DOKK

 
2776 szerző 35292 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Imreh András
  Könnyû huzatban
Új maradandokkok

Bátai Tibor: kézenfekvő zárlat [2.0]
M. Karácsonyi Bea: Csontfény 2.
Szakállas Zsolt: DERENGÉS
Kosztolányi Mária: nem az üstökös... ( Jelenések könyve )
Vajdics Anikó: Vendégszöveg
Petz György: A krajcárosról
Oláh Imre: Fény
Czékmány Sándor: 81 sor
Hepp Béla: Lakat-lan
Szikora Erzsébet: Hatóidő
FRISS FÓRUMOK

Mórotz Krisztina 1 perce
Szikora Erzsébet 1 órája
Kiss Anna Mária 1 órája
Bakkné Szentesi Csilla 1 órája
Varga Alex Dominik 2 órája
Zsuzsanna Grande 2 órája
Czékmány Sándor 2 órája
Szakállas Zsolt 2 órája
Dvihally Károlyné 12 órája
Karaffa Gyula 13 órája
Tamási József 13 órája
Gajdács Gabriella 14 órája
Paál Marcell 14 órája
Frady Endre 15 órája
Nagyító 21 órája
Bakos Fanni 23 órája
Bara Anna 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Duma György 1 napja
M. Karácsonyi Bea 1 napja
FRISS NAPLÓK

 Zúzmara 3 perce
Baltazar 24 perce
weinberger 39 perce
Szerdánként, kávé helyett 1 órája
nélküled 1 órája
az utolsó alma 2 órája
Bátai Tibor 2 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 2 órája
Conquistadores 3 órája
Gedichte 12 órája
mix 12 órája
fény 13 órája
Seholsincs 15 órája
Hamu és hajnali szél (mesék) 16 órája
nemoda 18 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Gyurcsi
Legutóbbi olvasó: 2018-07-20 12:30 Összes olvasás: 20732

Korábbi hozzászólások:  
396. [tulajdonos]: nem magyarázok többet2018-06-25 20:47
Kedves Tóni!

Hogy az eddigi információkból milyen következtetést vonsz le, azzal már nem foglalkozom a továbbiakban. Nekem ez már marha kényelmetlen. Én nem úgy hívom meg az embereket, hogy mindenkit, és a Pálóczit akkor, ha teljesítem a feltételeit. Rágódjál te rajta, hogy amit kínálok, megfelel-e magas elvárásaidnak, nekem ennyire futja. Már mindenki azon röhög (vagy sír), amit itt mi előadunk. Félek, hogy ez már riasztja a normális embereket. Győzködjön téged a faszom, ha jössz, itt leszel, ha nem, akkor nem.

Lehet, hogy nehezen viseled, ha nem minden rólad szól. Ha megszokod és elfogadod, jóval kevesebb stressznek teszed ki magad, ha folyamatosan csatázol, előbb-utóbb megüt a guta. De addig is szomorú és magányos ember maradsz.

Olvasói hozzászólások nélkül
395. Pálóczi Antal: ÉN ILYET NEM ÍRTAM2018-06-25 20:27
Én soha nem fogalmaztam így!
Idézlek:
Valahol még azt is pedzegetted, hogy anyagi haszonszerzés miatt élek a Dokk-elnevezéssel. Az a legkevesebb, hogy ezt kikérem magamnak!
Amit én soha nem mondtam, soha nem írtam, azt te ne kérd ki magadnak! Viszont ne is vádolj meg ekkora hülyeséggel.
Én azt írtam, hogy a jövőben - Dokk versek nélkül - senki ne használhassa a Dokk irodalmi kikötő márkanevét - most egy társasági eseményhez, de máskor, más érdekeltség esetleg kereskedelmi céllal.
Te a társasági eseményt szervezed. Ha bármilyen felolvasási lehetőséget is szervezel hozzá, ott a helyem. De csak akkor.
Akkor viszem a kék virágcsokrot is. Meg a gitáromat.
A jövőre vonatkozólag azonban szeptemberben mindenképpen szavazást kezdeményezek a tulajdonos társaknál, hogy Dokk márkanévvel, de Dokk versek nélkül (!) Dokk-eseményt a jővőben senki ne szervezhessen! Baráti találkozót, de nem "Dokk-találkozónak" megjelölve persze bármikor!

