Kiszáradt kút
Szegő Judit
Kiszáradt kút
Mint mély kútba, magamba néztem.
Kerestem feltörő patakot.
De csak itt-ott volt víz a mélyben,
s a visszhang gúnyosan kacagott.
"Halihó, itt vagyok!"
Felnyúlt értem a párás sötét.
Múlt éveim rossz kísértete.
Hullámzik az arcomon zöld-kék
tükre, mint jövőm ígérete.
"Vajon megéred-e?"
Hajam májusi szél kócolja,
míg testem kútkávára hajol.
Létem fogy éveket sorolva.
Párolgó emlékképet dalol.
"Teveled, valahol!"
Mély ez a kút, és olyan meddő.
Alján víz, már csak kevés csorog.
Gyenge az ember és esendő,
születik, hal, s múlnak a korok.
"Az élet oly konok!"
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-21 22:55:49
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-21 22:55:49