Isten se tudja
NEM TUDJA Ő SEM, ÉN HOGY TUDHATNÁM.
ha minden reggel végig megyek
ugyanazon a nyűgös utcán, ahol semmi
sincsen, s a semmi-képben, néha ébren
a nap, s felkel az alján egy-egy megunt
éjszakai foszlány, melyben a tegnap
eltűnő múltján mereng a ma.
Te hallod s talán érted is, mi bánt
engem,
mért’ írok remegve, hitetlen
kezekkel, melyen dobognak rebegve
a vékony erek, mint zakatolva halad
a peronra egy régi, kopott vonat.
Ha emlékszel még
ebben a tájban nincs semmi vászonra mázolható
szépség, az ebek porladó ürülékét füstöli
szét az autó, mely néha felugrik a padkán,
amerre most a NŐ vénuszi mozdulattal
kecsesen tartván hátát végig topog, kopog
sarkával, leverve a port ócska csizmája
talpáról, s a FÉRFI kinek mennie kell,
arcán a fáradt téli reggel, izzadó hajában
repes egy-egy hamucsóva, mely a fenti
kémény szürkén ropogó gomolyagából
ugrik karistolva eget s hajlongó fákat..
ennyi az élet,
nekik: a FÉRFInak s a NŐnek,
érted? ISTEN szült hogy megértsük
miért hagyott két tükör között minket….
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.