394. [tulajdonos]: ezt vártam...Pálóczi Antal: HARJÁ VERS-EGYHÁZA!2018-06-25 17:00
Most még jóhiszeműen hajlandó vagyok feltételezni, hogy felületes vagy, és nem szándékosan magyarázod félre a leírtakat.

Hát persze, hogy nem találtál sehol tiltást az olvasásra, a zenélésre.

Mindenki azt csinál, amit akar. Ha felolvasni, ha gitározni, ha játszani, ha napozni, ha cigánykerekezni, akkor azt. Te is.

Mások helyett dönteni, azokra rákényszeríteni bármit is, azt nem!

Ha felolvasol, és mindenki arra kíváncsi, hát tessék! Ha sokan vannak ilyenek, akkor olyan helyet keresel erre, ahol sokan elférnek, ahol téged vagy a hallgatóidat ebben senki nem zavar. És az se zavar másokat, akik viszont mást akarnak csinálni.

Senki nem kért fel téged arra, hogy olyan számokat tanulj be, melyek idegenek a számodra. Senki nem kért meg, hogy szervezzél bármit is. Az, hogy engem feladatokkal bízzál meg, vagy megengedj nekem valamit, teljesen érthetetlen és képtelenség. Én nem a személyzet vagyok, hanem házigazda, aki lesi a vendégek gondolatait, kívánságait. És ügyel arra, hogy ne zavarják egymást.

Az, hogy neked milyen "elképzeléseid" vannak egy ilyen találkozóval kapcsolatban, a te magánügyed. Engem momentán nem is érdekel. Ha majd te hívsz össze egy találkozót, hát tartogasd arra!

Már más írásaidban becsípődésed volt a Dokk-találkozó elnevezésen.

Nem fogom elmagyarázni, hogy miért így hívom, ahogy a laposföld hívőknek sem fogok karikákat rajzolni. Ezen nem tudok segíteni, de nem is akarok, te már így maradsz.

Valahol még azt is pedzegetted, hogy anyagi haszonszerzés miatt élek a Dokk-elnevezéssel. Az a legkevesebb, hogy ezt kikérem magamnak!

Végül: Olvasd el elejétől a találkozós naplót, ezt tanácsolom! Persze, ne egyszerre, nehogy kifáradj, de ne is nagy szünetekkel, mert elfelejted az előzőt. Ha még maradnak kérdéseid, azoktól viszont kímélj meg!

