Gyurcsi - Zalán György
Kocogó
- Tudod,
nem azért hunyorgok,
mert a Nap... Fenét,
élesebb a kép,
a betű a papíron.
Vissza kell olvasnom,
hiszen elfelejtem,
alig, hogy leírom.
Pedig lassan írok
már,
a köszvény ujjaimban
szigorú tanár,
türelemre int
újra, újra s megint.
Aztán, ha leírtam
nagy nehezen,
újraolvastam vagy kétszer,
hevesen jön a rágyújtási kényszer,
ülök, rázom a lábamat,
megint rágyújtanék
- de hát még ég -,
s a vers sehogy sem halad.
Csak töprengek
zavartan -
- Mit is akartam?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-12-12 21:15:22 Utolsó módosítás ideje: 2016-12-12 21:15:22
|
|
|