés.
Válaszkérdés:
Miért nem Schiffer Andrást, az LMP vezetőjét kérdezi erről Field, amely pártot, a saját bevallása szerint anyagilag is támogatta?
Schiffer szerint ugyanis nagyon rossz a Transatlanti Szabadkereskedelmi Egyezmény és már hosszú ideje mondogatja ezt elég hangosan, a megfelelő ellenérvekkel egyetemben. Ma pedig a vonatkozó MNO cikket is posztolta a fészen azzal, hogy februárban parlamenti vitanapot tevez e kérdésben.
Richard Field, ez a "jól lakott napközis", ennyire tájékozatlan?
Amúgy pedig Field összes kérdésére itt a szabatos válasz Ken Jebsen páneurópai megszólalásában. Angol felirattal is nyilván megvan. Ebből megismerheti az igazi (nem atlantista) európai gondolkodást, amelynek lényege a történelmi tapasztalatokon alapuló HÁBORÚELLENESSÉG (nem kiabálok, csak kiemelek, mert nincsen "félkövér".)
Field, mint a legtöbb amerikai azt hiszi, hogy "üveggyöngyöt" hozhat nekünk,"vadaknak" s mi majd cserébe a konzum idiotizmus rezervátumába fogunk vonulni, de téved! Ez egy viszonylag kulturált ország, mondjuk Texashoz vagy Dél-Dakotához képest és van érzékünk a történelmi szemlélethez. Vigyázó szemünket pedig Berlinre vetjük majd, mert ez most az új "Párizs". Nézzük tehát először Jebsent. https://www.youtube.com/watch?v=nMhv4XBJ8fs
De itt van Udo Ulfkotte is, aki szeptemberben jelentette meg könyvét Megvásárolt újságírók címmel. Ebben leleplezi az USA sajtóra gyakorolt nyomását, az újságírók megvesztegetését, lefizetését - önmagával az élen, aki most buzgón mea culpázik. A linkelt interjú ráadásul nem is jobboldali, hanem egy Amerika barát lapból, a Hetek-ből való. Nos, majd ha az USA politikusai Ken Jebsennek be tudják bizonyítani, hogy ők valójában jót akarnak és hogy Jebsen téved, vagy ha Udo Ulfkottét még egyszer le tudja fizetni a CIA, majd akkor elhiszem, hogy "rezervátumba" kell vonulnom, de addig nem. http://www.hetek.hu/…/201…/tudom_kik_sarozzak_magyarorszagot

Olvasói hozzászólások nélkül
2. kp: vad absurdum2014-12-30 17:57
Ezek betegek. Tényleg tragikus. Utánanéztem face-en, kik ezek az eszementek és újra megerősödött az a bennem régen kialakult meggyőződés, hogy nem a politikai elitünk a legalja, hanem az értelmiségünk. Nem a politikai elitnek kell változni, hanem az értelmiségnek. Szegények, amit iróniának és cinizmusnak álcáznak, az csak infantilizmus, ezért is képtelenek belátni, ahhoz, hogy ne legyen korrupció, nem a korrumpálható pozícióban lévőket kell leváltani – hisz a mondás szerint megvesztegethető ember mindig lesz –, hanem azokat, akiknek van miből megvesztegetni másokat és ők már nem megvesztegethetőek, mivel felettük anyagilag már nem áll senki. De ezt nekik már túl nehéz átlátni, hisz korlátos a gondolkodásuk. Továbbra is nagy titok előttük, mennyivel hatékonyabb megoldás lenne orbán ráchel ostobaságain való szórakozás mellett a Bertelsmann-csoport (mennyivel más lenne a képlet, ha azok részvényeseit és ügyvezetőjét lehetne pellengérre állítani, mert szerintem az jelentené a valódi demokráciát, hogy egy akkora hatalommal rendelkező és elvileg senki által fel nem hatalmazott multi után is nyúlhatna a sajtó, de valami miatt mindig csak a politikusok után nyúl, egy valódi demokratának ezt kellene inkább kifogásolnia nem pedig az álszólásszabadság megsértését) kivonulását követelni Magyarországról, és mindezt transzparensre ráírni. Vagy szeretik a sziszifuszi munkát, vagy nem érdeklik őket a szabadságjogok, amik helyzetéről Juncker már egyszer beszámolt: a sajtó feladata, hogy kontroll alatt tartsa a