NAPLÓK: Gyurcsi Legutóbbi olvasó: 2024-04-28 14:38 Összes olvasás: 126176336. | [tulajdonos]: Nemoda, összevont | 2018-06-01 20:55 | Kedves Nemoda! Elnézést, hogy csak most válaszolok, és egyszerre kettőre, de az az igazság, hogy szépséges és káprázatosan okos nejem az imént lett kész a holnapi ebéddel, kedvencemmel, a bablevessel, és kikönyörögtem belőle egy vacsorányit. Jézusom, a sonkalevet a mélyhűtőből vette ki! :D
Szokolay.
Ne adj a számba olyat, amit nem mondtam, és nem is gondoltam! A találkozós napló első bejegyzései között írtam már arról, hogy célul tűztem ki az ellenségeskedés feloldását, de legalábbis mérséklését. Nagyon örültem, amikor Zoltán már elég régen jelezte, hogy eljönne, különösen azért, mert pont ő volt az, akivel összekülönböztem már akkor, amikor nyíltszíni vitákat folytattak egymással más koszorús költőkkel. Most egy éve volt, hogy megírtam a hangulatjelentést egy, a hegy lábánál lakótól címűt, ez is erről szólt.
Azt írod, hogy zártkörű partit szervezek
Ehhez képest mindenkit meghívtam, kiegészítve családtagokkal, barátokkal. Zártkörű annyiban, hogy legyen közük a Dokkhoz, illetve az irodalomhoz. Téged is meghívtalak, de Te vagy gyere előbb, akár már a jövőhéten, nehogy kifussunk a 3 hónapból, illetve szívesen hozatok Neked bármilyen kaját, nagyon jó konyhája van a Tökjó pizzériának, barátom, a tulajdonos 1 órát kér csupán, és bármit szállít. Az étlapjukat megtalálod a NET-en.
Rátérek a másik bejegyzésedre.
Elég keményen benne vagyok a ház homlokzatának a felújításában, illetve egy kerítést és egy úszókaput csinálok, remélem, augusztusig végzek vele. Nem mertem vállalni azt, hogy ez összeakadjon a kajakészítéssel. Azért megnyugtatlak, hogy boldogult tengerésztiszt koromban mellesleg gazdasági tiszt is voltam, én intéztem a személyzet élelmezését is, olyan körülmények között, hogy az élelmiszer túlnyomó részét félévente hozta le a kikötőbe a kamion. Akkora mélyhűtőnk volt, mint most a házam alapterülete. Van elképzelésem a kaják eltarthatóságáról. Ezt kiegészítve egy idézet a http://www.foodandwine.hu/2013/03/19/mit-fagyaszthatunk-meddig-taroljuk/ -ról:
"A mélyhűtött élelmiszerek különböző táblázatai kizárólag a minőség-megőrzési időkről tájékoztatnak, és nem a biztonságos fogyaszthatóságról. -18°C fokon ugyanis az élelmiszerek gyakorlatilag a végtelenségig biztonságosak maradnak."
Tehát most egy pörköltről beszélünk, amihez a tésztát, nokedlit, krumplit természetesen frissen készítjük el. A sűrű szaftban a hús legfeljebb még puhább, még porhanyósabb lehet.
"Lehet, hogy nálunk nem lesz szavalóverseny, nem csinálunk ki tud többet vetélkedőt, de hogy ez a találkozó erősítené a Dokk közösségét, arra esküdni mernék.", csak annyit mondanék, hogy egy bizonyos részét mindenképpen. - írtad.
Ezzel nem tudok mihez kezdeni. Azt tudtam, hogy gyáva vagy felvállalni a neved, de hogy ahhoz is, hogy kerek-perec kimondd, amit gondolsz, ezt már túlzott óvatosságnak tartom. | |
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak. Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
|
|