Olvasói hozzászólások nélkül
393. Pálóczi Antal: HARJÁ VERS-EGYHÁZA!2018-06-25 15:51
Félreértettem volna valamit?
Nézzük ezt a korábbi bejegyzésedből:
"A közönség. Én nem szeretném, ha itt közönség és előadók lennének! Neked itt nem feladatod a szórakoztatás! Nem fellépések lesznek, meg produkciók! Ex-vejemtől engedélyt kaptam, hogy a nálunk tartott gitárját elővehetem, és, ha valakinek kedve van. pengethet rajta. Ha valaki a Te "előadásod" közben ő is belepötyög, azt hogy viselnéd? Ha közben beszélgetnek, nevetgélnek? Ha menet közben felállnak, és inkább elővetetik velem a lengőtekét? És közben odaszólnak, hogy "-Tóni! Kapirgáld máshol azt a szárazfát, mert útban vagy!"?
( ... )
Rá akarod telepíteni az akaratodat, az ízlésedet, az elképzeléseidet a találkozóra. Még több, mint két hónap, de már vitázol, veszekedsz, diktálsz.
Én a megbékélés reményében hirdettem meg a találkozót, de ha így folytatod, egyre csökken a reménye, hogy sikerül.
Két hónapod van rá, hogy átgondold! Nem fogom megengedni - és ezt én valóban megtehetem -, hogy elriaszd leendő vendégeim egy részét! Vagy tudomásul veszed, hogy szívesen látott vendég leszel, a létező összes vendégjoggal, vagy nagyon nehezen, de egyetlenként téged megkérlek, hogy ne gyere el!"
Idézet vége.
Ez tehát nem a felolvasás megtiltása lenne: "nem szeretném, ha itt közönség és előadók lennének"?
Nekem úgy hangzott.
Én nem az akaratomat akartam "rátelepíteni" a vers jav. veresegyházi dokk-rendezvényre, hiszen hajlandó lettem volna a saját egyéniségemet alárendelni a közhangulatnak (az én nem is szeretem dalok eljátszásával), hogy az "est cigányaként" - nektek - pengessem a száraz fát.
Én a Dokk eddigi hagyományaihoz szeretnék ragaszkodni. Az összes Dokk-rendezvényen versek hangzottak el, hadd hangozzanak el a Dokk versei ezután is a Dokk-összejöveteleken!
Nincs közönség és előadó ilyenkor, mert aki előad az a következő pillanatban közönség - és viszont. Ez egy ennyire egészséges Dokk-működés.
Nem kell jól felolvasni tudni. Az csak jó, nagyon jó, ha valaki - tud - felolvasni, vagy egyenesen előadóművész, mint Szokolay! Őt is - direkt - fel kéne léptetni! Vagy megnézni a felolvasó estjét videóról!
Miért? Mert inspiráló. S aki rosszul olvas fel, az is fejlődik tőle. Egyébként Dokk rendezvényeken a rossz felolvasó is mindig közönségsikert arat. Mert valójában tényleg nem kell felolvasni tudni egy költőnek: Weöres Sándor fejhangon makogott. De jó, ha mégis felolvasol. Elsősorban a felolvasónak élmény. És egészen biztosan nagy tapsot kap - és őszinte együttérzést.
Ezt a dolgot nem lehet lengőtekézéssel pótolni.
Az csak jó, ha szintén van.
Tehát én Nálad mindenképpen egy kis Dokk-estet képzeltem el, vagy külön, vagy a tábortűznél..., feltéve, ha jönnek azok közül legalább hárman-négyen, a Dokk-est sorozatban felolvastak. Meg kéne külön hívni őket. Ilyesmi... Te is olvass fel! Ha aktívan írsz, akkor kiadni való Gyurcsi kötet is lehet belőle - én csak így tudok gondolkodni. Nekem ezt jelenti a Dokk - mert erre alapította Jónás Tamás.
Én is szeretnék még elmenni "versegyházára" - ha jobban belegondolok. Az anekdota (ezzel az elnevezés geggel) már megvan.
Persze egyelőre pihentessük ezt az ügyet.
Különben is tanulnom kell - holnap lesz a török nyelvvizsga (egyelőre alapfokon).

392. [tulajdonos]: Pálóczi A.2018-06-25 11:06
Tónikám, hogy a fenébe nevezheted magadat írónak, ha még olvasni se tudsz? Jó, mondjuk a betűket ismered, de hogy értelmezni nem tudod azokat, az biztos!

Egyszerre nem akarok több dologgal foglalkozni, félek, hogy olyan üzemmód nincs rajtad. Tehát:

- Légy olyan kedves, és idézd be tőlem, amikor azt írtam, hogy nem olvashatsz fel? Ha találsz ilyet, nyilvánosan megkövetlek. De ha nem, akkor azonnal hagyd abba hazugságaidat!

Olvasói hozzászólások nélkül
391. Vezsenyi Ildikó: ellenállás2018-06-25 08:24
Elárulok neked egy "titkot".
Aminek ellent állunk, az fenn áll!

390. [tulajdonos]: Pálóczina utoljára2018-06-25 07:35
Kedves Antal!

Szépen kérlek, hogy felejts el! Ne emlegess, ne hivatkozz rám, hagyd békén a veresi találkozót, ne sejtess, ne célozgass ezzel és általában velem kapcsolatban!

Nem akarok energiát pazarolni rád! Ne kényszeríts arra, hogy cáfolni legyek kénytelen megnyilvánulásaidat!

Utoljára kérlek ilyen módon erre. Javaslom, hogy fogadd meg!

389. [tulajdonos]: Pálóczi2018-06-24 22:13
Kedves Antal!

Azt írod, hogy válaszoltál nekem. Nem értem. Kérdeztem volna tőled valamit?

Kérlek, hogy engem hagyjál ki írásaidból! Nincs kedvem veled sem vitázni, sem értekezni, sőt, egyáltalán beszélgetni sem!

Köszönöm!

