Madárba rúgni
amíg nem szólunk egymáshoz
és csak eteted a galambokat
ismétlem hogy nem halt ki belőled
a törődés csak megszűnt az idő
ha nincs idő az ég nem varr foltot
és megfagy kapucnimban a tenger
egy szelet felvágott vagyok zsírpapíron
majd kenyérre kerülök ha felemelsz
szállni próbálok rongyos szárnyakon
és szívízű magvakat köpök a térre
mert értened kell ha ízlelgeted
hogy én növök a kertben reggelente
ahol egy galambcsalád kitagadott
száztizenharmadik fiókája
a madáritató víztükrébe nézve sejti
zavaros jövőjét cserélni kellene
az okát valószínűleg tudod
a földre szórt magvak szépen körülírják
miért hagyta itt ezt a dohos szagú
kígyófészket az emberarcú értelem
mert nem voltak mindig szóközök
némaságod miatt vagyunk darabokban
pedig ha kérdeznél válaszolnék is
mondanámegybefolyvaszüntelen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-12-28 15:10:14
Utolsó módosítás ideje: 2020-12-28 15:10:14