DOKK

 
2744 szerző 34715 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Stiller Kriszta
  gázláng
Új maradandokkok

Dudás Sándor: Nagyítás I.
Tóth János Janus: köd
Vajdics Anikó: Mandala
Konta Ildikó: ősz (jav)
Mórotz Krisztina: madárrá lett (2)
Petz György: Keatsnek
Fodor Barbara: Kényszerzubbony
Bátai Tibor: Közmagánbeszéd-gyakorlatok
Szemere Brigitta: óta
M. Karácsonyi Bea: bíbor, lila, rohadt 2.
FRISS FÓRUMOK

Németh M. Károly 15 perce
Gyors & Gyilkos 32 perce
DOKK_FAQ 3 órája
Nagyító 4 órája
Fekete Orsolya 5 órája
Tóth Gabriella 5 órája
Gyurcsi - Zalán György 5 órája
Kelebi Kiss István 9 órája
Kosztolányi Mária 12 órája
Péter Zsuzsánna 22 órája
Seres László 1 napja
Szikora Erzsébet 1 napja
Vajdics Anikó 1 napja
Mórotz Krisztina 1 napja
Siska Péter 1 napja
Petz György 1 napja
Major Imre 1 napja
Végh Tamás 1 napja
Duma György 2 napja
Szemere Brigitta 2 napja
FRISS NAPLÓK

 nélküled 27 perce
Baltazar 1 órája
Bossi alkotásai 2 órája
Frady Endre 2 órája
Tiszta víz II. 4 órája
Zúzmara 4 órája
az utolsó alma 4 órája
Oswald Chesterfield Cobblepot 4 órája
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 4 órája
weinberger 5 órája
Cetlik, fecnik, félcédulák... 6 órája
Vajdics Anikó belepotyog 7 órája
Conquistadores 7 órája
ELKÉPZELHETŐ 10 órája
P 20 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Gyurcsi
Legutóbbi olvasó: 2018-03-22 20:32 Összes olvasás: 9397

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
134. Vati: megköszön (elköszön)[tulajdonos]: nem válasz2018-01-25 14:45
Kedves György!
Köszönöm, hogy nem válaszoltál.
Üdvözlettel:Tibor

133. [tulajdonos]: nem válasz2018-01-25 13:57
Kedve Vati!

Kérésednek megfelelően nem válaszolok, mint ahogy erre bejegyzésem címében is utalok. Ezt igazolandó, eme bejegyzésem kék alapon íródik. Mindössze elbeszélek melletted, igaz, mint tudjuk, a párhuzamosok találkoznak. Na, nem itt a szomszédban, hanem jó messze, de akkor is.

Az én lelkem fejlődése valahol a 14 éves kor körül megállt, egy gyerekhez képest viszont a korral egyre tapasztaltabb lettem. Sőt, tudásom egyenes arányban nőtt életkorommal.

Ez tartott egy darabig, de az utóbbi időben már kissé gyorsabban felejtek, mint ahogy tanulok. Abban bízom, hogy a lényegtelenebb dolgokat felejtem el előbb, és lehet, hogy mire már csak összesen egy gondolatom marad, az olyan magvas lesz, hogy csudájára járnak majd az emberek.

Már a sírfeliratomat is elképzeltem:

Alig akadt már barázda
Gyurcsi agyán, az ám,
de utolsó gondolata
lendített e hazán!

Kövesd (de ne a gödörbe),
és így leszel boldog!
Add tovább a többieknek,
ennyi csak a dolgod!

Szóval, lelkileg 14 éves vagyok, de méltatlannak érzem, hogy rajzszöget tegyek bárki segge alá, inkább irományaimban élem ki ilyen jellegű aktivitásomat. Ha ezek között esetleg komolyabb hangvételű is akad, az csak a véletlen műve!

Olvasói hozzászólások nélkül
132. Vati: Fölényeske hátárólGyurcsi: kiöregedett kisdobos2018-01-25 13:36
Figyelmeztettelek arra, hogy nem fogom tudni elfogadni a válaszod.
Hogy mit jelent a most elhangzott mondatom? Csak annyit, hogy egy ügyes lendülettel felugrottam Fölényeske elnevezésű pej csikómra, hogy onnan oszthassam az észt!
Mert nem illik az tenni, amit Te a válaszodban műveltél! Azt írtad, hogy versikéd (a bejegyzésed ami „megihletett”) vicc volt. Én is annak érzékeltem és eszembe se jutott, hogy ne annak a szellemében válaszoljak.
Ne tessék már komolyra fordítani a szót!
Vagy ennyire nem sikerült egy kicsit is humorosnak lennem? Kérlek ne válaszolj. Nem bírnám elviselni, hogy most meg nem veszel komolyan. :))

Olvasói hozzászólások nélkül
131. Gyurcsi: kiöregedett kisdobos2018-01-25 12:01
Kedves Vati!

