DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2783 szerző 35529 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Baka István
  Sellõ-szonett
Új maradandokkok

Francesco de Orellana: A helyzet reménytelen és egyre romlik
Kosztolányi Mária: gombóc sirató
Szikora Erzsébet: Time-out (jav.2)
Kiss Anna Mária: péntek esti blues
Czékmány Sándor: árkok keretben
Kosztolányi Mária: kutyák
Biró Erika: Hinta
Francesco de Orellana: Harmincegy
Burai Katalin: Feltámadás
Szakállas Zsolt: A FÜLHASOGATÓ
FRISS FÓRUMOK

Kosztolányi Mária 34 perce
Duma György 1 órája
Nagyító 2 órája
DOKK_FAQ 2 órája
Vajdics Anikó 3 órája
Zsuzsanna Grande 16 órája
Pálóczi Antal 22 órája
Kiss Anna Mária 1 napja
Szatmári Gizella Emese 1 napja
Szoboszlai Judit 1 napja
Tiszai P Imre 1 napja
Francesco de Orellana 1 napja
Csapó Angéla 1 napja
Szilágyi Erzsébet 1 napja
Tóth Gabriella 1 napja
Bakos Fanni 1 napja
Szakállas Zsolt 1 napja
Sági Ferenc Dénes 1 napja
Szécsényi Katalin Boglárka 1 napja
Tóth János Janus 1 napja
FRISS NAPLÓK

 Baltazar 18 perce
Jó, ha a vége jó 23 perce
Frady Endre 1 órája
nélküled 1 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 1 órája
Graffiti 3 órája
az utolsó alma 6 órája
mix 9 órája
weinberger 10 órája
Zúzmara 12 órája
Seholsincs 14 órája
A vádlottak padján 14 órája
Conquistadores 18 órája
A VERS LEGYEN VELETEK 21 órája
leállósáv 23 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Volt egy pillanat
Legutóbbi olvasó: 2018-09-18 23:05 Összes olvasás: 21276

Korábbi hozzászólások:  
443. [tulajdonos]: Csak úgy!2018-09-12 10:11
KARINTHY FRIGYES: MAGYARÁZOM A BIZONYÍTVÁNYOM

Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. Hogy ma van a féléves bizonyítvány-nap, az nem jelent semmit. A többiek tényleg kikapták a bizonyítványt, de az enyémet föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen. Különben a bizonyítvány-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, tanfelügyelői középülésen. Az osztályfőnök úr, mikor ideadta nekem a bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a papát. Kérlek, kedves Bauer, mondta, légy szíves, közöld szüleiddel, miszerint sajnálatos tévedés történt bizonyítványoddal, hibás tételek csúsztak bele. A bélyeghatósági szabályrendelet szerint, sajnos, így is ki kell adni a bizonyítványt, de kérnelek kell, kedves Bauer, közöld a szülővel, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg kedves szüleidet, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi bizonyítványt csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a rendőrségre, ahol a nyomozás miatt szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. A főkapitány személyesen átírt a fiumei tengerészeti gimnáziumba, derítenék ki, hogy került bele a bizonyítványomba történelemből ez a... ez a... szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy négyszer feleltem történelemből - de esetleges félreértésekre ad alkalmat.

Tudniillik Mangold, a történelemtanár, az csak helyettes tanár nálunk, még nem is osztályozhat, mert előbb vizsgáznia kell osztályzástanból a főegyetemen. Ő csak helyettes osztályzatot adhat, amit másképpen kell érteni - egyes helyett kettest, kettes helyett négyest -, majd ha letette a vizsgát, akkor az összes bizonyítványokban kiigazítják az osztályzatokat igazi osztályzatokra. Most egyelőre kéreti a papát, ne tessék haragudni egyelőre, és üzeni, hogy én négyszer feleltem történelemből, egyszer aláhúzott kétharmadra, egyszer egyesre, kétszer háromnegyedkettesre, tessék ezt összeadni, számtani középarányost venni, kijön a háromnegyed egyes, aláhúzva. Először a második Józsefből feleltem, de akkor csengettek; másodszor kérdezte az örökösödési jogot, mondtam schmalkaldeni szövetség, láttam, mikor beírta az egyfelest, de akkor elvesztette a noteszt.

