Állásinterjú
Belelapoznak, beleírnak fekete füzetükbe.
Fölnéznek és megkérdezik, mintha
terveik volnának veled:
Szalamandra vagy inkább kaméleon
szeretnél lenni? És miért?
Vettél-e valaha kaparós sorsjegyet?
És nyertél vele?
Voltál statiszta? És főszereplő?
Tettél-e sajtot egérfogóba? Ha igen,
kivetted-e az agyoncsapott egeret?
Csípett meg már ágyi poloska?
Tudod mi az, hogy becsületkassza?
Többet tudsz, mint amennyit tanultál?
Félsz-e magasban, liftben, mersz
nyitott szemmel úszni a tengerben?
Tudod mi az a koan?
És a Cointreau?
Láttál-e már húsevő virágot?
És éhen halt keselyűt?
S ha burjánzó kert az idő, van
értelme gyomlálni benne a gazt?
Hogyan lehet észrevenni, hogy
neked integet a láthatatlan ember?
Lövés előtt vagy lövés után van
nagyobb csend a puskacsőben?
Ha iszonyú minden angyal, akkor mit
tudnál mondani perekről, kastélyokról?
Kérsz egy pohár vizet?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Alföld, 2024/03.
Feltöltés ideje: 2024-03-07 18:16:48
Utolsó módosítás ideje: 2024-03-07 18:16:48