kormányokat. De szegény libbantjaink agyáig ez még Ulfkotte rásegítésével sem jut el. Ezért egy társadalmi felhatalmazással bíró kormányt támadnak, mintsem, hogy kétségek merülnének fel bennük a sajtó függetlenségéről. Kitartóan szajkózzák jól hangzó sületlenségeiket, úgy téve, mintha nem lenne nyilvánvaló, hogy egy balost sokkal inkább befolyásol a holokausztsérültség a tények figyelmen kívül hagyásában (legalább felmentést kérnének emiatt és nem tennének úgy, mintha alkalmasak lennének felelősségvállalásra), mint ugyanebben a jobbereket a trianon-sérültség. A magyar politikai közélet dinamikáját ez befolyásolja, semmi más. A libbantak józan észt és kontrollt vesztettek, empátiakészségük a mélyponton, hisz rettegni nagyobb tragédia, mint éhezni, mert mozgósítani a közvéleményt a nagytőkések közreműködésének kikényszerítésére a szegénység megszüntetésére már nem kellően polkorrekt hozzáállás egy zöld-aktivista liberálistól sem. Logikus módon nevek felvésése plakátokra, olyanok nevei, akik a legnagyobb vagyonnal rendelkeznek, hisz a pénz hatalom, tudtommal nem a politikusok a legnagyobb tőkések, hanem azok, akiknek van miből és akiket már nem lehet megvesztegetni. Ezeket a valóban független, senki által nem kontrollált véleményalkotó tőkéseket kellene kontroll alá vonni egy demokratának, hisz tisztában lehet azzal, hogy a kapitalizmus, ahol lehet, szembe megy a szabad versennyel. Ezért miért nem aggódnak? Behódolnak a hatalomnak szolgalelkeim, miközben orbán-féle helytartókkal izmoznak szánalmas módon. Mai bátor értelmiségünk retteg attól, hogy tábláikra a szélsőjobb által hangoztatott neveket vésse, mert az a szélsőjobb funkciója volt, hogy szalonképtelenné tegyen néhány valóban érdekes kérdést (együttműködnek a szélsőjobbal). Ez a károkozás a libsiékével összeegyeztethető és a lázadó értelmiségünk tartja magát ezeken az értelmezési kereteken belül. Valóban hányingertkeltő az a cinizmus, ahogyan levették a kezüket munkával és ingatlannal rendelkező, de napról napra élő és szellemileg vegetáló munkásrétegről, akire a távirányító használata okán rábízzák, hogy néznek-e kereskedelmi televíziókat (nem eltekintve a közszolgálat zülléséről, de a kertévék ’97 óta mérgeztek liberális ideológiával egy teljes generációt és ezt a hatást még mindig nem ellensúlyozta a nemzeti gagyi). Nyíltan vállalva semmilyen felelősséget nem érez a liberális értelmiség a középosztályok szellemi leszakadásáért, miközben véleményformáló jogot követel magának. Elképesztően tragikus hozzáállás. Ráadásul örömmel vállalják azt a szerintük ésszerű küldetést, hogy a bevallottan színésznek és bohócnak tartott politikusokból vezetnek le mindent. Hollywoodi filmek végén szoktak bohócokkal összeverekedni… Ilyenkor miért felejtik el a politikusok valódi szerepét, miért nem tudnak mögé látni? Jó játék nekik, de akkor ezt válasszák le arról, hogy felelősséget éreznek az emberekért.

1. [tulajdonos]: FACEBOOK POLÉMIA2014-12-28 04:29
MIRE VALÓ A FÉSZ-AGÓRA?
Nagyon fontos, hogy pártoskodás közben aránylag emberek tudjunk maradni.
A velem szemben ellenzéki Szkárosi Endre költővel könnyű dolgom van, mert eljött az MDF-fun "magyar vizsla", Balaskó Jenő egykori avantgard költő temetésére, pedig arra egy szélsőjobbos költő is eljött. Ezt így kell. Szkárosi egyik, "Cink ökleményt" idéző posztja alatt jelentek meg ezek a kommentek, az enyéimmel. Nem is olyan rossz olvasmány így együtt..., de mindenképpen korrajz.
Most pár napra "elteszem magam", mint a befőttet, addig hadd virítson ez az idővonalon!