Fizikából. Hát fizikából már novemberben feleltem, kérdezte a Föld mozgását, s én mondtam, hogy a Nap körül és ellipszis-alakú pályán, melynek egyik gyújtópontjában a Nap van, és ez a Newton érdeme. De akkor a mellettem ülő fiúval összetévesztett, akinek háromnegyede van a fizikából, és nekem írta be véletlenül. Akkor szóltam, a tanári kar megnézte a noteszt, mondta, hogy tényleg a Csekonics helyett írta be véletlenül, de ezt most már nem lehet kiigazítani, mert ebből neki a kormánynál kellemetlenségei támadnak, nagyon kért, hogy ne firtassam a dolgot most egyelőre, és tegyem meg neki, hogy most egyezzem bele a hármasba, év végére kijavítja jelesre, és nem is kell felelni a következő félévben. A jelest mindjárt be is vezette a születési bizonyítványomba, főigazgatói aláírással.

Frőhlichnek pikkje van rám algebrából, arról nem tehetek. A határozatlan együtthatóval kellett megoldani az egyenletet és akkor mikor kihívott, és akkor mikor megmondtam, hogy akkor beszorzok lambdával, erre kiesik a második egyenlet, persze, azért nem esett ki, mert iksszel is be kellett volna szorozni, csakhogy ezt Frőhlich nem vette észre, mire megmondtam, hogy hogy kellett volna, akkor mikor észrevette, hogy ő nem tudta, szégyellte magát, és azt mondta, hogy menjek helyre, és azóta pikkje van rám, mert jobban tudtam az algebrát, és nem akart kihívni javítani, pedig a törvényszékben benne van, hogy januárig ki kell hívni a fiút javítani, mert másképpen nem érvényes az osztályzat, és a Steinmann, a legjobb tanuló is mondta, hogy föl lehet jelenteni Frőhlicht, de nem akartam, mert úgyis pikkje van rám, pedig a dolgozatba nekem ugyanaz jött ki, mint Steinmannak.

Magaviseletből azért van kettes, mert ha van három hármas, akkor nem lehet a magaviseletből se egyes, hanem akkor külön bizonyítványt adnak magaviseletből, amit postán küldenek el a szülőknek.

Ezt!?... Ez nem hármas, ez kettes, csakhogy az osztályfőnök úr olyan furcsán írja a kettest, véletlenül felül írja a végét a kettesnek. Csak a vezetéknevet tessék aláírni... de mostanában ne tessék bemenni az iskolába... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két hét múlva...


442. [tulajdonos]: Hogy működik a világ?2018-09-11 23:46

441. [tulajdonos]: beledöglik vagy megerősödik2018-09-11 09:36
Én, most éppen irigykedem. Tudod, én az ellenfeleimből is kihoztam mindig a legjobb formájukat. Mert megadtam nekik, amire szükségük volt.440. [tulajdonos]: Az ember állapota2018-09-10 20:21

Kedves Ildiko!

Találtam két idézetet, amelyek szerintem tetszeni fognak neked. Írd meg, ha hasznosnak találtad őket:

Beingness
,,De csupán ezt mondjuk, és én csupán ezt mondom nektek: az egyén beingnessének valódi visszanyerése együtt jár azzal a felismerésével, hogy ő volt az oka bármely nehézségnek, amelyben valaha része volt. És ez egy rettentően keserű pirula, amit le kell nyelni. Olyan keserű, hogy valószínűleg több száz óra auditálás is kell ahhoz, hogy sikerüljön." – L. Ron Hubbard

Tér
,,Hogyan lesz a thetánnak kevesebb tere? Ez egy nagyon egyszerű mechanizmus. Tesz valamit, amit azután nem tehet meg újra, mert nem szabad, így aztán visszatartja. És egyszer réges-régen ki tudott nyúlni egészen a végtelenig, igaz? És azután egyszer kinyúlt egészen a végtelenig, és úgy döntött, hogy valami olyat tett, amit többé nem szabadna megtennie. [...]