Olvasói hozzászólások nélkül
388. weinberger: továbbgondol[tulajdonos]: Baltazár2018-06-24 08:50
Kedves Gyurcsi, nem is egy továbbgondolásra érdemes részletet tartalmaz ez és a következő bejegyzésed. Csak érintem őket, mert a háttérben tovább gondolkozom.

Az iskolaihoz hasonló, 1 és 5 közötti osztályozásról már én is gondolkoztam, talán írtam is a naplómban; csak én nem egy köztes fázisként tekintettem a "marad" vagy "múlik" pecsét előtt, hanem a bírálói vélemény eredményének, természetesen publikusan, névvel vállalva.

Nálam is előfordul, hogy többféle virtuális oldal közül válogatok, amikor úgy gondolom, hogy egy-egy szövegem talán más számára is élvezetes lehet, akár egy elmosolyodás erejéig. Igyekszem viszont egy rókáról csak egy bőrt lefejteni, hiszen minden portálnak van egy jellemző, saját jellege.

A (számomra) legfontosabb mondandódat a reagálás előtt ide is idézem:

"Azt látom, hogy néhányan mindent megtesznek, hogy a mindenkori szerkesztőség kedvét elvegyék, munkáját megnehezítsék, tekintélyét rombolják. Amikor a Dokk jövője tényleg kérdéses, több együttérzést, támogatást tételeznék fel azokról, akik szeretnék a jövőben az olajozott, kiegyensúlyozott működést. Már elnézést, de minden mást ellenérdekeltségnek veszek!"

Mivel írásos nyoma maradt, aligha tagadhatnám, hogy én vagyok az egyike azoknak, akik erős kritikával illetik a jelenlegi elbírálási gyakorlatot. Az idézett részletből kiindulva logikusan merül fel a kérdés: szeretném-e a jövőben az olajozott, kiegyensúlyozott működést? A válaszon még gondolkozom.

387. [tulajdonos]: Szerkesztők2018-06-23 23:14
Nem nagyon kísértem figyelemmel régebben azt, hogy kik voltak a szerkesztők, és mi lett velük, így lehet, hogy tévedek.

Mindenesetre én úgy tudom, hogy szerkesztő kirúgva nem nagyon lehetett, inkább maguktól mentek el.

Akik elmentek, valamilyen személyes probléma miatt, vagy az ellenséges légkört nem viselve tovább döntöttek a távozás mellett.

Önkéntes munkát vállaltak, ingyen, és szerintem a legjobb tudásuk szerint. Nem képviseltek azonos ízlést, stílust, szakértelmet sem, de önzetlenségükhöz nem férhetett kétség.

El tudom képzelni, hogy a tulajdonosi gárda nehéz helyzetben van, ha minden igényt kielégítő szerkesztőt keres, és biztos vagyok benne, ha valaki talál ilyet, és összehozza velük, örülnének.

Egy biztos, ha én szerkesztő lennék, és ennyit basztatnának, úgy hagynék itt csapot-papot, hogy az már gyöngyvirág! Szerintem segíteni kéne a szerkesztőket, akár tanáccsal, de akár azzal is, hogy nem csak a hibáikat olvassuk a fejükre!

A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: 6fpt  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: rrda  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-07-18 12:25 Vajdics Anikó
2018-07-17 09:48 Bakkné Szentesi Csilla
2018-07-14 09:06 Vezsenyi Ildikó
2018-07-09 15:39 Vajdics Amikó
2018-06-08 17:41 Metz Olga Sára
2018-05-29 16:37 Francesco de Orellana
2018-05-26 21:06 Szokolay Z.
2018-05-14 11:04 Pataki Lili
2018-05-03 14:16 P. SZ.
2018-04-28 01:12 Iványi Mónika
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-07-20 12:30   új fórumbejegyzés: Mórotz Krisztina
2018-07-20 12:27   Napló: Zúzmara
2018-07-20 12:25   Napló: weinberger
2018-07-20 12:06   Napló: Baltazar
2018-07-20 11:55   Napló: Baltazar
2018-07-20 11:50   új fórumbejegyzés: Mórotz Krisztina
2018-07-20 11:49   új fórumbejegyzés: Mórotz Krisztina
2018-07-20 11:49   új fórumbejegyzés: Mórotz Krisztina
2018-07-20 11:45   új fórumbejegyzés: Mórotz Krisztina
2018-07-20 11:41   Napló: weinberger