----------------------------------------
Pálóczi Antal: Én olvastam azt az interjút. Nem ilyen, mint ez a közlés, mert ez egy "unterjú". Kár, hogy Szkárosi Endre avantgard költőnek megint az álgördeszkás hülyegyereksajtó cikkét támadt gusztusa szagolgatni. Ezt mindig úgy vettem nála, mint Schiller azon passzióját, hogy rothadt almát kellett szagolnia ahhoz, hogy írni tudjon. Mit tehetnénk: Szkárosi ezzel együtt Szkárosi, el kell fogadnunk ilyennek. Ha azonban valakit komolyan érdekel a belpolitika, egy passzionátus gonzo-ökörséggel szemben, akkor itt az eredeti cikk is. http://magyarhirlap.hu/…/Lazar_Janos_Dolgozni_kell_nem_szab…
Theo Szamarasz: Te újságírók gyöngye a cink.hu n kivül, ajánlanám Neked a 444.hu t, a Magyar narancsot és számodra lehetetlen feladatként a Galamus-csoport- ot. Ne csüggedj, ha az utóbbit nem tudod követni.
Pálóczi Antal: Azokat is az USA pénzeli. Beszálltak ebbe a manipuációs menetbe, ha náluk nincs is direkt ügynöki befolyás. A "szemüvegük" azonban made in USA. https://www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro
Theo Szamarasz: atya úr isten, talán engem is pénzelnek
Endre Szkarosi: "...tollba mondják bűbájos kérdéseiket az egzisztenciálisan nekik kiszolgáltatott újságíróknak." - Önvallomás-értékű mondat.
Endre Szkarosi: Kedves Antal, köszönöm, hogy főszereplővé avatsz, de az interjút nem én készítettem, és az alanya sem én voltam. Remélem, nem bánod, hogy népszerűsítem Lázár et. meggyőző válaszait? Mert hogy az egészet elolvastam, és semmi különbséget nem láttam a teljes szöveg és a kivonat között, sőt, ha lehet, az egész még felemelőbb, mint a kivonat...
Endre Szkarosi: Röviden: az érdem nem enyém.
Balla Ferenc: Nemá Bandi!? Má' nem dógozol a Magyar Hírlapnak? Akkó' mostan hejetted ki ja bajerzsolti? Csalóttam. Má nemis várom a Jézuskát.
Balla Ferenc: Akkor hogyan is van? Mégsem a Lázárjános lesz a Zorbánviktor?
Mégis a Zarogántóni? Mer' a Fletó megmondta, hogy már-már le van váltva.
KÓSÁT TRÓNRA! KÓSÁT A TRÓNRA! Cöf cöf cöf.
Attila Michnai: Azért még egy kicsit korainak érzem egyes ellenzékiek mindenen túláradó győzelmi mámorát, és időben jelzem, hogy a kifejezett pártszimpátiával nem rendelkező - jelenleg többséget alkotó - lakosság körében (ahova magamat is sorolom), kezd ez a hadjárat kifejezetten visszataszító lenni. Vigyázzatok, próbáljatok a kézzel fogható tényekre szorítkozni és bennetek a feszülő féktelen ellenszenvnek gátat szabni. Röviden: nehogy túltoljátok a biciklit ti is...!
Balla Ferenc: Kedves Attila! Hogy ez a sok nagyongusztustalan barom elébb-utóbb elrontja, attól még nem lész tisztességes, tehetséges ellenzék. Ugyan ücsörögnek kifenék a Zországnak a házában megélhetésileg kivált, de - sajnos - kormányképtelenek. Amúgy "hadjárat"? Bal-lib sajtó fölény? Sz utóbbi hónapok törvényei, a 2015-ös költségvetés nem elég "kézzel fogható"? Ennyi jószágot már a hetvenes évek végén sem tűrt hatalmon Kádárelvtárs. S nekem - spec - semmi érzelmem: amihez nyúlnak, szarrá lész a kezükben. A KSH már a nyolcvanas évek elején nem hazudott úgy, mint mostanság. A biciklit meg ezek a nemtomkicsodák tolták túl. S meglehet, az általam IGEN nem kedvelt dr Antall József pökhendisége negyed század után érik be: leszünk szívesek forradalmat csinálni. Bár inkább éhséglázadás lész. Hiszen az utóbbi tizenév magyar politikai elitje összehozta a proletariátust. SZÉP VOLT FIÚK!
