Apám
Apám maga az Élet:
Kemény, erős, rideg
Munkásember. Az Isten
Benne a munkát mintázta meg.
Vézna élete ott lobogott
Egy ócska fújtató parazsán.
- Pofontól perdült meg hirtelen
A segéd arcán csak mosoly, kaján.
S mégis mindig, mindig víg volt!
Életemnek hajnalán
Sokat játszott velem. És most?
Csak rúg egyet a kutyán.
Izzó acélok közt éli életét.
Munkából megjön úgy hét után,
Fáradtan leül egy székre és alszik.
- Galambok nézik az ablakból bután -
1963.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.