Így ezután tesz valami mást, amit nem kellett volna »megártótennie«, és amikor megtette, rájött, hogy nem kellett volna, így többé már nem nyúl oda abba az irányba, igaz? Visszatart! Nemcsak, hogy nem nyúl ki… valami ilyesmit gondoltunk, értitek, hogy egyszerűen igazából többé már nem nyúl oda ebbe az irányba. Ó, nem, nem ezt teszi. Visszatartja az ebbe az irányba való odanyúlását." – L. Ron Hubbard

Mindkét idézet Az Ember állapota kongresszusból származik, ahol ennek a két témának megtalálod a még részletesebb leírását.

Lentebb is találsz még információkat.

Amit megismerhetsz ebből a Kongresszusból:

Mi történik, amikor nem konfrontálod, amit teremtesz?
Hogyan tudod rehabilitálni a művészi képességeidet?
Mi vet véget minden játéknak és miért?
Létfontosságú adatok a Második Dinamikára vonatkozóan
Mi kapcsolja be a teljes idős emlékezetet?
Mit próbálnak elérni azok az emberek, akik kritizálnak?
Mi az igazi oka annak, hogy valaki nem szeret téged?
Mi az a két szükséges tényező, amely fenntartja egy csoport létezését?
Mi a leginkább leértékelő dolog, amit magaddal szemben elkövethetsz?
Ha már rendelkezel ezzel az előadás-sorozattal, hallgasd meg, amilyen gyorsan csak tudod.

Oké

439. [tulajdonos]: vélemény2018-09-08 15:02
Figyelmet akar, ezért FIGYEL. S bejön neki, ez a só, mert annyira szórakoztatóan "fülhasogató", hogy a versei elhalványulnak mellette.
Még, tiszta szerencse, hogy megmaradt nekünk! Tényleg. Kitalálni se lehetne jobbat.!
Ő az oldal udvari-bolondja!
Ez, akkor jutott eszembe, mikor Janó gatyája mögül a FAQ-ban, a lába között kukucskálva, rám öltötte azt az édes pici nyelvét! :-)) Beeeeee!

438. [tulajdonos]: kismiska2018-09-08 13:01
A FAQ-ba írt levelem, szerintem jogos és publikus része!

"olyannak is, akit mások kizártak volna innen"

Ha ez kellett ahhoz, hogy némileg javuljon a helyzet; igen!

Az sem volt kis munka!!! :-))

437. [tulajdonos]: Árnyékvilág2018-09-07 09:18
része lettem
fény felettem
fény alattam

sötétet vetettem

föld alól beszélek
kezemben, göröngy
szájamban varangy

jobb sorsot remélek

vannak így sokan
temetetlen holtak
kényszerűn daloltak

-

Kezemben kalamáris.
Festek belőle,
mígnem a háborúk
sós vízzé változnak.

-

Volt egy betűköz
hagyva a puszinak.
Ott kellett volna,
megpuszilja anyukám
a muszlimokat.

Apukámmal néztük,
teszi-e? Nem teszi-e?
Végül megtette.

-

Juli barátnőm álombéli társa,
aki néha Csökmei Edit, nézte
a papírokat, tele számokkal,

s tudta, büntiben van, nem nyúlhat
a költségvetéshez soha többé.
Nagyot sóhajtott: ez van,

és tudja, nincs más út. Már,
minthogy, szereti, s vele marad.
Ez utóbbi az értelmezésem.

aug. 29. 17:13436. [tulajdonos]: jav.[tulajdonos]: Szabad a vers, a költemény2018-09-04 16:43
ennyi is elég, "ennyire is" helyett

Mire ide bemásolok valamit, elveszti a formáját! Eh!

435. [tulajdonos]: Szabad a vers, a költemény2018-09-04 16:37
A szabad vers dalia.
Szép, egyenes járású.
Gondolati gerince, fűzve.

A rímes vers kényelmes üzemmód.
Könnyen megtalálja az egyik a másikát.
A fél rím, bot, de legalábbis sétapálca.
A ragrím, robot.
Elődje járókeret.
Ahogy P.A. mondta.
Okkal hiszek neki.
Hallottam ott is, ahonnan jöttem.
De messziről jött...
S nem lehet próféta senki...