Attila Michnai: Erre tömören ismét csak annyit tudok mondani a helyzet elfogulatlan szemlélőjeként, hogy korai még az öröm! De lelke rajta mindenkinek...
György Pettik: Pálóczi b@szod! Hát titeket is az EU meg az USA pénzel. Ha ezt abbahagyják, márpedig jó úton jártok afelé, hogy abbahagyassátok velük, a ti picsátok is ki fog lógni a nadrágból. A lényeg ez, a többi hab.
Balla Ferenc: Attila! Milyen öröm? Hiszen a FIDESzben is AZ a legrettenetesebb, ami utána következik.
Attila Michnai: Amikor azt látom, hogy egyesek úgy viselkednek, mintha a meccs le lenne futva. Hogy a kormány bukása már csak percek kérdése. Még két dzsembori a Kossuth téren, a szokásos harsány, hangulatfokozó beszédekkel, aztán annyi. Hát egy fenét...!
Balla Ferenc: IGEN. S az én bajom: jó, elmennek. S azután ki jön, mi jön? Nem értek hozzá, de ÚGY vélem, adottak a játékszabályok. Szerencsénk olykor van,amikor az aktuális Halljakend kevésbé pszichotikus, a nyája meg valamivel gerincesebb. Pontosítok: kevésbé gerinctelen.Ezzel a "most mi jövünk" minden váltáskori mohósággal mindössze a családi vagyont lehet hizlalni. De így, s imígy nem hogy HAZA, még ország se' lész.
János Másik: " és tudod baháátom , jön jön az a kbaszott nagy medve , közeliiit , és ? és ?
Mondd Attila te végülis , kinek szurkolsz? / /
Balla Ferenc: János! Hogy is volt? "ránk súlyt a russz medve mancsa." Amúgy hogy uráli-é, avagy grizli? Egyik sem Maci Laci a dzseliszton parkból. Amúgy már akkor röhögtünk: hogyan lett a Yellow Ston-ból dzseliszton. De APUKAnak végre megmondhatná valaki, hogy ő még Bubu sem.
Attila Michnai: Beszahtam... Nem akkoh, hanem mohst. Jut eszembe a vadász anekdota. Amúgy én Magyarországnak, méghozzá pártfüggetlenül. Komolyan: egyetlen valamirevaló esélyünk látszik mostanság, ha "ezek" időben észbe kapnának...
Balla Ferenc: Ugye amíg Kuszaszem a NB élén, amíg Varga ÚGY tesz, mintha mindent elfelejtett volna, amit valaha tanult, amíg a "kommunikációs hibaüzenet, amelyikre szemüveget adtak" lehet itten a Külpeti, amíg a szaktudás bolsevik maszlag, amíg padlón az egészségügy, padlón az oktatás - "óvodától egyetemig", amíg a tahóság a módi . . . Attila! Milyen "ezek"? Milyen "észbe"?
Attila Michnai: Akkor "ezek" közül "azok". Így jó?
Balla Ferenc Jaj, hát nem piXálni akarlak. Csak én "ezek" között nem látom "azok"at. Bár az én szememmel volna baj.
Attila Michnai: Nekem azér' lenne néhány ötletem...
Balla Ferenc: De asszem "ezek"kel Te sem ülnél egy asztalhoz.
Balla Ferenc: Hiszen "hasonló úriemberek lopták el a télikabátom."
Balla Ferenc: És ebben a partiban mindig "hasonló úriemberek" kerülnek elő a zakóujjból.
Attila Michnai: És, hogy "ők" most hol vannak? - Erre a demokrácia szentséges otthonának, az USA elnökválasztásának közismert lélektanász elemzése jut eszembe, ami szerint aki képes végigcsinálni jelöltként egy ottani elnökválasztási kampányt, az mentálisan egészen biztosan alkalmatlan a posztra...
Balla Ferenc: JA. A kérdés, hogy kesztyűbáb-é, avagy marionett.
Balla Ferenc: Mintha nem volna teljesen mindegy. Hiszen - remélem TE is szeretted: "Money makes the world go round".