Közben egy olyan ember igazolt, akire minden szempontból felnézek, így természetesen válaszolok.

Azt hiszem, engem sem sajnálni, sem irigyelni nem kell. A jelenlegi helyzetemet jelentős részben a saját döntéseimnek köszönhetem, így utólag átgondolva, számtalanszor választhattam volna a könnyebbik utat, feltehetőleg nagyságrendekkel jobb körülmények között élhetnék, csak akkor a lelkiismeretem lenne rosszabb.

Ez a versike csak egy vicc. Egy tök egyszerű matematikára épült az első sor, a többi meg csak úgy jött. Ha vers lenne, akkor beküldtem volna, de írtam én már a naplómba nagyobb hülyeségeket is, elfér. Meg is lepődtem, hogy egyáltalán reagált rá valaki.

Az öregség - bölcsesség párhuzamra térve, én nem nagyon találok összefüggést. Aki öregebb, azzal valószínűleg több dolog történik meg élete során, az viszont nem mindegy, hogy milyen tapasztalatokat von le belőlük. Meg aztán az sem mindegy, hogy a hosszú élet során az a sok történés különböző élethelyzeteket teremtett-e? Ha valaki hatvan éven át krampácsoló volt, nála többet senki nem tudhat a vonatkerekek repedéseiről, de bizonyos korlátokat jelenthet az emberi kapcsolatok megismerésében a magányos munkavégzés.

Ugyanakkor egy fiatal ember is lehet bölcs, ha nyitott az elődei tanításaira.

Nos, én se öreg krampácsoló, se fiatal bölcs nem vagyok, a kettő között, mint a többség, de szintén mint az emberek nagyobbik része, azzal a meggyőződéssel élek, hogy én már mindent tudok az életről, nekem ne magyarázzon senki...

Elnézést a kezdeti bizalmatlanságért, valószínűleg, ha kellő türelemmel visszaolvasom a naplókat, megtaláltalak volna, de szenvedek ezekkel az apró betűkkel.

Üdvözöllek!

Olvasói hozzászólások nélkül
130. Gyurcsi: sajnosVati: kisdobos2018-01-25 11:00
Kedves Vati!

Nagyon szívesen nyilvánosságra hozom bejegyzésedet, sőt, szívesen válaszolok is rá, amint megtudom, hogy ki vagy, vagy legalább azt, hogy milyen név alatt futnak verseid!

Üdvözlettel
Gyurcsi

Olvasói hozzászólások nélkül
129. Vati: kisdobos[tulajdonos]: átlag2018-01-25 10:54
Nehezen tudom eldönteni, hogy sajnáljalak vagy inkább irigy legyek. Bár ebben a kérdésben már ösztönösen, vagy lehetséges, hogy inkább érzelmi alapon döntöttem, igaz, hogy nem tudom pontosan milyen eredménnyel, csak annyit, hogy gyorsan. Mivel a döntésem még saját számomra sem vált publikussá, most egyszerűen nem tudom, hogy álljak hozzám.

Az, hogy életed legöregebb napját éled ma át…, szóval, ha az öregség nyűgjeinek, testi, lelki bajainak képeit pergetem le kockánként, akkor a sajnálat felé lendül ki a mutató. Igaz, hogy csak egy pillanatra, mert rögtön utána átlendül a másik oldalra, az irigykedés felé, ha az jut eszembe, hogy ez a szép kor bizonyára bölcsességgel is párosul. Majd szinte még meg sem állapodik a mutató, újra az ellenkező oldal felé tér ki. Mert hol vannak ennek a látható jegyei rajtad? Valami azért, csak a felszínre kerülne ebből!

Annyira nem tudom, hogy mi is a valós helyzet, hogy talán legjobb lenne, ha magát a nagy öreget kérdezném, mondja meg ő. Igen, ez jó megoldás lenne. Csak az a baj, hogy a papírra fektetett válaszod sem lenne mérvadó, ha arra az ellentmondásra gondolok, hogy mindig a bölcsek tudják igazán tudásuk konkrét határait, és sosem vallják magukat bölcsnek, a buta meg bölcsnek gondolja és mondja magát, mint az üres kalász emeli fejét. Ha meg nem válaszolnál, kikerülve a kérdés feltevésének természetes csapdáit, az sem lenne jó. Mert nem tudnám utána, hogy a bölcsek velük született és méltán híres szerénysége miatt nem válaszolsz, vagy esetleg a válasz ismeretének gyarló hiányosságait leplezed a hallgatással.
Egyet azonban biztosra vehetsz, hogy saját önismeretem mélységes kútjából feltekintve, én minden lehetséges válaszod és minden lehetséges válasz kihagyásod kétkedve fogadnám. Mert nem úgy van az, hogy az emberfia egyszerűen elfogad valamit….

