[Csordultig...]
Csordultig telt a kád
A vízóra dühösen pörög
és a padlóra vetett
sötét törölköző is
tocsogós lett már.
/Szinte látom a számlát.
/Mikor a postás csönget,
/nem nyitok már ajtót.
A frotír szélén erek szaladnak
a fugák derékszög árokrendszerében,
Míg a küszöb nem duzzasztja
egy centi magasságig.
/Ahogy számolok:
/úgysem szívok többet,
/(Ezeregyszer ötven)
/az év végéig bejön.
Kibukik az ajtón, lelépdel a lépcsőn;
A tévé ezerszín fényével játszik,
lent rendezetlen, görbe sorba áll.
/Az ajtó alatt ki-be járhat
/a szél, a csend meg a szagok;
és most víz kúszik osonva alatta,
de a körtáncot hullámzó pósztitek
nem férnek ki, csak kopognak.
/Kertészt sem kell már hívnom.
A patak lefut a játszótérig,
közötte sarjad a fű,
élednek halott magok,
a férgek a fold fényébe kúsznak,
és a nap serkenő sugarára várva
virágok feszülnek pattanásig.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.