Pálóczi Antal: Hogy kinek kell szurkolni, János? Az ebben az alább linkelt megszólalásban benne van. Annak, aki az USA-t annak látja, ami, s nem szeretne génmódosított és hormonkezelt emberi takarmányt fogyasztani, de főleg nem szeretne meghalni érted a valahányadik "ukrán fronton". Ilyen könnyű ma eltévedni, hogy ez Neked még kérdés. A magyar osztálytársadalom kialakulásának visszásságaira ugrotok rá, noha ezek is csak "fedő történetek". Ma a Fidesz áll a jó oldalon, ha továbbra sem hajlandó ellenségnek tekinteni Oroszországot. Miközben ezerrel lehet utálni! Miért is ne, ha ennyire szórakoztató? Ha azonban Ken Jebsen hozzászólását hallgatva sem józanodsz ki, akkor (velem együtt) megérdemled sorsodat (bár engem kijózanított). https://www.youtube.com/watch?v=nMhv4XBJ8fs
Balla Ferenc: Kedves P.A.! Ugye ezt a szabad szellemet Putyin pénzeli? Avagy az iszlám? "Ma a Fidesz áll a jó oldalon . . ." Tehát van "jó" oldal? Ebből - szerető szülők segítvén egy kisfiú kb 8 esztendős korára kinő. ÉRDEK van. Oszt' hogy jó-e, rossz-e . . . Amúgy szólva lett a szaudiaknak, hogy nyomják le az olaj árát. Pár hónap, s a rubel letérdepelt. Tesmon: milyen AZ a gazdaság, amelyik nyersanyagokban dúskálvást csak a fosszíliákra épít? Milyen AZ a gazdaság, amelyik nem fejleszti a technológiát? Milyen AZ a gazdaság, amelyiknek mindössze taktikája van, s nincsen stratégiája? AZ a gazdaság volna a JÓ OLDAL, amelyiken a Fidesz áll? AZ a Fidesz, amelyik eus pénzekből szabadságharcol az EU ellen? Amúgy nemzeti hagyomány mindig a "rossz" , azaz a vesztes oldalra állani. APUKA nyája immár AZT hazudja, hogy O.V. zavarta haza az oroszokat. AZT most hagyjuk is, hogy legkevésbé voltak "oroszok" az "ideiglenesen itt állomásozók" között. De akkor most hogy is van, hogy APUKA ide csalogatná a gazdaságilag, technológiailag csökönyösen XX. századi oroszokat? Akkor itten valaki életveszélyesen hülye. AZ sem kizárt, hogy én...
Pálóczi Antal: Hát persze, hogy mindig az a jó oldal, ami feltörekszik. Végre vágod! Hogy Ken Jebsent Putyin pénzelné? Akkor hogy lehet, hogy nagyjából ugyanazt mondja az oroszokról, mint Sahra Wagenknecht, akit a német állam tart el, mint bal-balos képviselőt, hogy kreatívan kritizálja Merkelt, hátha akkor az jobban csipkedni magát. Hogy milyen az orosz gazdaság? Feltörekvő újkapitalista, 30 évvel hosszabb kommunizmus után, mint a miénk. Természetesen övék, meg Közép- és Kelet-Ázsiáé, meg az araboké, meg a miénk a jövő, s nem a kiélt USA-é, aki csak azon az áron tudja idekínálni a palagázt, hogy ezt a cirkuszt csinálja velünk. (Az USA-é csak a jelen.) Tehát jöjjön Sahra Wagenknecht, akiben nem az fog meg, hogy a csöcseire festeti a pártlogót (nyilván nem Putyin pénzéből, hanem a német adófizetőkéből), hanem meggyőző beszéde a német parlamentben. Én tudom, hogy ez atlantista-fun fül számára meredek. S elárulom, hogy tavalyi '56-os cikkeim írása közben nem gondoltam volna, hogy Wagenknecht enyhíteni képes orosz fóbiámon, de mégis ez történt. https://www.youtube.com/watch?v=20gV5zjmd1w
Balla Ferenc: Namost: amikor majd' 4 millió honfitársunk kb létminimumon, s alatta, kissé hosszadalmas lész EZ a feltörekvés. Vologykának pedig mindössze taktikája van. Kb Nagy Péter óta nem volt orosz stratégia.
