A szerelemrõl általában
Mindenhonnan a szerelem csöpög,
Már rég elmúlt a tavasz, de önök
Mégis érzelmeik légies újszülöttjeit
Mosdatják féltő gonddal, óvó kézzel, s jaj,
Megint egy újabb tavasz közelít.
Kolibri-szárnya szaporán verdes,
Közkincs-nyelve modern, nem veretes,
Kelete lesz majd, pedig oly unalmas,
Kis híján már fájdalmas, a sok elcsépelt,
Kedélytelen sorocska, mind szerelem-mázas.
Lovagias dicsőséggel megvallott,
Lányos szeméremmel befogadott,
Levendula-színű érzületek kicsi tára,
Lilán körbekacsint, s hogy tévedtem,
Lehet, akinek nem, az ne vegye magára.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Vágóhídi politika