Jegecske
Előttem andalog. Bukdácsol. Fején tapló bal kezében egy spéci ezüst rádió. Bömbölteti. Kiszökött az intézetből magában beszél. Hogy tetszik lenni? Kellemes Húsvétot! Így.
Testét torzító betegségek. Látom hátulról a labilis mozgáson. Pipaszár láb barna nadrág. Az arc is méla. A szemnek nincs csillanása. Néz de nem tudod hová.Udvarias és skizofrén ő mesélte. Ember. Beteg. Kapaszkodik a szavakba. A kisboltba majdnem beesik.
Piát akar. Gábor megkönyörül rajta remeg a keze remeg a teste. Italért. Kataton hangon előre hátra billegve mondja . Milliomos. Jegecskét tenyészt kell a pénz. A kávé 50 forint. Nincs 50 forintja . Felvizezik.
Elvették a millióit. Svájcba szöktek vele. Kémek. Szeretőm van. Ennél a mondatnál meghökkenek. Lágy az arc.
Menj! Kint igyál a fenyő mögött. Ordít a boltos. Már zavarja. Megyek Gabi bácsi. Bandukál. Gabi bácsi a huszonévével sóhajt. Hogy aztán bepisáljon nekem. Ide. /A pénze kellett./ Ápoló jön érte.
Gyere be kell venni a gyógyszert. Kimehetek Svájcba? Ki ki na menj! A főorvos itt van. Kellek én is. Épp kéznél vagyok. Most fontos cipeli a táskám. A múltkor kilógott lopott biciklivel. Mesélt a gombákról és pitypangot fújt dél felé. Mi lehet a taplóval mit a fején hordott? Mi van a szeretőjével? Nem viszik haza. A temető sarkába hantolják. A kereszten nincs név. Feltámadás. Bolond. Nem is élt. Nem tudom a nevét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: tarot 22 bolond, húsvét
Feltöltés ideje: 2011-05-04 09:05:50
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-04 09:05:50