L'acqua
L’acqua
A víz ma is árnyakat mos
rólam,cseppek keretezik arcomat.
Ó, Acqua Sacra,bennem folytatódsz!
Mert Ókeanosz leánya én vagyok,
kit mítoszok feledtek.
(vagy csak mosdatlan
szempillák álma ez?)
A csend ma átlátszó függöny,
túlpartról nézem homályos magam
lehet, hogy elkésett révészem,
lehet, hogy lekéstem magam.
Víz kövül homlokomra:
cseppek eltussolatlan igazsága,
Narcissus tükörképe fölé görbül-
mi lenne,
ha nem lehetne, aki még ma?
Csend-vázakba víz csorog.
Csap hideg bádog-pengése
az ujjakon,
az első és utolsó
mozdulatom.
(csak a vízóra emlékezik)
Ó, Acqua Sacra, bennem fogysz
lassú lélegzetű elmosott idővé
levedlett arcomat kagylókban hagyom,
nem sietek-
megvárom, ki magamhoz vezet.
Narcissus fölé tükörképe hajol:
könny-lábak állóvízbe dermednek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-09 13:19:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-09 13:19:17