Újjászületés - (változat)
komor színek gyülekeznek fölöttem:
bordók, lilák, indigókékek, feketék.
ahogy egyre sötétebbre váltanak,
az élet tobzódása halkulni kezd.
kissé fáradok, sok minden nem lep meg.
leválok magamról, mint hajtómű a rakétáról.
szabadesésben közeledem egy féreglyuk felé.
kicselezve az időt, tán újra születhetek.
nem tudom, bölcsebb lettem vagy öregebb?
az éj lassan bekebelez, nincs félnivalóm.
rossz hajlamaim fakulnak, ahogy átölel
két fénynyaláb: akár az örökkévaló karja.
bár kívül egyre tömörebb a sötétség,
valami különös ragyogás közelít felém.
belegravitálok egy óriáscsillagba –
átvilágít rajtam: mint egy baba szeme.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-05-09 14:17:39
Utolsó módosítás ideje: 2016-05-12 18:30:42