Pálóczi Antal: Máris többet törődik ez a kormány a létminimum alatt élőkkel, mint bármelyik korábbi! Ezt szolgálja például a rezsicsökkentés. És nagyon is megvolt az orosz stratégia. 22 éve így írtam meg azt a pillanatot, amikor a kommunizmus lebomlott és át akarták szervezni Oroszországot kapitalistává. Ha ki tudod nagyítani a befotózott cikket, elolvashatod. Az akkori orosz ipari miniszterhelyettes tanácsát végül a németek fogadták meg, s jelenleg 6000 orosz-német vegyes vállalat működik Oroszországban. Csak ez "le van tagadva" nálunk. Miközben a németekben egy teljesen más orosz kép él, mint amilyet nekünk az USA befolyású sajtó sugall, ezért most tényleg képtelenek vagytok jó érzéssel európai módon gondolkodni, szemben az atlantista felfogással. Íme, egy klip: ilyen volt az orosz-német gazdasági viszony, mielőtt az USA bele nem avatkozott az ukrán belügyekbe, az ottani palagáz miatt, amelyre az egyik amerikai alelnök fiának cége is koncessziós jogot nyert. Ezt az európai gázüzletet akarja most az USA elkamózni az oroszoktól. Csakhogy az oroszok cserébe eddig az EU-ban vásárolták el a gáz árát. Ettől volt ez akkora üzlet! Az USA viszont csak eladni akar, fejlett technológiát venni nem, hiszen ő is olyat kínál a világpiacon. https://www.youtube.com/watch?v=suxdOs0Y_Ck
Tibor Viczkó: Imádom Anti eljátszott naivitását...
György Pettik: Nem álnaivitás ez, Pálóczi egy általa elképzelt álomvilágban él, a tények egyáltalán nem befolyásolják.
Pálóczi Antal: A - tények - ? Ne röhögtess György! Hányszor kell még idézni ezt a megszólalást a "tények" manipulálásáról? Te itt nem olvasol tőlem? https://www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro
György Pettik: De, nagyon is olvaslak, éppen azokból vontam le az előbbi következtetést. Ettől függetlenül Boldog Új Esztendőt minden kedves és kedvetlen ismerősömnek, barátomnak, ellenfelemnek.
György Pettik: Ja, és még valamit. A tények számomra nem feltétlenül azt jelentik amit olvasok, látok,hanem azokon elgondolkodva, azokból leszűrve a következtetéseimet. Ami nem biztos hogy helyes, de legalább megpróbálom, és nem fogadok el gondolkodás nélkül bármilyen baromságot amit össze-vissza írnak vagy beszélnek bármelyik oldalon.
Pálóczi Antal: Az írásaimból - hadd segítsek - esetleg azt a következtetést is le lehet vonni, hogy én nem, úgymond, a "saját álomvilágomban" élek, hanem egy megalapozott világ- és társadalomszemlélet szerint. S itt vannak hozzá az európai gondolkodást reprezentáló "fundamentumok": Wagenknecht, Ulfkotte, Jebsen. Három külön személyiség, érdekkör, mentalitás. Mégis itt a közös nevező. Ezt Te is beépítheted. Ahhoz, hogy pártoskodni tudjunk, előbb meg kell maradnia a Világnak! (A fotóm a várban nemrég forgatott amerikai film díszletezése közben készült, a sztori állítólag a jövőben játszódik!) Boldog Új Esztendőt! (Viczkó Tibor barátom erre még azzal reagált, hogy ne keverjem a filmet a valósággal, mire azt feleltem: "X gengszter is azért lő magnummal Amerikában, mert a Tarantino filmben úgy látta." Viczkónak is Boldog Új Évet!)
http://nullahategy.hu/romokban-a-budavari-palota-oroszlanos-udvara-exkluziv-kepek/


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-05-26 06:12   Napló: történések
2020-05-26 00:36   Napló: EXTITXU-UXTITXE
2020-05-26 00:32   új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2020-05-26 00:15       ÚJ bírálandokk-VERS: Vezsenyi Ildikó Depresszív
2020-05-25 23:59       ÚJ bírálandokk-VERS: Tóth Gabriella kételkedők (jav.)
2020-05-25 23:23   Napló: az utolsó alma
2020-05-25 22:25   Napló: Hetedíziglen
2020-05-25 22:25   Napló: Hetedíziglen
2020-05-25 22:25   Napló: Hetedíziglen
2020-05-25 22:24   Napló: Hetedíziglen