A messzi tavasz
Lehajlok, a föld morajlik,
s húzna ki innen a zöldbe,
ritkás, lehullt köntösébe.
Rozsdás, barna színek között
szürke varjak hada trónol,
s jövő nyárig tollat borzol.
Sajgat, nyög a varjú-népség,
meglesz belőle a hasznuk,
van terük, s még több panaszuk.
Hideg fémként marja testét
annak a kint, ki ott lakik,
és a föld tovább morajlik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.