Harmadik szem
A pszichiátriai betegnek
mindig ráncosabb a homloka…
majd minden nyugodt lesz,
mintha egy lobotómiával
szétroncsolt homloklebeny
helyére kerültem volna.
Mintha egy hánya-veti
módon kikapart magzat
cafatjai között lebegnék.
Az orron egyéb
testnedvvel vet ki a koponya.
Az agy így már nem tudja
seggbe baszni a szemet,
a lélek tükre mögött soha
se köpi magát agyba.
Ez az érdektelenség homloktere.
Ha az ember jól csak a szívével lát,
akkor belőle kifarag két szemet:
a kamra az üvegtest,
a mitrális és a háromhegyű
billentyű a szemlencse,
a pitvar a csarnok.
Aorta-billenytyűre nincs szükség,
hiszen azt, amit néz, de nem lát,
nem továbbítja az agynak,
de a szívvelővel megérti.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-26 10:56:50
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-26 10:56:50