Amúgy én másképpen állítanám fel a saját képletem. Úgy érzem, függetlenül, hogy életemnek hosszabb v. rövidebb szakasza perdül táncosan, vagy botladozik elém, mégis nyugodtan kimondhatom: az egész előttem álló életemben, ma vagyok a legfiatalabb.
Azt pedig, hogy ezt az élet ismeretének bölcsessége mondatta velem, vagy csak egy vagány fiatalos blöff…., hát ez itt a kérdések kérdése, amelynek ígérem, egyetlen lehetséges válaszát sem fogom elfogadni.

128. [tulajdonos]: átlag2018-01-24 15:23


Egész életemben ma vagyok a legöregebb.A legfiatalabb hatvanhat éve voltam, így az átlagéletkorom 33 év. Az átlagsúlyom meg 65 kiló. :D

Mint egy királyfi a mesében.

A valóságot látom a tükörben. :(Ja, az átlagnyugdíj mintegy 125eFt.

Hol is van az a tükör?

127. [tulajdonos]: Szombathelyi Virág 2.2018-01-21 23:42
Virág az üzenőfalán írt azokról a problémákról, melyek többek között az én nemrégi bejegyzésemet generálták.

Én oda válaszoltam, de már későre jár, nem tudom, mikor fogja olvasni és nyilvánosságra hozni, ezért itt, ahol meggyanúsítottam, szintén leírom, amit neki küldtem.

"Kedves Virág!

Hajlamos vagyok arra, hogy elfogadjam azt, amit írtál.

Természetesen semmi problémám nincs azzal, ha valaki a nagy nyilvánosság előtt művésznéven publikál. Lehet, hogy néhány hónappal ezelőtt fenn sem akadtam volna ezen, de az utóbbi időben
történt néhány olyan eset, amikor bizonyos emberek álnevek mögé bújva keltették a vitákat, veszekedéseket. Szerintem voltak olyanok is, akik többszörös személyiséget produkáltak.

Nem véletlen tehát, hogy kissé paranoiás lettem, de abban a naplómban, melyre utaltál, az utolsó mondatomban fenntartottam magamnak a bocsánatkérés lehetőségét, most élek vele. Ha igaz, amit leírtál, akkor bocsánatot kérek!

Kérlek viszont, hogy élj a regisztráció lehetőségével!

Ha jól tudom, ehhez elég az, hogy egy szerkesztő beszéljen veled telefonon, ezt bátran megteheted, mert őt a továbbiakban kötelezi a titoktartás.

Úgy tudom, van olyan kiskapu is, hogy egy már regisztrált tag garanciát vállal rád. Tehát, ha van a Dokkon regisztrált ismerősöd, akkor senki más előtt nem kell felfedned magad.

Üdvözöllek

Gyurcsi
- aki nem költő, csak egy bohóc -"

Olvasói hozzászólások nélkül
126. Vezsenyi Ildikó: a szavam is elállt2018-01-20 14:14
:-))

Olvasói hozzászólások nélkül
125. Gyurcsi: nem csak színekVezsenyi Ildikó: AHA élmény2018-01-20 13:56
Irigységtől sárgák leszünk,
Viagrátől meg kékek.
Lehet aztán keverni is.
Hányan zöldek felétek?

A spenóttól zöld a kaki,
a céklától meg piros.
(Mondjuk, ez egy kényes téma,
de naplóban nem tilos.)

A munkától kérges a kéz,
taposástól meg a láb.
Arcomon is vastag a bőr,
nem reped szét legalább.

Mindennek van eredménye,
és a jövő - képlékeny.

Melyik út a biztonságos?
No, ez nincs a térképen. :(

A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: b0wc  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: ny3g  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-03-19 21:35 paricska
2018-03-15 18:51 Vezsenyi Ildikó
2018-03-03 17:46 enigma
2018-02-20 17:21 Alba Sadi
2018-02-04 21:24 miss röfi
2018-01-26 15:05 stando
2018-01-23 21:20 Sági Ferenc Dénes
2018-01-16 21:04 F. Orsolya
2017-11-29 06:51 Gyurcsi
2017-10-29 11:27 szekszelvesztő
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-03-22 20:18   új fórumbejegyzés: Németh M. Károly
2018-03-22 20:00   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2018-03-22 19:43   Napló: nélküled
2018-03-22 18:49   Napló: Baltazar
2018-03-22 18:07   Napló: Bossi alkotásai
2018-03-22 17:56   Napló: Frady Endre
2018-03-22 17:47   Napló: Frady Endre
2018-03-22 17:34   Napló: Frady Endre
2018-03-22 16:54   Napló: Frady Endre
2018-03-22 16:48   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