Felejtés emlékezetből
„ A gondolatok néha csontok a hóban
fehérek a lágy világtól alig megkülönböztethetők
míg az meg nem olvad”
(J. Sartorius)
Az a nyár
éppen úgy indult mint azelőtt bármelyik
máskor
Talán az örökzöldek
igen talán azok pompáztak bujábban
a szokásosnál
Igaz volt minden mi nem hangzott el
szavak nélkül értettük egymást
Kéz a kézben veled
elérhető álomnak tűnt az a végtelen hosszú séta
Virágzott a kert
a fákon gyümölcsök lógtak
szomjazott a föld
Fejünk felett az idő kétségtelenül időzött
Az ereszkedő felhőket
észre sem vettük
Feltámadt a szél huzat grasszált kihalt térben
függöny lebbent nyitott ablakon A távolság
feltűnés nélkül lopódzott közénk
Egyszer csak
ott volt
Messziről
bámultuk a varangyok szokásos vonulását
az egyre magasodó füvet
a földre hullott rothadó termésen osztozó
hangyákat
legyeket
férgeket
Közömbösen néztük
az ablak keresztfája felett reszkető pókhálót
Hallgattuk a
szótlan természetet
Váratlanul a homályból
halk rezdüléssel húrjain megszólalt
a régen hangolt zongora
Kottából próbáltál megintszeretni
pedig tudtad hogy
engem úgy
nem lehet
Sokáig visszhangzott
a Steinway & Sons
lecsapott klaviatúra fedele
Szemérmes tanúink
tuják és pineák bújtak riadtan össze
Ők még látták
a napon felejtett hintaló
távolodó sziluettjét
De ki mondja el azt
amire nem emlékszem –
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-27 11:50:13
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-27 11:50:13