A trendi, Kukorelly. óta... kifejtésre vár.
Namost.
Szabad versekkel kezdtem.
Holott, azt sem tudtam, hogy van ilyen.
De tudja-e a madár, hogy van repülés?

Az ihlet fekete patronjában gondolatok voltak.
Összesűrűsödött a fekete tintám.
Lehullott darabjait gyémántnak gondoltnak.

E.T. Barátom olvasta.
Sehol egy rím, se dallam, se sodrás.
Ezt duplikálta.
Megbíztam ítéletében, hisz művészember.
(Az ízlésében is, hiszen nem vagyok az esete.
Kissé rendellenes szegény.
A girhes fiatal lányokat szereti,
de rossz hozzá az isten.)
Igaz, „csak” fotós.
Volt. Most holt.
Amatőr életművészként született újjá.
Mióta megtért, bérmálkozott, lett profi.
Megél a hitéből.
Száz szónak is...
Annyira vágytam a dicséretére, hogy változtattam.
Dallamos, rímes versekkel folytattam. (íme)
„Végre vers, végre ritmus, végre sodrás.” /E. T./
Ezentúl, a forma vezérelte a kezem, nem a gondolat.
Ez így nem egészen pontos, de most, ennyire is elég.
Ez, bizonyos.
Így sorvadt el a lírai énem izma.
A karizma.
Ereje teljében.

Most erősödik vissza.
Már tudom:
A megfelelni vágyás oka:

önbizalomhiány.
*
haikuk vezsenyi módra
nem vagyok este
megbízom ízlésében
művész az ember
*
kell-e egy ilyen
hang avagy legyen minden
egy másöntetű
*
nem vagy esete
megbízhatsz ízlésében
valami művész

*
észre sem vetted
hogy megevett egy kutya
kaukázusi
434. [tulajdonos]: Forró drót2018-09-02 18:49„forró drót, hozzád beszélek, elevenbe marni akarok,
pici fájl ég, a holtnak hitt feléled, Telihold van, a létra ott”


az Űr, betöltetett
így megy ez,a vég utolér,
bújhatsz te, a lét barázdáiba

felpróbálod a szavakat,
mint, ki cipőt, ruhát vesz boltban
ne legyél, olyan meztelen


keresed az adekvát választ,
de mi feléled, elnyomod.
„rossz így, de ha eljönnél,
még rosszabb lenne; tudod”

- írod. – Ahhan - feleli gyorsan,
ezt, egyetértésnek veszed,
váratlan öröm, amit érzel,
piciny szikra a tollhegyen

forró drót, min hozzá beszélsz,
szavad elevenbe mar, tudod,
fáj még, s a holtnak hitt feléled
hisz Telihold van, s a létra,ott

csak az segítne, mit nem szabad
bár, most érzed, mint a múltban;
szeretsz s így, elfogadsz
szerelmed utolsó lángja lobban..

Utolsó?

Még mindig szeretnéd neki elmondani.
Még mindig szeretnéd, ha megértené.
Vágy, ami soha nem telik be.

Nem ülhet melletted, gondolataid hallgatva.
Mert látnád rajta, hogy unja; hogyan is folytathatnád?

Pedig, örök szerelemre törekszel.
hisz halandó vagy. Csak így kívánhatod; az öröklétet,
ami versekben, gyermekekben, unokákban valósul meg.

Bennük, el nem veszhetsz, legfeljebb átalakulsz.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 22:52 Kosztolányi Mária
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
2018-08-14 19:14 Bátai Tibor szubjektív
2018-08-11 07:26 Bakkné Szentesi Csilla
2018-08-10 18:27 Szemezgető/Ivànyi Mònika
2018-08-10 18:21 Szemezgető
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-09-18 22:48   Napló: Baltazar
2018-09-18 22:40   Napló: Baltazar
2018-09-18 22:31   új fórumbejegyzés: Kosztolányi Mária
2018-09-18 22:31   új fórumbejegyzés: Kosztolányi Mária
2018-09-18 22:28   új fórumbejegyzés: Kosztolányi Mária
2018-09-18 22:28   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-09-18 22:23   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-09-18 22:23   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-09-18 22:22   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-09-18 22:22   Napló: Jó, ha a vége jó